Haberler

Hayat Kurtarmada da Sporda da Başarılılar

Güncelleme:

Yaz aylarında KOSKEM'le birlikte sahillerde hayat kurtaran gençler Sualtı Hokeyi Şampiyonası'nda da birinci oldu.

Ordu'da düzenlenen Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonasının erkekler grubunda Kocaeli Deniz Yıldızları Spor Kulübü birinci oldu. Kulüp bünyesinde spor yapan gençler yaz aylarında da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) bünyesinde Kandıra sahillerinde gönüllü olarak cankurtaranlık yapıyor. Sahillerde hayat kurtaran sporcular haftanın 7 günü sezon boyunca dalgaların arasından insanları çekip hayata bağladılar.

AYNI ANDA 3 KİŞİYİ KURTARDI

Onlar hayat kurtarırken karşılaştıkları sıkıntılara aldırış etmediler. 2004 yılından bu yana sualtı hokeyi oynayan aynı zamanda da cankurtaranlık yapan Elçin Güçlü, sahillerde kurtarmadan çok önleme yapmaya çalıştıklarını söyledi. Genç sporcu geçen yaz aynı aileden 3 kişiyi aynı anda kurtararak hayata döndürdü. Olay sırasında kurtarma simidinin aşırı baskısı ile omzu çıkan Güçlü, verdiği uğraşla acı hissetmeden denizde can aramaya devam etti. Elçin Güçlü, "Kazazedeleri ambulansa koyduktan sonra ağrıyla birlikte omzumun çıktığını fark ettim. Beni tedaviye aldılar" dedi. Güçlü sudan çıkardığı insanın hayata döndüğünü görmenin her şeye değer olduğunu kaydetti.

DERSTE BAŞARI YOKSA TAKIMDA KADRO YOK

Su hokeyi takımı antrenman yaptıkları havuzda aynı zamanda cankurtaranlık eğitimi de alıyorlar. Disiplini elden bırakmayan takımda okul derslerinde başarılı olamayanlar takımın kadrosuna alınmıyor. Bu uygulama gençlerin spor yaparken derslerini de aksatmamalarını sağlıyor.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYOR

Şampiyonayı kazanan sporcular ve yöneticileri Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Kocaeli Deniz Yıldızları Sualtı Spor Kulübü Başkanı Celal Kavas ve Kulüp Antrenörü Kadir Kırlıoğlu hazır bulundu. Sporcuları başarılarından dolayı kutlayan Genel Sekreter Yardımcısı Çöpoğlu, "Gençlerin bu tür spor aktivitelerine ihtiyacı var. Spor gençleri kötü alışkanlıklardan koruyarak topluma faydalı olmaları yolunda veremli bir araç. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'da spora ve sporcuya büyük destek veriyor. Gençlerimizi spordaki ve cankurtaranlık hizmetindeki başarılarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

SPOR VE SPORCUYA HİZMET

Kocaeli Deniz Yıldızları Sualtı Spor Kulübü Başkanı Celal Kavas, 2006 yılında Yarımca Spor olarak sualtı branşını açtıklarını ifade ederek, sporcu sayıları artınca kulüpleşmeye karar verdiklerini söyledi. Kavas "Temel amacımız spor ve sporcuya hizmet etmek. Biz bir amatör kulübüz ama profesyonel ruhla hareket ediyoruz. Sporculardan oluşan bir ekip kurarak Kandıra sahillerinde cankurtaranlık hizmeti verdik. Ekibimiz orada gayet başarılı işler çıkardı" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR TEŞVİK EDİYOR

Deniz Yıldızları Spor Kulübü su altı eğitmeni Sedat Türkmen 2000 yılından bu yana sualtı hokeyi oynadığını, 2004 yılından bu yana da sahillerde KOSKEM'le kurtarma hizmeti verdiklerini dile getirdi. "Her cana uzanan yardım eli bizi son derece mutlu ediyor" diyen Türkmen şunları kaydetti: "Kulübümüzde su altı hokeyi oynayan arkadaşlarımız var. Geçen yaz sezonunda kulüp olarak cankurtaran projesine katıldık. Bu projede 15 ila 20 yaş grubu arsasında gençler var. Bunların arasında cankurtaran olanlar var. Geri planda cankurtaran olmak için eğitim alanlar da var. Bu bir sosyal proje. Biz bu konuda kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi bize verdiği destekle çocuklarımızı su sporlarına ve cankurtaran hizmetine teşvik ediyor"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kandıra Türkiye Ordu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title