Haberler

Hayata İlk Adımlarını 10 Yıl Sonra Atabildi

Konya'da doğuştan meningomiyelosel hastası olan 10 yaşındaki Fatma Betül Şimşek, 10 yıl sonra, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gördüğü tedavi sonrasında iki bacağına takılan cihazların desteğiyle yürümeye başladı.

Konya'da doğuştan meningomiyelosel hastası olan 10 yaşındaki Fatma Betül Şimşek, 10 yıl sonra, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gördüğü tedavi sonrasında iki bacağına takılan cihazların desteğiyle yürümeye başladı. Tekerlekli sandalyeden kurtulan Şimşek, okulda arkadaşlarıyla koşup oynayacağı günleri iple çekiyor.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yürümesine yardımcı olan cihazı alamadıklarını belirten Anne Selma Şimşek, "Kızımı pek çok hastaneye götürdük ve yürümesi için büyük mücadele verdik. 8 günlükken beyin ameliyatı oldu. Belinden, beyninden ve ayaklarından birçok operasyon geçirdi. Son olarak Selçuklu Tıp'a geldik. Buradaki doktorlar, kızımın yürüyebileceğini ancak 2.5 bin TL'lik bir cihazın alınması gerektiğini belirttiler. Kızımın okuldaki öğretmenlerinden Yasemin Özgen ile birlikte Vali Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan ile görüştük. Kendisi cihazın alınması için destek vereceklerini söyledi. Hayırseverlerin desteğiyle cihaz alındı. Kızım doktor kontrolünde yaklaşık bir ay bu cihazı kullanarak egzersiz yaptı. Yürümek için çok çaba harcadı. Verdiği çabalar boşa gitmedi" dedi.

Konya'da bir plastik şirketinde satış elemanı olarak çalışan Baba Hasan Şimşek, tek çocukları olan kızının yürümesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kızına destek veren herkese teşekkür etti.

İLK ADIMLARINI SELÇUKLU TIP'TA ATTI

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Levendoğlu, Betül Şimşek'e 15 gün boyunca cihazı bacaklarına takarak yürüme eğitimi verdiklerini belirterek, "Bu tür hastalıklarda doğru teşhis ve tedavi çok önemlidir. Yürüme eğitimiyle hastamız yürümeye başladı. Hastanın çok azimli ve istekli olması da iyileşme süresini çabuklaştırdı. Bundan sonraki süreçte cihazın boyunu küçülteceğiz. Böylelikle daha rahat yürüyebilecek. Belirli bir süreden sonra da cihazı tamamen çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Konya Niyazi Usta İlköğretim Okulu Müdürü Murat Koçak, "Betül okulumuza annesinin kucağında geliyordu. Betül'ün bu haline çok üzülüyorduk. İdareci ve öğretmenler olarak bu öğrencimiz için neler yapabileceğimizi konuştuk. Valilikten destek istedik. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan'ın bu konuda çok büyük desteği oldu. Kendisi hayırseverlerin desteğiyle Betül'ün bacaklarına takılan protezi aldı. Burada da gördüğü tedavi sonrası tekerlekli sandalyeden kurtuldu. Belirli bir süre cihazla yürüyecek ardından cihazsız yürümesi sağlanacak. Öğrencimizin 4'üncü sınıfa kimseden ve hiçbir cihazdan destek almadan yürüyerek geleceği günü özlemle bekliyoruz. Bize çıktığımız yolda destek veren Valimiz Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, hastane doktor ve çalışanları ile öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

GÜLERLER DİYE TEKERLEKLİ SANDALYEYE BİNMEK İSMEDİ

Betül Şimşek'in Öğretmeni Yasemin Özgen, öğrencileri arasında başarısıyla dikkatleri üzerine çeken Betül'ü 3 yıldır tanıdığını ve çok sevdiğini ifade ederek, "Betül'ü birinci sınıftan itibaren tanıyorum. Annesi okula kucağında getirip götürürken çok büyük zorluk çekiyordu. Betül'e tekerlekli sandalye temin ettik. Betül, herkesin kendisine güleceğini düşünerek, tekerlekli sandalyeyi kullanmak istemedi. İkna ettik ve tekerlekli sandalyeyi okula gelip giderken kullanmaya başladı. Çok büyük ameliyatlar geçiren Betül'ün yürüme azmi hepimizi mutlu ediyor" dedi.

Meningomiyelosel Hastalığı; "Doğuştan omurilik dokusu kese halinde sırtında doğan bu çocukların belden aşağısı felçli durumdadır. Tıptaki ismi, "Spina Bifida" olarak adlandırılan hastalığın en kötü hali

"meningomiyelosel" olarak bilinir. Doğumsal bir aykırılık" olarak tanımlanmaktadır. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Şimşek Selçuklu Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title