Haberler

Engelliler Haftası

Sakarya'da Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Sakarya'da Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nce, Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, şehit yakınları, gaziler ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Murat Topuz, burada yaptığı konuşmada, ailesi veya yakınları tarafından bakımı üstlenilmeden yaşamını bağımsız olarak sürdüremeyecek dudumda olan, ülkenin çeşitli yerlerinden gelen zihinsel engellilerin, maddi, manevi ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hizmet verdiklerini söyledi.

"İnsanın gönlüne dokununca her şey değişir" diye düşündüklerini ifade eden Topuz, "Bizler ne zaman zihnimizdeki engelleri kaldırmaya başlarsak, işte o zaman engellilerimizin yüreğine, hayatına dokunmaya başlarız. Sizlerin huzurunda programda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize keyifli seyirler diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından merkezde koruma ve bakım altında bulunan engellilerin hazırladığı gösteri sahnelendi.

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Serdivan Arifiye Sakarya Politika Güncel Haberler

title