Haberler

Erdoğan: Kobani'de IŞİD İle PYD Savaşıyor, İkisi de Terörist

Güncelleme:

Letenyo'da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kobani'de artık sivil kalmadı. Orada 2000 PYD'li var IŞİD'le savaşıyor. İkisi de terörrist." dedi.

Letonya ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kobani'de yaşanan gelişmelerle ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kobani'den 200 bin kişi Türkiye'ye geldi. İçeride sivil kalmadı. 2 bin PYD'li kaldı. Şu anda içeride IŞİD'le savaşıyorlar. Onlar da terörist, onlar da terörist. Benim ülkemdeki bölücü terör örgütü PKK ile aynı. Hiçbir farkları yok. PKK'nın Suriyeli liderlerinden bir tanesi de şu anda PYD'nin içinde savaşmaktadır." ifadelerini kullandı.

İşte Letonya Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

IŞİD'İN ELİNE GEÇEN ABD SİLAHLARI

"Şimdi biz ne işe yarıyoruz? Biz kendilerine dedik ki. Sayın Obama, bakın siz bu silahları onlara vermeye kalkarsanız, bu onların da eline geçer. Bu PYD'nin kendisi zaten terör örgütüdür. Burada gelin, bakın ılımlı muhalifler var. Ki bu ılımlı muhalifler hem rejime muhaliftir hem IŞİD'e muhaliftir. Kim bunlar: Hür Suriye Ordusu. Eğer Hür Suriye Ordusu'nu kabul etmiyorsunuz, o zaman peşmergelerle bu işi yürütelim. Biz o zaman kendi topraklarımızdan peşmergeleri kontrollü bir şekilde Kobani'ye girmesine biz yardımcı oluruz. Bu da PYD tarafından kabul edilmedi. Niye kabul edilmedi biliyor musunuz? Çünkü PYD terör örgütü Kobani'deki hakimiyetini kaybederse durum ne olur? Peşmergeler gelir oraya hakim olur. O da bizim için sıkıntı olur gibi bir mantık çalıştırılmaya başlandı. Şu anda garip olan peşmergelerden son anda 200 kişiyi PYD kabul etti. Bu PYD'nin kabulü üzerine şimdi peşmergeler oraya bizim kontrolümüz altında 200 kişiyi gönderecekler. Belki bu sayı daha sonra artar mı artmaz mı onu bilemiyorum.

"NİÇİN AVRUPA SIĞINMACILARA KAPILARINI AÇMAZ"

Tüm Avrupa'ya sığınanların sayısı veya Avrupa'nın kabul ettiklerinin sayısı 130 bin. Şimdi soruyorum, acaba Avrupa bu kadar imkanlara sahip olduğu halde niçin kapılarını bu sığınmacılara açık tutmaz? Niçin onları kabullenmez? Veyahut 'Ey Türkiye sen 1,5 milyon insanı kabul ettin, bize de ne düşüyor? Biz acaba ne gibi katkılarda bulunabiliriz, biz nasıl destekler verebiliriz' diye herhangi bir derdi Batı'nın yok. Başta Avrupa Birliği de buna dahil.

"300 BİN İNSANIN ÖLÜMÜNE SESSİZ KALAN DÜNYA..."

300 bin insanın ölümüne, katledilmesine sessiz kalan dünya şu anda Kobani'de ayağa kalkmış durumda. Peki çok güzel de Dera için neredeydiniz? İdlib, Hama, Humus, oralar yanarken neredeydiniz? Örneğin PKK gibi kanlı bir terör örgütünü umursamayan dünya bir anda IŞİD terör örgütü için ittifak kurabiliyor. İyi de PKK ülkemde 40 binden fazla insanı öldürürken neredeydiniz?

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Türkiye Kobani Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500

Yorumlar (23)

ORHAN:

DOĞRU DİYORSUNDA AMERİKANIN DEDİKLERİNİ NE YAPIYORSUN HALEN?

20
6
yanıtYanıtla
kürt salih:

sagolasiniz , koridor acildi silahlar geldi yaralilarimiza bakisiniz, ilac verisiniz. . . birde söz verdiginiz gibi torpah veriseniz cok gozel olacak. .

9
10
yanıtYanıtla
bu kin bu nefret niye?:

bir insanda bu kadar kin nefret olurmu fitnecilik yapmaktan insan usanmazmi allah , sevgisi allah korkusu yokmu? yeter kardesim bu kadirida pes

13
4
yanıtYanıtla
SenZatenTeröristBaşınınBaşısın:

Oradaki halk Türkiye`ye geldi bile , hepsinde terörist olma potansiyeli olan halktan söz ediyorum , şimdide kimlikler verilecek iş verilecek karınları doyurulacak millet her zamanki gibi 2. plana atılacak ve süründürülecek.

7
9
yanıtYanıtla
BAY KARA:

DOĞRU SÖZ. . . DOĞRUYA DOĞRU DERİZ YANLIŞA YANLIŞ. . PKK IŞID PYD ÖSO HEPSİ BUNLARIN TERÖRİST GRUPLARDIR. .

8
7
yanıtYanıtla
kayseri:

sayın cumhurbaşkanımız ile aynı fikirdeyim,

6
9
yanıtYanıtla
YILDIZ:

ortadoğuda suriye ve ırak kendi milletine zulümden başka gözleri görmeyen baştaki zalimler yüzünden tam güvenliği zayıflamışken. . orda. . birden. . Hakkı ve uluslar arası hukuku tanımayan acımasız kan dökücü terör örgütleri de hortlayıp arkalarındaki vicdansız kansızların desteği ile beraberce. . çıkarları için leş kargaları onların gibi başlarına üşüştüler. . . . birde orda değişik terör gurupları aralarında gasp için çıkar kavgasına tutuştukları görülüyor. . . . diğer taraftan Türkiye ise binlerce ırak suriye ve kobanili savaş mağduruna kapıları açarak en büyük insani yardımı yapmıştır . . . . ayrıca etrafımızdaki ateş çemberine tedbiri elden bırakmadan dikkat ettiği için ve milletimizi boş yere kanlı bir savaşa sürüklemediği için. sayın ERDOĞAN . dan Allah razı olsun BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN İNŞALLAH

8
7
yanıtYanıtla
dımık sılko:

mal oğlu mal yıldız

yanıt0
yanıt0
YTR:

ORTADOĞUDA ÖLEN YETİM KALAN EVSİZ KALAN ÖLEN TÜM İNSANLARIN GÜNAHI BOYNUNA. . . . TEK SEBEP SENSİN. . EYER CEHENNEME İNANIYORSAN SEN ORANIN YOLCUSUSUN

9
5
yanıtYanıtla
ali çiftçi:

sayın cumhurbaşkanım her ikiside teröristse hayret ettin türkiyenin bütün yetkilileri PYD lideri salih müslimle görüştüler yani türk yetkilileri bir terörist başıyla mı görüşüyor

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title