Haberler

"Ekonomik Durum, Mısır'daki Darbe Yönetiminin Sonunu Getirecek"

Mısır'da darbenin ardından ekonomik durumun kötüleştiği, insanların faturalarını dahi ödeyemediği ve bu nedenle darbe karşıtlarının sayısının hızla yükseldiği belirtiliyor İhvan ı Müslim Hare...

MEHMET ÖZCAN - Mısır'da darbenin ardından ekonomik durumun kötüleştiği, insanların faturalarını dahi ödeyemediği ve bu nedenle darbe karşıtlarının sayısının hızla yükseldiği belirtiliyor.

İhvan-ı Müslim (Müslüman Kardeşler) Hareketi Temsilcilerinden Ahmet Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik durumun kötüleşmesi nedeniyle darbe karşıtlarının sayısının hızla yükseldiğini ve darbe yönetiminin zor durumda kaldığını anlattı.

İnsanların, darbenin üzerinden aylar geçmesine rağmen sokaklarda bulunduğuna işaret eden Yusuf, üniversitelerin açılmasıyla gençlerin de eylemlere katıldığını ve bu nedenle "devrim coşkusunun" arttığını söyledi.

Darbe yönetiminin, halk desteğini kaybetmesi nedeniyle siyasi yolları kapatmaya çalıştığını savunan Yusuf, "Zaten darbe demek siyaseti ve demokrasiyi öldürmektir. Uzlaşıcı bir yapıları yok. Sırf demokrasi tecrübesini öldürmek için bu darbeyi yaptılar. Gerçekten Arap Baharı ruhunu başarısız kılmaya çalışıyorlar. Bunu engelleyemeyecekler" dedi.

Yusuf, insanların gözünde Mursi'nin hala meşru lider olduğunu belirterek, "Asıl meşru olan Mursi'dir. Seçimle ve halkın oylarıyla gelen hükümete karşı darbe yaptılar. Darbe yaparak halka ihanet ettiler. İhvan da bunu halka anlatmaya çalışıyor ve başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Darbe yönetimi, şu anda ekonomik açıdan çok aciz bir durumda. Bu nedenle darbe karşıtlarının sayısı, her geçen gün artıyor" diye konuştu.

"Mısır'da yaşanan acının tek sorumlusu asekerlerdir" diyen Yusuf, "Seçilmişlere darbe yapan askerdir. Askerler, çok akılsızca davranıyor. Bir gün içinde 6 bin kişi öldürdüler. İsrail ise Gazze'de 22 gün içinde bin 200 kişiyi katletti. Mısır'ın Müslüman askerleri, bir günde 6 bin kişiyi öldürdü. Müslüman olmayanlardan daha acımasızca kendi insanını öldürüyor" ifadesini kullandı.

"Darbe güçsüz duruma düşmeye başladı"

Ahmet Yusuf, darbe yönetiminin birçok insanı katlettiğini ve bunun ardından ekonomik durumun da kötüleşmesiyle güçsüz duruma düştüğünü ifade etti.

Mısır'da ekonomik durumun son derece kötü olduğuna dikkati çeken Yusuf, "Mısır'da artık darbe güçsüz duruma düşmeye başladı. Darbe öncesinde Mursi karşıtı gösteriler yapanlar da artık İhvan'a katılıyor. Gelecek süreçten çok umutluyum. Ekonomik açıdan çok kötü bir durum var. İnsanlar, faturalarını ödeyemez durumda. Devlet, memurlarına maaş dahi veremiyor. Bu nedenle darbe karşıtları güçleniyor. Darbe yönetiminin 1 ay içinde ekonomik soruna çözüm bulması gerekiyor. Aksi taktirde darbe karşıtları, çözüm bulmak için biraraya gelecek ve daha da güçlenecek" şeklinde konuştu.

Yusuf, sözlerini şöyle tamamladı:

"Darbe öncesinde liberal kesim Mursi karşıtı olarak sokaklara dökülmüştü. Darbe isteyenler bile artık Mursi'nin kıymetini bilmeye başladı. Mursi zamanında, kimse siyasi fikirlerinden dolayı hapse atılmadı ama şu andaki yönetim başka düşüncedeki insanları öldürüyor. Mursi döneminde, ekonomi iyi durumdaydı ama şimdi insanlar faturalarını bile ödeyemez durumda. Bu nedenle Mursi'ye olan sempati artıyor. Bu durum, darbe yönetimini çok zor durumda bırakıyor. Darbeciler, insanlara değer vermiyor. Bu nedenle drarbe karşıtları çok güçlenecek. Ekonomik durumu da göz önünde bulundurursak Mısır'ı umutlu günler bekliyor. İnşallah mevcut hükümetin ömrü kısa ve Mısır'da güzel günler gelecek." - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Ahmet Yusuf Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title