Haberler

GATA'ya FETÖ Operasyonu! 3 Tuğgeneral Gözaltında

Güncelleme:

GATA'da, FETÖ'cü hekimlerin usulsüz sağlık raporları verdiği gerekçesiyle düzenlenen operasyonda, 3 tabip tuğgeneral gözaltına alındı.

Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nde (GATA), FETÖ'cü hekimlerin usulsüz sağlık raporları verdiği gerekçesiyle düzenlenen operasyonda, 3 tabip tuğgeneral gözaltına alındı.

OPERASYON YAPILDI

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) örgütlendiği iddia edilen terör örgütü FETÖ üyelerine operasyon yapıldı. Gözaltına alınan isimlerin verdikleri sağlık raporlarıyla,Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personel yapısında söz sahibi olduğu belirtildi.

YAPILANMAYI ANLATTI

GATA'da tabip olarak görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir subay, Anadolu Ajansı'na FETÖ'nün GATA'daki yapılanmasını anlattı.

FETÖ'nün, son 5-6 yıldır, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin muayenelerinin yapıldığı, heyet raporlarının verildiği GATA'da etkinliğini artırdığını belirten subay, örgütün, verdiği sağlık raporlarıyla istediklerinin Silahlı Kuvvetlerin çeşitli birimlerinde yükselmesini sağladığını kaydetti.

"SAĞLIK PROBLEMİ VAR"

Paralel örgütün, istemedikleri kişilerin ise "sağlık problemi var" şeklinde rapor yazarak kurumdan ayrılmasına neden olduğunu söyleyen tabip, "Heyet muayenelerinde çoğunluğu elinde bulunduran örgüt, Sağlık Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Harp Okulu da dahil olmak üzere, personel alımlarında söz sahibi oldu.

"ÖRGÜT ÖZEL ÇABA SARF ETTİ"

FETÖ böylece, Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel yapısını şekillendirmeye çalıştı. Örgüt, kritik bir kurum olan GATA'da yapılanmasını gizlemek için özel bir çaba sarf etti." ifadesini kullandı.

BAŞARILI SUBAYLARIN ÖNÜNÜ KESTİ

GATA'nın etik ve akademik kurullarında önemli mevkileri ele geçiren örgütün, üyesi olmayan başarılı subayların akademik ilerlemelerine engel çıkardığını anlatan subay, iftiralar atan örgütün, çok sayıda personelin istifasına neden olduğunu belirtti. Subay, yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrolarına geçişlerde, FETÖ üyesi olmayanlara izin vermeyen örgütün, gelecek vaat eden subayların önünü kestiğini söyledi.

FETÖ'CÜ OLMAYANA KADRO YOK

Akademik personelin yazdığı makalelerin yayımlanmasında, örgüt üyesi olmayanlara yer vermeyen terör örgütünün, puanlarını düşük tuttuğu subayların, akademik ilerlemelerini durdurduğunu belirten subay, şunları kaydetti: "Bu örgütün Allah korkusu yok. Her türlü iftirayla, yalanla, kumpasla insanları yok etmeye çalışıyorlar. Kendinden olmayanlara GATA'da kadro açmayan FETÖ, çok sayıda doçenti ve profesörü, Türkiye'nin değişik yerlerindeki askeri hastanelere gitmeye zorladı, sürdü. Üst kademelerde, ağırlıklı olarak albay ve general seviyesinde bulunan örgüt üyelerinin asıl hedefi, kuruma yeni alınmış ya da alınacak personel. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. GATA gözlerden uzak olduğu için fazla sorgulanmıyor ama en büyük sorun burada. Çünkü, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne alınacak personelin belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Buradaki Fethullahçı yapının tasfiyesi gerekiyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gülhane Güncel Haberler

Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 26 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Köpeklerin uyutulması nasıl oluyor? Köpek uyutma yöntemi nedir? En kolay Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi başvurusu ve gerekli belgeler Kanser tedavisi gören Fatma Karanfil öldü mü? Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, eşi kim? YKS deneme sınavı tarihleri: YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman olacak? MEB online deneme ne zaman? Son yılların en iyi bilgisayar oyunları hangileri? İşte dünyanın en iyi oyunları Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir? Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor?
Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title