Haberler

Eski Manken Aslı Baş'ın Ölümü

Baş Ailesi'nin avukatı, 2'si savcı 11 kişi hakkında "Adil yargılamaya engel olundukları" iddiasıyla Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu

Bodrum'da hayatını kaybeden Miss Model Of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş'ın aile avukatı Faruk Zorba, "Adil yargılamaya engel olduklarını" iddia ettiği 2'si savcı 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Zorba, Bodrum Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıl önce Bodrum'da Aslı Baş'ın merhametsizce öldürüldüğünü, olayın hemen ardından bir müsamere sahneye konulduğunu öne sürdü.

Olaya önce "kaza" denildiğini ifade eden Zorba, "Önce 'kaza ile düştü öldü', hemen ardından da müsameredeki bir değişiklikle intihar ettiği ileri sürüldü. Buna göre ifadeler alındı. 17 ay boyunca etkin bir soruşturma yapılmadı. Nihayet savcı değişikliği ile soruşturma da yeni bir safha başladı ve dosya yeniden açıldı, bugünlere geldik" dedi.

"Bu süreç içerisinde 17 ay boyunca soruşturmayı sümen altı eden bir takım ilişkiler ağı bugün itibarıyla ortaya çıktı ve buna istinaden Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk" diyen Zorba, sadece hakikatin ortaya çıkmasını istediklerini, suç duyurusunda bulundukları kişilerden birisinin olayın failleri arasında bulunduğunu düşündüklerini kaydetti.

Bu kişinin olay anında orada olduğunu ve "müsamereyi" organize ettiğini ileri süren Zorba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha sonrasında olay yeri derhal yıkandı. Yıkayan ve yıkattıran kişilerle ilgili suç duyurumuz var. Yine aynı gün ilerleyen saatlerde araya bir takım nüfus tacirleri diyeceğimiz kimseler girerek adil bir yargılamaya engel olmaya çalışıldı. Cumhuriyet Başsavcısı, Cumhuriyet Savcısı arandı. Bu sayede uzun süre dosya sürüncemede bırakıldı. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Sonrasında özellikle ODTÜ'nün raporuyla ve ulusal kriminal büronun hazırlamış olduğu raporla tespit edilen bir takım gerçekler doğrultusunda yalancı tanıklık yaptığını düşündüğümüz kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk."

Gazecilerin sorularına rağmen suç durusunda bulundukları kişilerin isimlerini açıklamayan Zorba, sadece bu kişilerin 2'si savcı olmak üzere 11 kişi olduklarını söyledi.

Olay

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010 yılında Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Baş'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ahmet Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustos'ta sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı.

Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer ve oğulları ile çalışanları Murat Umirov hakkında da dava açılmıştı. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Bayer Aslı Baş Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title