Haberler

Hanım Sultan, Bakanlar Kurulu Kararıyla Kabristana

Osmanlı Hanedanı Mensuplarından 82 Yaşındaki Rana Eldem, Dün Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Osmanlı Hanedanı mensuplarından 82 yaşındaki Rana Eldem, dün son yolculuğuna uğurlandı.

"Hanım Sultan" unvanını taşıyan Rana Eldem’in cenaze törenine kızı Ceyda Eldem, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi oğlu Prof. Dr. Edhem Eldem ve gelini Sedef Eldem’in yanısıra Küçük Neslişah Sultan ile tarihçi-yazar Murat Bardakçı da katıldı. Sultan Abdülmecid’in oğlu Selim Süleyman Efendi’nin kızı Emine Naciye Sultan’ın kızı olan Rana Eldem, 13 Nisan günü öğle saatlerinde evinde merdivenden düşerek beyin kanaması geçirmişti.

Rana Eldem’in cenazesi dün Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Bakanlar Kurulu kararıyla Beşiktaş’taki Yahya Efendi Kabristanı’nda toprağa verildi. Burada Rana Eldem’in babası, annesinin babası Şehzade Selim Süleyman Efendi, babasının babası Hacı Ahmed Paşa, anne bir ağabeyi Ali Enver, eşi ve çocukken vefat eden kızı Necla’nın kabirleri bulunuyor.

Sultan Abdülmecid’in padişah olmayan oğlu Selim Süleyman Efendi’nin kızı, Enver Paşa’nın eşi Naciye Sultan, Enver Paşa’nın 1922’de Tacikistan’da vefat etmesi üzerine bir yıl sonra kayınbiraderi Mehmet Kamil Killigil ile evlenmişti. Rana Hanım Sultan, bu evlilikten 1926’da Paris’te dünyaya gelmişti.

Hanedan mensubu oldukları için Türkiye’ye girmeleri yasak olan Rana Eldem ile diğer iki kardeşi ve Sultan Vahideddin’in torunu Hümeyra Özbaş için 1939 yılında özel bir kanun çıkartılmış ve memlekete girişlerine izin verilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title