Haberler

Emine Erdoğan Tika'nın Çalışmaları Türkiye-Kenya İlişkilerini Güçlendirecek

Emine Erdoğan TİKA'nın Çalışmaları Türkiye-Kenya İlişkilerini GüçlendirecekKENYA (DHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretine refakat eden Emine Erdoğan, ziyaretin Kenya ayağında TİKA'nın Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Projesi kapsamında 6 eyalete traktör ve tarım ekipmanları teslim törenine katıldı.

Emine Erdoğan TİKA'nın Çalışmaları Türkiye- Kenya İlişkilerini Güçlendirecek

KENYA (DHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretine refakat eden Emine Erdoğan, ziyaretin Kenya ayağında TİKA'nın Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Projesi kapsamında 6 eyalete traktör ve tarım ekipmanları teslim törenine katıldı.

Afrika'ya tarımdan sağlığa, eğitimden idari ve sivil altyapıların desteklenmesine kadar pek çok alanda Türkiye'nin katkılarını taşıyan TİKA, bölgenin üretim kapasitesini artırarak bölge halkına ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor. Tarım ekipmanlarının hibe edildiği eyaletler, Kenya'nın şimdiye kadar destek alamamış bölgelerini kapsıyor.

Tarım ekipmanlarının hibe töreninde konuşan Emine Erdoğan, TİKA'nın çalışmalarının Türkiye-Kenya ilişkilerini güçlendireceğini ve Türkiye olarak, Kenya'nın kalkınmasına katkı vermekten mutlu olduklarını söyledi.

Tarım ekipmanlarının teslim törenine Kenya Tarım Bakanı ve Kenya hükümetinden yetkililer katıldı. Türkiye'yi temsilen ise, TİKA Başkanı Serdar Çam'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Ak Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Güzgeç ve Afyon Milletvekili Hatice Dudu Özkal da katıldı. Emine Erdoğan ayrıca Kenya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TİKA hibeleri olarak 24 engelli vatandaşa akülü engelli aracın teslim törenine de katıldı.

GÖRÜNTÜ

----------------------

Programdan ve konuşmadan detaylar

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye Kenya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title