Haberler

Elazığ'da, okul çatısında bulunan ABD'nin margarinleri analiz edildi

Güncelleme:

Elazığ'da, okul çatısında bulunan ABD'nin margarinleri analiz edildiELAZIĞ'ın Ağın ilçesinde, deprem nedeniyle tahliye edilen 60 yıllık okulun çatısında bulunan ABD'nin 2'nci Dünya Savaşı'nın ardından Türkiye'ye gönderdiği 81 kutu margarinin analizi tamamlandı.

Elazığ'da, okul çatısında bulunan ABD'nin margarinleri analiz edildi

ELAZIĞ'ın Ağın ilçesinde, deprem nedeniyle tahliye edilen 60 yıllık okulun çatısında bulunan ABD'nin 2'nci Dünya Savaşı'nın ardından Türkiye'ye gönderdiği 81 kutu margarinin analizi tamamlandı. Margarinlerin bir kısmı bitkisel, bir kısmı da hayvansal yağ çıktı.

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından hasarlı olduğu tespit edilen Ağın ilçesindeki 60 yıllık Öğretmen Abdullah Lütfü İlkokulu'nun tahliyesi sırasında, çatı arasında her biri 2,5 kilo ağırlığında 81 kutu margarin bulundu. 'Marshall Yardımı' olarak bilinen ABD'nin 2'nci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye'ye gönderdiği margarinler Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, 6 Haziran günü bulunan margarinlerin analizlerinin tamamlandığını bildirdi. Başkan Uslu, margarinlerin bir kısmının bitkisel yağ, bir kısmının ise süt yağı harici ihtiva eden hayvansal yağlar olduğunun tespit edildiğini söyledi. Uslu, "60 yıllık süreçte yağların çatıda kalmasıyla, kutuların metalden yapıldığından dolayı az bir kurşun tespit edilmiş. Bunun haricinde herhangi bir tespitte bulunulmamıştır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Elazığ Ağın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title