Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Sandalyeleri Ücretsiz Tamir Ediyor

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Akülü ve Tekerlekli Sandalye Tamir Bakım Atölyesi, bin 725 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalyenin bakım ve onarımını gerçekleştirdi. Engelli bireylerin yaşam standartlarını korumak amacıyla yapılan bu hizmet sayesinde engelli vatandaşlar, sandalyelerinin bakım ve tamir ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Akülü ve Tekerlekli Sandalye Tamir Bakım Atölyesi, bin 725 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalyenin bakım ve onarımını gerçekleştirdi.

"Engelsiz Kent Gaziantep" mottosuyla hareket eden Gaziantep Büyükşehir, ücretsiz olarak bin 725 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalyenin bakım ve tamirini yaptı. Bu çerçevede atölye, araçları adreslerinden alarak onarımını yapıp adreslerine teslim ediyor. Akülü araçlarında meydana gelen arızaları gidermek için daha önce 300 ila 6 bin TL arasında değişen masrafları karşılamak zorunda kalan engelli bireyler, büyükşehirin bu hizmeti sayesinde bakım ve tamir ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde çözüme kavuşturuyor.

"Hedefimiz, engellilerin yaşamda her an aktif olmasını sağlamak"

GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, yaptığı açıklamada, engelli bireylerin yaşam standartlarını korumak adına kent genelindeki her ihtiyaca koştuklarını belirterek, "Sosyal belediyeciliğin bir örneği olan atölyemizdeki hedefimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamın her anında aktif olmalarını sağlamaktır. Atölyemizde maddi durumu iyi olmayan ve akülü sandalye kullanabilir raporu olan vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verilmektedir. Akülü araçların tamiri ile yeni araç verilmesinin önüne geçilmiş olup maddi kazanç sağlanmıştır. Engellilerimizin yolda kalma durumlarında Acil Ulaşım Destek Hattımıza ulaştıklarında bulundukları yere hızlıca erişim sağlayıp sorunlarını çözmekteyiz. Asansörlü araçlarımız ile mağduriyetleri giderilen ortopedik engelli vatandaşlarımızın da her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title