Haberler

Gaziantep'teki Terör Saldırısı

Gaziantep'te iş dünyası yaşanan terör saldırısını kınadı.

Gaziantep'te iş dünyası yaşanan terör saldırısını kınadı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanlar Kurulu tarafından yapılan açıklamada, millet olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliği ihtiyaç olduğuna vurgu yapıldı.

Gaziantep'te kına gecesini kana bulayan teröristleri ve terörü kınayan GAİB'in Başkanlar Kurulunu adına açıklama yapan Abdulkadir Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye teröre boyun eğmeyecektir. Gaziantep teröre geçit vermeyecektir. 15 Temmuz'da FETÖ silahlı terör örgütünün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından, ülkemize yönelik tehdit unsuru oluşturan bütün terör örgütleri aynı çeşitli kentlerimizde terör saldırılarına yönelmiş, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü milli birlik ve beraberliğiyle kardeşliğini bozmaya yönelik faaliyetler içerisine girmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bölünmez bütünlüğüyle, milli birlik ve beraberliğiyle bu saldırılar karşısında dik durmaya, milli birlik ve beraberliğini sürdürmeye devam edecektir. Gaziantep'te vatandaşlarımızın düğününü kana bulayan canilerin insanlıkla alakası yoktur. Düğüne katılan 53 vatandaşımızı şehit eden, yüze yakın vatandaşımızın yaralanmasına neden olan teröristleri ve bu teröristleri destekleyen iç ve dış mihrakları lanetliyoruz. Gaziantep bugüne kadar teröre geçit vermedi, terör karşısında boyun eğmedi. Gaziantep Türkiye'nin en önemli sanayi, üretim ve istihdam sağlayan kentlerinden birisi. Yaşanan bu acılar birlik ve beraberliğimizi arttırdığı gibi dik duruşumuzu güçlendirecektir. Yaşanan terör olaylarında yaşamlarını yitirerek şehitlik mertebesine ulaşan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Açıklamada GAİB Başkanlar Kurulunu oluşturan Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan, Tekstil ve Hammaddeleri Birlikleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu'nun imzası bulunuyor.

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt da yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı kınadı.

Vatan toprağını bölmeye, milletin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Özyurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gaziantep büyük bir acı yaşıyor. Vatandaşlarımız en mutlu günlerinde bir terör saldırısına maruz kalmış ve 53 vatandaşımız şehit olmuştur. Gözü dönmüş caniler, eli kanlı katiller, çocuk, kadın genç ihtiyar demeden masum vatandaşlarımızın en mutlu gününü kabusa çevirmiştir. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin bu olaylar karşısında daha çok kenetlenmesi ve birlikteliğini koruması, sağduyulu davranarak provokasyonlar karşısında duyarlı olması gerekiyor. Terörle hiç kimse hiçbir şeyi başaramayacaktır. Milletimiz bu tür olaylarla daha çok kenetlenmekte, vatanına ve demokrasisine daha çok sahip çıkmaktadır. Gaziantep'te yaşanan terör saldırısı sonucu yaşamını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Herkesin uyanık olması, dikkatli olması gereken bir süreçten geçiyoruz. Vatandaşlarımızın en ufak bir şüpheyi bile emniyet güçleriyle anında paylaşması olası olayların önlenmesi için büyük önem taşıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özyurt Gaziantep Politika Güncel Haberler

title