Haberler

    Erdoğan, Alevilere İftar Verecek

    Güncelleme:

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Alevilere Muharrem ayı vesilesiyle iftar verecek.

    Hükümet, Muharrem ayında Alevi açılımı için adımlara ivme kazandırmaya hazırlanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Alevilere Muharrem ayı vesilesiyle iftar verecek. Bu iftar, yeni Cumhurbaşkanlığı binasının ilk davetlilere olarak da tarihe geçecek.

    SARAUDA 'MUHARREM AŞI'

    Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada Erdoğan'ın pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 'Muharrem Aşı' vereceği belirtildi. Alevi inancına göre, dördüncü halife Hz. Ali'nin oğlu Hz.Hüseyin ve ailesinni Hicri takvimle Muharrem ayının ilk 10 gününde Kerbela'da katledilmesi nedeniyle Aleviler oruç tutuyor. Muharrem orucu, Aleviler için Kerbela'daki katliamın matemini temsil ediyor.

    EN SON BAŞBAKANLIĞI DÖNEMİNDE İFTAR VERMİŞTİ

    Erdoğan, en son başbakanlığı döneminde, Ramazan ayında Alevi kanaat önderlerine iftar yemeği vermişti. 22 Temmuz'daki iftar yemeğine, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Cemal Canpolat, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Mustafa Özcivan katılmıştı.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (24)

    kemal öztürk:

    kendini bilen asıl alevi o sofrada iftar etmez

    20
    17
    yanıtYanıtla
    SKENDER:

    İFTAR EDEBİLMESİ İÇİN TUTULAN ORUCUN ÖNCE İSLAMDA YERİ OLMASI LAZIM ZATEN MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE ORADA OLMAYAN BİR ŞEYİN İFTARINI VERMEKTE YAKIŞIK ALMAZ

    yanıt0
    yanıt0
    can ali:

    KENDİNİN ALEVİ OLDUĞUNU BİLEN O İFTARA İCABET EDER. . alevi olduğunu zanneden de senin gibi kıvranır durur KIVRAK

    yanıt0
    yanıt0
    EMRE:

    ALEVIYI INSAN OLARAK GORMEYEN ZIHNIYETI SAHIBI DAVET VERECEKMIS . . . . BAH BAHHHHH

    15
    15
    yanıtYanıtla
    DÜNYA KARDEŞTİR.:

    PİR SULTAN; BİZİM İTLERİMİZ BİLE HARAMDAN YEMEZ DEMİŞTİ. O SARAYA GİDECEK OLAN ALEVİ OLAMAZ, HALKIN EMEĞİ, PARASIYLA YAPILAN O SARAYA GİDENEDE ŞAŞARIM ZATEN, YETER İNSANLARI AYRIŞTIRDIĞIN, BİZİM KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKSINIZ.

    14
    15
    yanıtYanıtla
    ülke:

    O saray dediğin Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Erdoğan''ın sarayı değil ki Türkiyenin malı. Bu sadece barışı değil savaşı kendine destur edinmiş Alevi lafı. Yazık. Kürtler ibi siz de savaş çıkarın olsun bitsin. Ülke kalmasın.

    yanıt0
    yanıt0
    CAN ALİ:

    önce it olabilmeyi becer SONRA İNSAN OLMAYI DENERSİN. . olmadı okyanus ötesine uşak olmaya devam edersin

    yanıt0
    yanıt0
    ademoğlu:

    ulen oğlum aleviler sessiz sedasız gösterişsizce orucunu tutuyor ne güzel. hemn onu da siyasi malzeme yapma allah aşkına. yapacaksan bir iyilik yıllardır yapmadığın talepleri var onu yap.

    18
    1
    yanıtYanıtla
    kocabey:

    GERÇEK ALEVİ TÜRKMENDİR KÜRDÜN ALEVİSİ ARABIN ALEVİSİ OLMAZ BUNLAR SÜR DİREK ERMENİDİR KAÇ KAÇ DÖNEMİNDEN

    10
    9
    yanıtYanıtla
    Arap:

    Olur niye olmasın ben Arap alevisiyim

    yanıt0
    yanıt0
    Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title