Haberler

Halaçoğlu'nun Yerine Grup Başkanvekilliğine Mehmet Günal Geliyor

Güncelleme:

MHP'de görevden alınan Yusuf Halaçoğlu'nun yerine grup başkanvekilliğine Doç. Dr. Mehmet Günal'ın getirileceği öğrenildi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin görevden aldığı Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun yerine Antalya milletvekili ve MYK üyesi Doç. Dr. Mehmet Günal'ı getireceği öğrenildi. Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre Bahçeli'nin son kurultayda Merkez Yönetim Kurulu'na aldığı Günal'ı bugün Meclis Grup Başkanvekilliği görevine getireceği ifade ediliyor.

ŞANDIR'LA AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı olan Kayseri milletvekili Halaçoğlu, yerine geldiği eski Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'la aynı kaderi paylaştı. Bahçeli, yaptığı talihsiz bir açıklama sonrası o dönem Mersin milletvekili olan Mehmet Şandır'ı Grup Başkanvekilliği görevinden alıp yerine 24. dönemde Kayseri'den vekil seçilen Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nu atadı.

ÖNCE KIZDI SONRA GÖREVDEN ALDI

Yusuf Halaçoğlu'nun sonu da adeta 7 Haziran seçimlerinde partisinden aday gösterilmeyen MYK üyesi Mehmet Şandır gibi oldu. Bahçeli, CHP ile ilgili tartışma yaratan sözlerinin ardından 8 Temmuz günü Halaçoğlu'nu MHP Genel Merkezi'ne çağırarak özel bir görüşme gerçekleştirdi.

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA YÜZÜ ASILDI

İddialara göre, Bahçeli MHP'yi kamuoyu nezninde zor duruma bırakan sözleri nedeniyle Halaçoğlu'na sert tepki gösterdi. Görüşme sonrası Halaçoğlu'nun yüzü asık bir şekilde Bahçeli'nin odasından çıktığı kulislere yansıdı. Halaçoğlu Bahçeli'nin kendisine kızmasından 4 gün sonra görevinden alınmış oldu.

SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Halaçoğlu'nun kamuoyunda çok tepki çeken, "Biz eğer sayın Deniz Baykal'ı desteklemiş olsaydık kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı; siz Baykal'ı seçtiniz, bir muhalif adı altında. AKP'nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi" sözleri MHP'yi de karıştırmıştı.

Genel Başkanı Bahçeli, Halaçoğlu'nun CHP'ye ilişkin sözlerini tasvip etmeyen tweetleri ile partisine dönük olumsuz algıyı yumuşatmaya çalışmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Devlet Bahçeli Mehmet Günal Kayseri Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (103)

Ay mehapeMobil-IOS:

Ülkücü olupta çok mu dindarsınız en azından adamlar dindar olmadıkları gibi yaşıolar.ya siz dindar geçinip her türlü şeyi yapıyorsunuz.

31
6
yanıtYanıtla
ASLAN:

Halaçoğlu bir ırkçı. Şimdi moğolistana geri dön .

8
26
yanıtYanıtla
kafkasli:

Su Moğolistan lafı ne adam turk ve turkistnda yaşıyor Türkistan neresimi dersin bazı insanlar bu topraklarda bedava yaşadığı için çok şanslı turk yüz binlerce şehit verip yaşayacak sen yatacaksin ey yüce Türkistan 500 milyon turk nüfusuyla canlaniyorsun elhamdulillah

yanıt0
yanıt0
AAA:

FAŞO AKP MHP NE MUTLU KÜRDÜM DİYENE

7
24
yanıtYanıtla
Tom:

Halaçoğlunu tebrik ediyorum doğru söylemiş mhp teşkilatı olarak arkasındayız mhp dindar partidir unutmayın

19
11
yanıtYanıtla
d,o,f:

partinin baskani peki dindar adami neden görevden aliyor, kimin arkasindasin o zaman . dindar olmayan bahcelinin pesindemisin,

yanıt0
yanıt0
ASLAN:

Hele şükür ,bu faşonun gitmesi iyi oldu. Sadece ortalığı karıştırıp nerdeyse herkesi birbirine kırdıracaktı. Neymiş o bu ırktan ,Şu türk değil Vs Vs. Sanırım kendisi gerçek türk bile değil,sadece ırkçının teki.

14
13
yanıtYanıtla
kafkasli:

Sen sadece sanirsin millet işini yapar sen sanmaya devam evladım anca sanirsin başka bisey yapamasain istesede olmaz

yanıt0
yanıt0
mhp:

devlet bahceli diktator oldu resmen

21
4
yanıtYanıtla
AMED:

tipine bak heleırkcılık, kin, kan yüzüne yansımıs

10
13
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title