Haberler

Havelsan İha'sını CeBIT'te Sergiledi

Havelsan İHA'sını CEBİT'te sergilediDHA DIŞ HABER - HAVELSAN İHA'sını CEBİT'te sergiledi.

Havelsan İHA'sını CEBİT'te sergilediDHA DIŞ HABER - HAVELSAN İHA'sını CEBİT'te sergiledi...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfı'nın teknolojik çözümler geliştiren şirketlerinden birisi olan Havelsan Almanya'nın Hannover kentinde sürmekte olan Uluslararası Bilişim ve Bilgisayar Fuarı CeBİT'te tamamen milli olan ürünlerini tanıtıyor.

Tanıtılan ürünler arasında en çok ilgiyi ise en son teknolojiyle üretilen ve tamamen milli bir ürün olan İnsansız Hava Aracı (İHA) görüyor. TSK'yi güçlendirmek, arazide terörist faaliyetleri önceden saptamak amacıyla geliştirilen İHA Havelsan standında sergileniyor.

YÜZDE YÜZ TÜRK YAPIMI

İHA ile ilgili bilgi veren Havelsan Bileşim ve Güvenlik Teknolojileri İş Geliştirme Müdürü Bünyamin Karadeniz, İnsansız Hava Aracımız yazılım ve donanımıyla tamamen millidir ve bizim tarafımızdan gerçekleştirilmiştir. Tamamen özgün bir tasarımdır. Bunun amacı terörist faaliyetlerin veya diğer tehlike unsurlarının havadan gözetlenmesini sağlamaktır. Yaklaşık yarım saat havada kalabilen, 2,5 kilogram ve kamera gibi mühimmatları taşıyabilen etkin bir araç. Tamamen elektronik ve yazılım tasarımını kendimiz gerçekleştirdiğimiz içinde yüzde yüz güvenilir bir milli savunma sanayi ürünüdür. Ürünlerimiz içinde taş görünümlü sensörlerimiz de mevcuttur. Taş görünümlü bu sensörleri sahaya dağıtıyoruz. Teröristlerin geçiz noktalarına konan bu sistemle kilometrelerce öteden hareketlilikleri tespit ediyoruz diye konuştu.

UÇAKLARDA İNTERNET DEVRİ BAŞLIYOR

Yolcu uçaklarında artık internet kullanımının sorun haline gelmeyeceğini, bu konuda Türk Hava Yolları (THY) ile ortak bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Karadeniz, Uçaklarda internet konusunda bizim de katkımızla bir çalışma var. Bunun planlamasını THY teknikle birlikte koordineli şekilde yapıyoruz. Bu yıl sonuna doğru THY uçaklarında hem teknolojik yeni eğlence sistemlerini, hem de internet hizmetlerini etkin bir şekilde görmeye başlayacaksınız. THY'nin Edirne uçağıyla deneme uçuşlarını gerçekleştirdik. Bunu başarıyla geçtik, önümüzdeki günlerde de uçaklarımıza tek tek yerli sistemlerimizi entegre edeceğiz dedi.

ÖNEMLİ BİR ŞİRKETİZ

Fuara kendilerini ve ürünlerini tanıtmak amacıyla katıldıklarını, Türkiye için önemli bir şirket olduklarını anlatan Bünyamin Karadeniz, Havelsan TSK'yı Güçlendirme Vakfı'nın bir şirketi olarak sivil ve askeri kamu ve kuruluşlarına teknolojik çözümler hazırlıyoruz. Yurt dışına yaptığımız ihracat bizim satışların önemli bir kısmını oluşturuyor. Teknolojik bağımsızlığın elde edilmesi yolunda önemli bir şirketiz. Fuarda Türk Hava Yolları teknik ekibiyle birlikte geliştirmiş olduğumuz kabin içi eğlence sistemlerini, terörist ve diğer tehlikelerin tespit edilmesi için insansız hava araçlarımızı ve sensörlerimizi müşterilerimize sunuyoruz. Siber güvenlik alanında çok önemli atılımlar yaptık. Teknolojik ihracatımıza katkıda bulunmak için de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Karadeniz Havelsan Tsk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title