Haberler

Hdp'li Oluç: Davutoğlu'na Allah Söyletiyor

Hdp Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son dönemde "Allan söyletiyor" şeklinde ifade edilebilecek açıklamalar yaptığını belirterek, "Davutoğlu 'IŞİD'le aramızda 360 derece fark var' dedi.

Hdp Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son dönemde "Allan söyletiyor" şeklinde ifade edilebilecek açıklamalar yaptığını belirterek, "Davutoğlu 'IŞİD'le aramızda 360 derece fark var' dedi. Yani yuvarlak. 360 derece aynı noktadır. Döner dolaşır aynı yere gelirsiniz. Dili sürçmedi. Gerçekte düşündüğünü ifade etti" dedi.

Seçim bölgesi Antalya'da, partisinin diğer milletvekili adaylarıyla hemşenri derneklerinin davetli olduğu kahvaltıda konuşan Oluç, hiçbir ülke ve toplumun bir kişinin ve onun etrafındaki kurmaylarının iktidarı ve koltuk sevdası, çıkarları için acı çekmeyi hak etmediğini söyledi.

İktidarın 7 Haziran seçimleri sonrası aldığı tutumla çokça referans gösterdiği, kullandığı 'milli irade' ve 'sandığı' tanımadığını savunan HDP'li vekil, "Sandıkla geldiler ama sandıkla gitmemek için direniyorlar ve her şeyi yapıyorlar. Her yola başvuruyorlar. İktidarda kalmak için her yol mübah onlara" dedi.

Ankara'da yaşanan saldırının ardından Türkiye'nin bir yayın yasağıyla baş başa bırakıldığın ifade eden Oluç, yasağa ilişkin şu eleştirilerde bulundu:

"Devlet neyi gizlemek istiyorsa ona mutlaka bir yayın yasağı koyar veya bir dava açıldıysa, duruşması varsa ona da gizlilik kaydını koyar. Bu asla toplumun çıkarına olan şeyler için değildir. Her zaman devletin kendi işlediği suçlarla ilgilidir. Devlet işlediği suçları gizlemek için yayın yasağı koyar. Bu sefer de öyle oldu. Yasaklayın, yasaklayınca bizim düşüncemizi ifade özgürlüğümüzü yasaklayamazsınız ki. Eğer bir yerde bir yayın yasağı konuyorsa devlet kendi yaptıklarını gizlemek için koymuştur. Yine aynı şekilde eğer Türkiye'de herhangi bir işin faili meçhul kalıyorsa bu işin arkasında mutlaka bazı devlet güçleri vardır."

Ankara saldırısının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Allah söyletti" şeklinde ifade edilebilecek açıklamaların peşi sıra geldiğini savunan Oluç, "Başbakan Davutoğlu, 'IŞİD'le aramızda 360 derece fark var' dedi. Yani yuvarlak. 360 derece aynı noktadır. Döner dolaşır aynı yere gelirsiniz. Dili sürçmedi. Gerçekte düşündüğünü ifade etti. Evet sizin IŞİD'le aranızda 360 derece fark var" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun ifadelerinin sadece bununla sınırlı kalmadığını ve "Canlı bombaların isim listeleri var ama eyleme geçmeden tutuklayamıyoruz" dediğini hatırlatan Oluç, "Allah söyletti. Eyleme geçmesi ne de demek, kendini patlatması. Patlattıktan sonra yapacak bir şey kalmıyor ki. İnsanlar ölüyor" dedi.

Türkiye'de 'makul şüphe' iddiasıyla binlerce insanın gözaltına alındığını, Antalya'da daha geçen hafta 11 gencin okudukları dergiler, cep telefonlarında yer alan fotoğraflar nedeniyle tutuklandığını kaydeden Oluç, "Canlı bomba ne yapmış 100'ün üzerinde insanın ölümüne, yüzlerce insanın yaralanmasına, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük felaketine yol açmış. Ama eyleme geçmemiş olduğu için tutuklamamış, beyefendiler. İşte Allah söyletiyor" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ahmet Davutoğlu Saruhan Oluç Antalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

Garip adamın biri A. DAVUTOĞLU. Siyaset yaptığını sanıyor, Ülkenin Başbakanı olduğunu söylüyor. BİR ANKET YAPIN BAKALIM İNANANLARIN ORANI NE ÇIKACAK.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title