Haberler

Engelli Oğlunu Her Gün 400 Metre Sırtında Taşıyor

Zonguldak'ta oturan 38 yaşındaki Meryem Güngördü, 6 aylık dünyaya gelmesi ardından görme yeteneğini kaybeden ve yürüyemeyen oğlu 9 yaşındaki Furkan Güngördü'yü, haftanın 2 günü yaklaşık 400 metre sırtında taşıyarak eğitim gördüğü özel eğitim...

Zonguldak'ta oturan 38 yaşındaki Meryem Güngördü, 6 aylık dünyaya gelmesi ardından görme yeteneğini kaybeden ve yürüyemeyen oğlu 9 yaşındaki Furkan Güngördü'yü, haftanın 2 günü yaklaşık 400 metre sırtında taşıyarak eğitim gördüğü özel eğitim rehabilitasyon merkezinin servisine götürüyor.

Ev kadını Meryem ile mobilya atölyesinde çalışan Ali Güngördü'nün tek çocukları Furkan Güngördü, prematüre olarak 6 aylık olarak dünyaya geldi. Güngördü çifti, 3 aylıkken Furkan'ın gözlerinde kayma olduğunu farkedince Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Buradan Ankara Ulucanlar Göz Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Furkan'ın gözlerinde kuruma saptandı. İlaç tedavisi gören Furkan, 6 aylıkken görme yeteneğini kaybetti. Epilepsi rahatsızlığı da bulunan Furkan, 2 ay sonra geçirdiği beyin felci nedeniyle hiç yürüyemedi. Meryem Güngördü, aynı zamanda konuşamayan ve ellerini de kullanamayan oğlunu, anne sevgisiyle hayatta tutmaya çalışıyor.

Evde egzersizlerini yaptırıp müzik dinleterek oğluna terapi uygulayan Meryem Güngördü, haftanın 2 günü de eğitim gördüğü özel eğitim rehabilitasyon merkezinin servisinin geçtiği yere kadar sırtında taşıyarak götürüyor. Sırtına iple bağladığı oğlunu evinin önündeki merdivenleri çıkıp yaklaşık 400 metre yürüyerek servise ulaştıran Meryem Güngördü, oğlunun 40 kiloya ulaştığını ve artık taşımakta zorlandığını söyledi. Bu nedenle evinin önüne yol yapılmasını isteyen Meryem Güngördü, "Oğlumun, 'Anneler Günün kutlu olsun anne' diyerek bana hediye getirmesini isterdim. Ama onun varlığı da yeter benim için. Onun yaşaması bile yetiyor bana" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title