Haberler

Erzurum'da turizm hareketliliği "KUDAKA" desteğiyle 12 aya yayılacak

Güncelleme:

Erzurum'da turizmin 12 aya yayılması amacıyla "Dağ Safarisi, İp Parkı, Yapay Çim kayağı - Erzurum Turizm Altyapısına Destek Projesi" ile "Erzurum Turizm Altyapısına Destek Kent Estetiği Projesi"nin sözleşmeleri imzalandı.

Erzurum'da turizmin 12 aya yayılması amacıyla "Dağ Safarisi, İp Parkı, Yapay Çim kayağı - Erzurum Turizm Altyapısına Destek Projesi" ile "Erzurum Turizm Altyapısına Destek Kent Estetiği Projesi"nin sözleşmeleri imzalandı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın "Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı" kapsamında desteklenen ve Büyükşehir Belediyesince yürütülecek proje ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, toplam yatırım tutarı 8,4 milyon lira olan iki projeye, yaklaşık 5 milyon lira tutarında ajans desteği sağlanmasının planlandığı bildirildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven tarafından imzalanan projeler ile birçok kritere göre Türkiye'nin en önemli kayak merkezi olan Palandöken Kayak Merkezi'nde turist sayısı ve çeşitliliğini artırma çalışmaları amaçlanıyor.

Bu çalışmaların devamı niteliğinde hazırlanan "Erzurum Turizm Altyapısına Destek Projesi" kapsamında ise dağ safarisi, ip parkı, yapay çim kayağı ekipman ve altyapı tesisleri oluşturularak hizmet çeşitliliğinin ve turizmin on iki aya yayılması hedefleniyor.

Erzurum'un zengin tarihi geçmişi, iklimi ve coğrafi yapısı, termal su kaynakları ve gelişmiş sağlık altyapısı, yüksek rakımı nedeniyle sporcu kamplarına yönelik çok zengin bir potansiyele sahip turizm kenti olmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Bu kapsamda hazırlanan "Erzurum Turizm Altyapısına Destek Kent Estetiği Projesi" ile de yürütülen fiziki iyileştirme çalışmalarının yanı sıra ahşap cephe kaplama, sokak sağlamlaştırma çalışmalarında kullanılan ahşap malzemelerin imalatına yönelik kalite, karlılık ve kullanım ömrünü ve imalat hızını artırarak Erzurum'un turizm alt yapısına katkı sunulması planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çocuk İzleme Merkezi Erzurum Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title