Haberler

Gaziantep TÜM BEL SEN 22. kuruluş Yıldönümü

Güncelleme:

Gaziantep TÜM BEL SEN 22. kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladı.

Kuruluş Yıldönümü Gecesine Katılan Tümbelsen Genel Başkan Vicdan Baykara "Tümbelsen Büyük Mücadeleler Sonucu bu günlere geldi"

Gaziantep TÜM BEL SEN Zirve parkata, 22. Kuruluş yıldönümünü büyük bir katılım ve coşku ile kutladı. Kuruluş gecesine Gaziantep Milletvekili Mehmet şeker, Tümbelsen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı Av. Mehmet Gökdağ, Pazarcık Belediye Başkanı kamil Dalkara, Narlı Belediye Başkanı Metin Ergüce, KESK bileşenleri Başkan ve yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri, İl genel Meclisi üyeleri, sendika eski başkanları ve üyeleri katıldı.

Gecede TÜM BEL SEN Genel başkanı Vicdan Baykara yaptığı konuşmada; " Öncelikle bu güzel geceyi hazırlayan Gaziantep şubemize teşekkür ediyorum. Demokrasinin beşiği olarak sayılan Yerel Yönetimlerde çalışan emekçilerin gerçek örgütü TÜM BEL SEN sendikal haklar ve Demokrasi mücadelesinde 22 yılını geride bıraktık. 20 Aralık 1990 tarihinde 6 bin civarında kamu çalışanı eşliğinde 1618 kurucu üyenin dosyalarının İstanbul Valiliğine teslim edilmesiyle tüzel kişiliğine kavuşan sendikamız büyük bir özveri ve yoğun bir emekle yoğrularak bugünlere geldi. Geriye baktığımızda bugünlere kolay gelinmedi. Siyasi iktidarların bütün anti demokratik engellemelerine, baskı ve şiddet politikalarına karşı sürdürdüğümüz dişe diş direnişe 22 yıllık tarihimiz tanıktır.Bütün bu baskı ve zor uygulamaların karşısında yılmadan mücadele eden sendikamız, Türkiye sendikal hareket tarihinde Kamu Emekçileri adına ilk defa toplu sözleşme hakkını kullanan sendika olarak emek mücadelesi için mihenk taşı niteliğindeki gelişmelere imza attı. TÜM BEL-SEN, fiili ve meşru mücadelesiyle kazandığı bu hakkı, AIHM büyük dairesinin Avrupa Konseyi üye devletlerde de geçerli olan içtihat niteliğindeki kararı başta olmak üzere kazandığı birçok dava ile Kamu emekçilerinin grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkını hukuksal olarak da teyit ettirmiş oldu.'' dedi

TÜM BEL-SEN Genel başkanı Vicdan BAYKARA daha sonra sözlerine şöyle devam etti ''Kamu emekçilerinin bu örgütlü mücadelesi karşısında köşeye sıkışan AKP iktidarı anayasa da ve yasalarda göstermelik bazı değişikliklerle bizleri bir kez daha kendi koyduğu sınırlara hapsetmeye çalıştı. Ama''haklar yasalardan önce gelir'' şiarıyla mücadele eden TÜM BEL-SEN'in örgütlenmesini ve yeni toplu sözleşme imzalamasını engelleyemedi. Büyük özveri ve yoğun emekle yoğurduğumuz bu mücadelede kazanan biz olacağız. Çünkü özgürce, Eşitçe, Kardeşçe ve Barış içinde yaşayacağımız yarınları yaratacak olan bizleriz'' dedi.

TÜM BEL-SEN Şube başkanı Ebubekir HANÇERKIRAN ise gecede yaptığı konuşmada Gaziantep TÜM BEL-SEN şubesinin çalışmaları ve faaliyetleri konusunda bilgi vererek, kuruluş yıl dönümümüze katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Zirve Parkta düzenlenen gecede emekli olan 6 sendika üyemize birer plaket verildi. Plaket töreninde Gaziantep CHP İl Başkanı Av. Mehmet Gökdağ yaptığı kısa konuşmada; Bu geceyi organize eden Gaziantep TÜM BEL-SEN şubesine yürekten teşekkür ediyorum. Burada demokrasi güçleri olarak ''fazişime karşı birleşemeyenler, fazişimin zindanlarında birleşirler'' dedi.

Zirve Parktaki gece, coşkulu bir şekilde eğlenilerek geç saatlere kadar devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Gökdağ Gaziantep Pazarcık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title