Haberler

Frankfurt 11. Türk Film Festivali'nde "Ünye de Fatsa Arası" Adlı Belgeselin Avrupa Prömiyeri Yapıldı

Almanya'da devam eden 11.Frankfurt Türk Film Festivali'nde önceki akşam Esra Alkan'ın "Ünye de Fatsa arası" belgeseli ile Sinan Çetin'in Kağıt (2010), Kadir Sözen'in Kış Çiçeği (1996), Ali İlhan'ın Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak (2010) filmleri gösterildi.

Almanya'da devam eden 11. Frankfurt Türk Film Festivali'nde önceki akşam Esra Alkan'ın "Ünye de Fatsa arası" belgeseli ile Sinan Çetin'in Kağıt (2010), Kadir Sözen'in Kış Çiçeği (1996), Ali İlhan'ın Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak (2010) filmleri gösterildi. Bu ay içinde İstanbul'da prömiyeri yapılacak olan belgesel ilk kez Frankfurt Festivali'nde seyirciye gösterildi.

Belgesel kuruldukları günden beri tatlı bir atışma içinde olan Ünye ile Fatsa'daki birbirlerine üstünlük sağlama mücadelesi konu ediliyor. Filmde Fatsalı olan Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı ile eşi Bengü'nün Fatsa'daki düğünü de yer alıyor. Fatsalı olan Türk sinemasının ünlü yıldız oyuncusu Kadir İnanır da filmde "Ben ne Ünyeliyim, nede Fatsalı, Türkiyeliyim "diyerek tartışmalara bir başka boyut kazandırıyor.

Belgeseli eşi Bengü Saygılı ile birlikte izleyen Başkonsolos İlhan Saygılı "Bu benim içinde bir sürpriz oldu. Belgesel filmde düğünümüzden bir bölümün yer aldığını bir gün önce öğrendim. Eşimle birlikte çok merak ettik. Çok güzel bir belgesel olmuş" dedi. Türkücü ve saz üstadı Hamdi Tanses, türkülerle Anadolu'nun geçmişini araştırdığını işaret ederek Ünye ve Fatsalıların aslında Antepli olduklarını öne sürdü. Belgeseli izleyen İlyas Salman ise "Ünye ve Fatsa tartışmasına gerek yok. İki kasabayı birleştirip adına Ünfat verelim" diyerek salondakileri güldürdü.

SİNYONA ENRİCA İLE İTALYAN OLMAK

"Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" filminden sonra filmin yapımcısı Elvan Arca, yönetmeni Ali İlhan ile başrol oyuncusu Teoman Kumbaracıbaşı, Cinestar Metropolis'teki gösterimden sonra izleyicilerle buluştu. Yönetmen Ali İlhan, bir gezi sırasında gerçek Sinyora Enrika ile tanıştığını ve çok etkilendiğini söyledi. Elvan Arca ise "Bu bir Türk filmi. Türkiye'de çok yetenekli oyuncular var. Türk oyuncuların bu işin üstesinden geleceğine inandığımızdan filmdeki rollerin büyük bir bölümünü Türk oyunculara verdik. Rollerin hakkını verdiğini içtenlikle belirtmeliyim" diye konuştu. Arjantin doğumlu çok iyi İspanyolca ve Almanca bilen Teoman Kumbaracıbaşı da "Bir dil için gerekli otuz yılı 10 günde tamamlamak zorunda kaldım. Rolümü iyi ezberlediğimden bir sorun çıkmadı. Usta oyuncu Claudia Cardinale bana çok yardım etti" ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title