Haberler

Gülümseten Turne İstanbul'a Geliyor!

Güncelleme:

MS hastalığına dikkat çekmek ve MS'li bireylere yol arkadaşlığı yapmak üzere Novartis'in, Türkiye MS Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği "GülüMSeten Turne" projesi İstanbul'a geliyor.

MS (Multipl Skleroz) hastalığı konusunda önemli çalışmalar yürüten Novartis, Yol ArkadaşıMSın projesinin ardından Türkiye MS Derneği iş birliği ile yeni bir projeye imza attı. "GülüMSeten Turne" adlı proje ile Türkiye'nin 12 farklı şehrinde MS'li bireylere yol arkadaşlığı yapmak ve onlara en doğru bilgiyi ulaştırmak amaçlanıyor.

GülüMSeten Turne, Türkiye MS Derneği Başkanı Ayşen İnci ve Türkiye MS Derneği Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. Aksel Siva'nın ev sahipliğinde, 25 Mayıs 2014, Pazar günü saat 13.30'da Hilton Convention Center'da ücretsiz, halkın katılımına açık olarak gerçekleştirilecek. Turnenin İstanbul'daki bir diğer ayağı ise 14 Haziran 2014, Cumartesi günü Kozyatağı Kozzy AVM Gazanfer Özcan Sahnesi olacak.

Proje kapsamında ünlü sanatçılar Dolunay Soysert, Özgür Ozan ve Ferdi Akarnur eşliğinde yapılan skeçlerle, hastalık konusunda önemli bilgiler eğlenceli bir yöntemle aktarılacak. Psikolog Serap Duygulu, Sosyal Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç, Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli ve FTR Uzmanı Dr. Anıl Tekeoğlu ise kendi uzmanlık alanlarından deneyimlerini paylaşarak, merak edilen soruları yanıtlayacak.

MS'li bireylerin yaşadıklarını içten bir bakış açısıyla canlandıran proje ile beslenmeden egzersize, iş hayatından aileye, psikolojiden sosyal haklara kadar yaşamın çok çeşitli alanlarında MS'li bir bireyin karşılaşabileceği pek çok sorun konusunda uzman görüş ve önerileri aktarılacak. MS ile ilgili merak edilen tüm sorular yanıtlanacak.

Turne, bundan sonraki yolculuğuna İzmir, Malatya, Elazığ, Hatay ve Konya ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Novartis İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title