Haberler

Gündem / 10 Kasım 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde törenlerle anılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer devlet erkanı, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saat 09.05'te saygı duruşunda bulunacak.

- Aynı anda tüm yurtta sirenler çalacak, bayraklar yarıya indirilecek.

- Erdoğan, Çiçek ve Davutoğlu, daha sonra Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından ATO Congresium'da düzenlenen törene iştirak edecek.

(Ankara/09.05/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/13.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dişişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile görüşecek, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun 3. toplantısına katılacak.

(Kiev) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 33. Uluslararası İstanbul Kitap ve 24. Uluslararası Sanat Fuarları Onur Gecesi ile ödül törenine katılacak.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Ramallah) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü Zirvesi sürüyor. Zirve kapsamında Pekin'de bulunan liderler, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in vereceği akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Pekin) (Fotoğraflı)

5- İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelere Umman'da devam edilecek.

(Maskat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle kömür ocağında mahsur kalan işçileri arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

(Karaman) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin mahkumiyet kararlarını bozduğu Balyoz Planı davasında dosyası ayrılan 62 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Dünya Halter Şampiyonası Kazakistan'da sürüyor.

(Almatı) (Fotoğraflı)

2- A Milli Futbol Takımı, 12 Kasım'da özel maçta Brezilya, 16 Kasım'da da 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Kazakistan ile oynayacağı müsabakalar öncesi ilk antrenmanını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacak.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Özel maçta 12 Kasım Çarşamba günü Türkiye ile karşılaşacak Brezilya A Milli Futbol Takımı, ilk antrenmanını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirecek.

(İstanbul/17.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türkiye Basketbol Ligi'nde 5. haftanın son maçında Darüşşafaka Doğuş ile Royal Halı Gaziantep, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title