Haberler

Engelli Öğrencilerin 'Hazal' Sevinci

KAYSERİ'de otistik çocuklara hizmet veren özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavide kullanılırken 3 ay önce çalışanan 11 yaşındaki 'Hazal' adlı at bulundu.

KAYSERİ'de otistik çocuklara hizmet veren özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavide kullanılırken 3 ay önce çalışanan 11 yaşındaki 'Hazal' adlı at bulundu. Polislerin boş bir arazide bulduğu atıın okul bahçesine getirilmesini alkışlarla karşılayan çocuklar, oldukça zayıflayan ve bakımsız görülen 'Hazal'ı okşayıp, sevinçlerini çığlık atarak gösterdir. Özel eğitim veren ögretmenler de,  Hazal'ın bulunması bize en güzel Öğretmenler Günü hediyesi oldu" dedi.

Merkez Melikgazi İlçesi Konaklar Mahallesi'ndeki Melikgazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde geçen 11 Eylül'de saat 02.40 sıralarında çalınan atla ilgili yakalanan 27 yaşındaki Muhammet Güder ifadesinde, "Böbreklerimdeki taşı düşürmek için Hazal'ı çaldım" dedi. Öğrencilerin eğitim ve tedavisinde kullanılan atı çaldığını kabul eden Güler, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından hayvan hırsızlığı suçundan tutuklandı.

Şüphelinin hırsızlığa ilişkin medyadaki haberler üzerine, yakalanacağından endişe ederek çaldığı 'Hazal'ı Mimarsinann mahallesi yakınlarındaki boş bir araziye bıraktığı belirlendi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık masası üç ayrı ekiple yürüttüğü çalışma sonunda çalınan 'Hazal' isimli atı Cırgalan Mahallesi'nde arazide buldu. Huysuzlanan at, kamyona bindirilemeyince yaya olarak merkeze getirildi. Bahçede çok sevdikleri atı bekleyen otistik çocuklar, Hazal'ı alkışlarla karşılayıp, sevinç çığlıkları attı. Çocuklar daha sonra Hazal'a dokunarak, okşayıp, sevdi.

"ÖGRETMENLER GÜNÜ' HEDİYESİ OLDU"

Merkez yöneticileri ve öğretmenler Hazal'ın bulunmasından dolayı öğrenciler kadar sevinçli olduklarını belirterek, atın bulunmasında medyadaki haberlerin etkili olduğunu, polise teşekkür ettiklerini söyledi. Özel eğitim veren öğretmenler, polisinin atı bulmasını 'Öğretmenler Günü armağanı' olarak nitelendirdi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Kayseri'de özel bir rehabilitasyon merkezinde, otistik çocukların tedavisinde 9 yıldan bu yana kullanılan, 'Hazal' adlı at, 11 Eylül'de çalındı. Merkez Melikgazi ilçesi Konaklar Mahallesi, Avanos Caddesi'nde 4 katlı binanın bulunduğu Özel Melikgazi Rehabilitasyon Merkezi arazisindeki ahırda tutulan ve yaklaşık 50 kadar otistik çocuğun terapisinde kullanılan 11 yaşındaki 'Hazal' adı verilen dişi at, 11 Eylül'de kimliği belirmeyen kişi veya kişiler tarafından saat 02.20 sıralarında çalındı. Hırsızlık üzerine polis, merkezin kamera kayıtlarını alıp, araştırmaya başladı. At hırsızı, polisin titiz çalışması sonucu yakalanıp, tutuklandı. Ardından da bugün çalınan at bulundu

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melikgazi Kayseri Eylül

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });