Haberler

DYP Lideri Özaçıkgöz: Ergenekon Davaları, Toplumu Genel Affa Hazırlama Projesidir

Doğru Yol Parti Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, "Ergenekon davaları, toplumu genel affa hazırlama projesidir" dedi.

Doğru Yol Parti Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, "Ergenekon davaları, toplumu genel affa hazırlama projesidir" dedi.

Özaçıkgöz Ergenekon kararlarına ilişkin yaptığı açıklamada genel affa öncelikle AK Parti'nin ihtiyacı olduğunu savunarak, "Gerek üçüncü dönem yasağına takılıp milletvekili olamayacak ancak haklarında dava bulunan vekiller ve gerekse Oslo'da başlayan PKK ile pazarlık yapılarak genel af sözleri verilmiştir" dedi.

Ancak böyle bir genel affa toplumun geniş bir kesiminin karşı çıkacağını anlatan Özaçıkgöz, şunları kaydetti:

"Toplumun tamamının desteğini alabilmek için "suç ve suçlu yaratma' projesi uygulanmış ve toplum genel affa hazır hale getirilmiştir. Bir tarafta Ergenekon davaları ile asker ve basın diğer tarafta şike davaları ile 25 milyonluk Fenerbahçe camiası ile bütün kesimler genel affa muhtaç hale getirilmiştir. APO ve BDP kanadı da sürekli "biz üzerimize düşeni yaptık, sıra hükümette' diyerek, af beklentilerini ortaya koymaktadır. Genel af sözü dışında, PKK'yı ne durdurabilir? Artık hiçbir siyasi de, AK Parti iktidarından hesap soracağı iddiasında bulunmasın. Zira bir şekilde genel af geliyor. Türkiye'nin büyük çoğunluğu da genel affa muhtaç olduğundan kimse itiraz edemeden genel af çıkartılacaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title