Haberler

Gaziantepli Sporcular, Türkiye'yi Başarıyla Temsil Eti

Büyükşehir Gaziantepspor Kulübü bünyesinde yetiştirilen sporcuların çeşitli branşlarda yurt dışında Türkiye'yi başarıyla temsil ettiği ve dereceler elde ettiği bildirildi.

Büyükşehir Gaziantepspor Kulübü bünyesinde yetiştirilen sporcuların çeşitli branşlarda yurt dışında Türkiye'yi başarıyla temsil ettiği ve dereceler elde ettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bünyesindeki tekerlekli sandalye basketbol, hokey, basketbol, tekvando, karate ve atletizm takımlarıyla milli sporcular yetiştiren Büyükşehir Gaziantepspor Kulübü, 2016 yılında sporcularıyla Romanya, Bulgaristan, İngiltere, Galler, Katar ve Brezilya gibi ülkelerde Türkiye'yi temsil ederek önemli başarılar yakaladı.

Kros Ligi'nde Türkiye'de birinciliği ve üçüncülüğü derecelerine sahip Büyükşehir Gaziantepspor Kulübü sporcusu Tekin Yalçın, 2016 yılında Bulgaristan'da yapılan Balkan Dağ Koşusu'nda üçüncülük aldı.

Görme engelli milli sporcu Öznur Alumur ile katıldığı IPS Avrupa Şampiyonası büyükler kategorisinde İngiletere'de Avrupa birincisi oldu.

Yine IPS Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda Katar'da dünya üçüncüsü olan Alumur, 2016 Brezilya/Rio Paralimpik Oyunları'nda da Türkiye'yi temsil etti. Alumur, burada bin 500 metre finallerinde beşinciliği elde etti.

Kros Ligi'nde kulvarlarında Türkiye birinciliği ve ikinciliği elde eden Metin Yalçın'ın yanı sıra salon şampiyonasında da Abdurrahman Almehmet Aldandan ile Türkiye şampiyonluğu yakalandı.

Karate'de 2015 yılında genç bayanlarda Türkiye şampiyonu olan Esra Karabağ, 2016 genç erkeklerde Türkiye ikincisi olan Recep Göz, 2016 ümitlerde Türkiye üçünüsü olan Eren Akkurt, U14'de Türkiye şampiyonu olan Neslihan Çelem ile Hatice Kılıç Büyükşehir Gaziantepspor Kulübünün başarılı sporcuları oldu.

Kurtuluş koşusuna rekor katılım

Bu arada her yıl Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Gaziantep Kurtuluş Koşusu'na rekor başvuru geldiği bildirildi.

Son iki yıldaki Kurtuluş Koşusu yarışmalarıyla bugüne kadar en yüksek rakama ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, bu koşuya 28 bin 100 kişinin iştirak ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantepspor Türkiye Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title