Haberler

Hayvancılığın başkenti Erzurum'da eksi 5 derecede 500 metrelik ucuz et kuyruğu

Güncelleme:

Türkiye'deki hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu önünde oluşturdukları kuyruklara bir yenisi daha eklendi. Hayvancılığın başkenti kabul edilen Erzurum'da eksi 5 derece soğukta yüzlerce kişi ucuz et için 500 metrelik kuyruğa girerken, vatandaşlar yaşananlara "Hayvancılık, tarım bölgesi olan yerde etsizlik yaşıyoruz. Sabah 5'ten beri burada kar altında et kuyruğundayız" sözleriyle tepki gösterdi.

Erzurum'da vatandaşlar ucuz et alabilmek için eksi 5 derece soğuk ve yoğun kar yağışı altında Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

SOĞUK HAVAYA ALDIRMADAN KUYRUĞA GİRDİLER

Erzurum merkez Yakutiye İlçesi Gez Mahallesi'nde bulunan ESK mağazasının önünde soğuk hava ve kar yağışına aldırmadan kuyruğa giren vatandaşlar, "Altı tane milletvekili çıkaran bu Erzurum'un haline bak" diye tepki gösterdi.

"500 METRE KUYRUK VAR"

Kuyrukta et sırası bekleyen vatandaşlar, "Hayvancılık, tarım bölgesi olan yerde etsizlik yaşıyoruz. Sabah 5'ten beri burada kar altında et kuyruğundayız.Vatandaşın hali işte bu. Bakın 500 metre kuyruk var" diye konuştu.

ERZURUM TÜRKİYE'NİN YÜZDE 11'İNDEN FAZLA MERA ALANINA SAHİP

Nüfusunun yüzde 45'inin geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığı Erzurum'un yüzölçümünün yüzde 63'ü meralardan oluşuyor. Sözcü gazetesinin haberine göre Türkiye'nin 'et deposu' olarak nitelendirilen ve 'Hayvancılığın Başkenti' olarak bilinen Erzurum, 16 milyon dekarla Türkiye'nin yüzde 11'inden fazla mera alanına sahip.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Et ve Süt Kurumu Türkiye Erzurum Güncel Haberler

500

Yorumlar (49)

Adana001 Merkez:

Eski yılları örnek verenler izlesin. Asla unutmasın kimse şunu yönetimler topluluğun refahı için çalışır kuyrukta rezil olsun diye değil. Hangi Avrupa ülkesinde kuyruk gören oldu.

199
31
yanıtYanıtla
Murat:

Nasıl yani Avrupa'da kuyruk yokmu ordan buraya tatile gelenler orda gecinemiyoruz ekmek bile bulamıyoruz diyorlar

yanıt2
yanıt23
Zübeyir Kıvrak:

50 BİN LİRARIK TELEFON İÇİN BATUMA (GÜRCİSTAN) GİDİP KUYRUĞA GİRENLERİ GÖRMEYİP 100/130 LİRARIK ET KUYRUĞUNU NASIL GÖRMÜŞLER ????

33
145
yanıtYanıtla
oguz:

kıvrak yazmışsın merak etme onları da bunları da seni de görüyoruz tasa etme sen

yanıt24
yanıt5
haksız mıyım:

elli bin liralık telefonu KENDİ ÜLKESİNDE ALAMAYIP elin ülkesinde daha ucuza almak için sıraya girenleri göstermen kafanın ne kadar çalıştığını gösteriyor zübeyir

yanıt44
yanıt4
Atilla Akkuş:

Bırakın şu reklamları sabah sıcak etmi çıkıyor ne bu git öğleden sonra al yarın al ertesi gün al kasaptan al 10 lira fazlasına sanki üretim yok algı yaratmaya devam..

30
128
yanıtYanıtla
taner ipek:

Millet sabahları toplanıp seçim sonuçlarını etkilemek için sağda solda amaçsız kuyruklar oluşturuyor mu diyorsunuz

yanıt115
yanıt9
Murat:

Algıyı yapan sizlersiniz kuyruğu goremiyormusun ne algısı etin kaç lira olduğundan haberin varmı bundan 20-25 sene önce köyde büyük ve küçükbaş 500 hayvanimiz vardı şimdi bir tane yok mera yok maaliyetler arttı herkes şehire geldi herbiri bı yerde calisiyor

yanıt84
yanıt10
Adem Celebi:

Bir Erzurumlu olarak biliyorum ki saat 9'dan sonra ucuz et kalmıyor

yanıt61
yanıt4
Bahadır:

ATİLLA AKKUŞ NE BİLİYONDA NE KONUŞUYON ATIP TUTMAK KOLAY SAAT 8 DE AÇILIYOR 9 DA KIYMA KALMIYOR. ERZURUMUN YEREL MARKETİ GÜVENDİK VEYA DÜZGÜNDE KIYMA 160 TL O KUYRUK BEKLENEN YERDE 89 TL 10TL DEĞİL FARK

yanıt39
yanıt2
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title