Haberler

Erdoğan, Lübnan'daki Türk Birliğini Ziyaret Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Ziyareti Çerçevesinde Sur Kenti Yakınlarındaki Türk İstihkam ve İnşaat Birliğini Ziyaret Ederek, Askerlerle Bayramlaştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan ziyareti çerçevesinde Sur kenti yakınlarındaki Türk istihkam ve inşaat birliğini ziyaret ederek, askerlerle bayramlaştı.

Erdoğan, Başbakanlığa tahsis edilen Türk helikopteriyle güney Lübnan'ın Sur kentinin yakınlarındaki Şahikiye köyünde konuşlanan Türk birliğini ziyaret etti.

Milli Savunma Bakan Vecdi Gönül ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile birlikte bölük komutanı Binbaşı Serdar Fatih Yılmaz tarafından karşılanan Erdoğan, BM bünyesinde görev yapan birliğin tören mangası tarafından karşılandı.

Erdoğan, askerleri ''Merhaba, bayramınız kutlu olsun'' diye selamladı. Erdoğan, daha sonra Türk birliğinin ziyaret defterini imzaladı. Burada, Başbakan Erdoğan'a, Binbaşı Yılmaz tarafından BM armalı şapka hediye edildi, Erdoğan da Türkiye'den getirdiği gümüş bir tabağı Binbaşı Yılmaz'a verdi.

Erdoğan, daha sonra askerlerle beraber öğle yemeğine yedi. Erdoğan, rosto, salata, pilav ve tulumba tatlısından oluşan mönüyü yedi.

Yemekten sonra, Binbaşı Yılmaz tarafından, Başbakan Erdoğan ve beraberindeki bakanlara BM'nin Lübnan'daki barış gücü UNİFİL bünyesinde görev yapan 261 kişilik birliğin faaliyetleriyle ilgili bilgi verildi. Erdoğan, birliğin revir, yemekhane, yatakhane idari bölümlerini de gezdi.

Yaklaşık bir saat birlikte kalan Erdoğan yine tören mangası tarafından uğurlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

'Etek boyu' sorusu ile gündeme gelen avukat, adliyenin önünde elindeki bekaret raporuyla isyan etti

"Etek boyu" sorusu ile gündeme gelen avukat, adliyenin önünde elindeki bekaret raporuyla isyan etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title