Haberler

Gündem Özeti / 20 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski'yi, 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek, JW Marriott Otel'de 5. Türk Patent Ödülleri Töreni'ne katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski'yi, 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek, JW Marriott Otel'de 5. Türk Patent Ödülleri Töreni'ne katılacak.

(Ankara/11.00/16.00/14.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye'ye davet edilen dünya çocuklarını ve Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski'yi kabul edecek.

(TBMM/13.00/15.45)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Gökçebey ilçe binasının, Çaycuma Belediyesi atık su tesisi ve sosyal tesisinin açılış törenlerine ile Çaycuma Belediye binasının temel atma törenine katılacak, "Büyük Buluşma-STK'lar Konuşuyor CHP Dinliyor" programına iştirak edecek.

(Zonguldak/10.30-14.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara İvedik OSB AR-GE Merkezinde incelemelerde bulunacak, OSB yönetimi ve esnafla bir araya gelecek.

(Ankara/12.00-15.00)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, UYAP-SEGBİS Uygulamaları Sempozyumu'na katılacak, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğünü, Adalet Sarayı'nı, AK Parti İl Başkanlığını ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek.

(Trabzon/09.30-15.30)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Mamak İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

(Ankara/19.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı"na iştirak edecek.

(İstanbul/09.30)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sulakyurt Devlet Hastanesine, Şerife Cesur'un isminin verileceği törene katılacak.

(Kırıkkale/11.00)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bakırköy Cezaevi önünde "özgürlük nöbeti" tutanları ziyaret edecek, basın toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/12.00/14.00)

7- TBMM'den

Genel Kurulda CHP'nin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek ve Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

KİT Komisyonunda Türkiye Taş Kömürü Kurumu ve Müessesesi'nin 2013-2014 yılı ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Müessesesi'nin 2011-2012-2013-2014 yılı hesapları görüşülecek.

(14.00/10.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, 6. Mobilya Fuarı'na katılacak, ziyaretlerde ve Dünya Erdemli İş Adamları Derneği hizmet binasının açılış töreninde bulunacak, iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Kayseri/12.00/Nevşehir/16.30-19.30)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfınca düzenlenen "Türki·ye'ni·n Enerjide Merkez Ülke Olma Arayışı" paneline iştirak edecek.

(Ankara/13.00)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği, Trakya Üniversitesini ve AK Parti il teşkilatını ziyaret edecek, oda temsilcileri bir araya gelecek, Pazarkule, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına ziyarette bulunacak.

(Edirne/09.30-17.30)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde düzenlenecek Bölge Kalkınma İdarelerinin "Eylem Planları 1. İzleme Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/09.00)

5- TÜİK, yurtdışı üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, nisan ayı toplantısında faiz kararını açıklayacak.

(Ankara /14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Varşova'da düzenlenecek NATO Zirvesi hazırlıkları kapsamında Ankara'da temaslarda bulunacak.

(Ankara)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(Lefkoşa)

3- Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi oturumunda Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı krizi anlaşması görüşülecek.

(Strazburg)

4- ABD Başkanı Barack Obama, Körfez İşbirliği Konseyi zirvesi kapsamında temaslarda bulunmak üzere gideceği Suudi Arabistan'da Kral Selman bin Abdülaziz ile görüşecek.

(Riyad)

5- İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı İoannis Kasoulides ve Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ile ayrı ayrı görüşecek.

(Londra)

6- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadera ile bir araya gelecek.

(Paris)

7- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Uluslararası Adalet Divanı'nı ve Hollanda Meclisini ziyaret edecek.

(Lahey)

8- ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, körfez ülkeleri savunma bakanları ile bir araya gelecek.

(Riyad)

9- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry temaslarda bulunmak için Mısır'a gidecek.

(Kahire)

10- Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek.

(Berlin)

11- Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlılarının teknokratlar hükümeti talebiyle Bağdat'ta düzenlediği oturma eylemi izleniyor.

(Bağdat)

12- Suriye'deki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)

13- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasındaki ateşkes süreci ve taraflar arasında Kuveyt'te başlayacağı ilan edilen ve fakat Husilerin katılmaması nedeniyle ertelenen müzakereler ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Kuveyt)

GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kızılay organizasyonu ile gerçekleştirilecek "Mülteci Belgeseli"nin galasına katılacak.

(Ankara/20.00)

KÜLTÜR SANAT

1- 29 Mayıs Üniversitesi Kur'an Araştırmaları Merkezi, "İslam Kaynaklarında, Geleneğinde ve Günümüzde Cihad" sempozyumu düzenleyecek.

(İstanbul/09.00)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarında Çaykur Rizespor ile Galatasaray, Torku Konyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

(Rize/18.45/Konya/21.45)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvasının ana tablo maçları Garanti Koza Arena'da devam ediyor.

(İstanbul)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Basketbolu Geliştirenler Derneği ile Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/18.00)

4- Voleybol Erkekler 1. Lig Klasman Etabı 2. devresinde, Maliye Milli Piyango-İnegöl Belediyespor ve Ziraat Bankası-Galatasaray HDİ Sigorta maçları oynanacak.

(İzmir/11.00/13.00)

5- Voleybol Bayanlar 1. Lig Klasman Etabı 2. devresinde, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Çanakkale Belediyespor ve Nilüfer Belediyespor-Sarıyer Belediyespor karşılaşmaları yapılacak.

(İzmir/15.30/17.30)

6- Erkekler Hentbol Türkiye Kupası çeyrek final 2. maçları oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Polonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title