Haberler

Obama, Erdoğan'ı Hala Tebrik Etmedi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'a dünyanın dört bir yanından tebrik mesajları geldi. ABD Başkanı Obama'dan ise hala tebrik mesajı yok.

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dünyanın dört bir yanından tebrik mesajları geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu yeni görevinde çalışmayı sabırsızlıkla beklediği bildirildi. Ancak Obama, Erdoğan'ı tebrik için aramadı ve şahsi olarak bir mesaj göndermedi.

PUTİN VE RUHANİ BİZZAT ARADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de Erdoğan'ı telefonla arayarak başarısından dolayı tebrik etti.

ALİYEV'DEN TEBRİK MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, "Bu başarınız ayrıca Türkiye'nin zaferidir. Memnuniyetle belirtmek istiyorum ki, son 10 yılda Türkiye kapsamlı gelişme göstererek uluslararası güç merkezine dönüşmüştür" ifadesini kullandı.

MERKEL VE ALMANYA CUMHURBAŞKANI DA MESAJ GÖNDERDİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında, "Ülkelerimiz arasındaki dostça ilişkileri sizinle beraber tüm vatandaşların yararına sürdürmek ve derinleştirmek benim özel isteğim" değerlendirmesinde bulundu.

Merkel'in yanı sıra Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck de Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi. Gauck'un, cumhurbaşkanlığının internet sayfasında yayımlanan tebrik mesajında, "Almanya ve Türkiye ekonomik, kültürel ve insani alanlarda birbiriyle yakından bağlantılarda bulunuyor" yorumunda bulundu.

PAKİSTAN VE AFGANİSTAN'DAN TEBRİK MESAJLARI

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakanı Navaz Şerif, Erdoğan'ı tebrik ederken, "Türkiye'nin son 10 yılda gerçekleştirdiği dönüşüm sizin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki övgüye değer başarınızda tecelli etmiştir" ifadelerini kullandı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ise "Afgan halkı adına seçimdeki başarınızı, sizi ve Türkiye'nin kardeş milletini tebrik ederim, başarılarınızın devamını diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN'I TEBRİK EDEN DİĞER LİDERLER

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Meclis Başkanı Salim el-Cuburi, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Makedonya Cumhurbaşkanı Gorge İvanov, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halit Meşal, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hicran Kazancı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını tebrik eden diğer liderler arasında yer aldı.

Ayrıca Mısırlı muhaliflerin oluşturduğu "Mısır Devrim Konseyi" ve Karadağ İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Rifat Feyziç de Erdoğan'ı zaferinden dolayı tebrik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama Türkiye Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500

Yorumlar (82)

Erdem:

DEMEKKİ ERDOĞAN doğru işler yapmış Amerikacı diyenler birmez daha düşünsün kurusıkı atmasın ülkedeki en büyük Amerikancı muhalefet liderleridir araştırın

38
5
yanıtYanıtla
fzk:

Özgürlükçü bir başkan diktatörlüğe doğru giden birini niye arasın???

12
26
yanıtYanıtla
ayseayshenida@gmail.comn:

doğru o müslüman cocuk katili israili desteklemeklşe uğraşsın dimi

yanıt0
yanıt0
Bansedemirbages@gmail.com:

Özgürlükçü!!! İnsanları haksızca katleden bir ülkeyi sonuna kadar destekle, yapılanlara göz yum ondan sonra adın özgürlükçü olsun...

yanıt0
yanıt0
kübra:

OBAMA BENİ ARAMADI HANİ KARDEŞTİK OBA.. :,( .....( tayyip)

23
14
yanıtYanıtla
heryy:

obama ARIYAMAZ ÇÜNKÜ O DEVLET BAŞKANI DEĞİL SADECE ABD NİN GENEL MÜDÜRÜ ÇÜNKÜ BAŞKANLIK VASFI YOK ADAMDA RTE Yİ SADECE LİDERLER ARAR HEM BAKMAYIN OBAMA BİLDİĞİNİZ KILIÇDAROĞLU GİBİ Bİ ŞEY ABD DE İNGİLİZ BABALARI ONUN RTY İ ARAMASINA İZİN VERMEZ HEM

23
12
yanıtYanıtla
DOĞRUYOLDAYIMsk1964@mynet.com:

HERYY size tamamen katılıyorum, ABD de seçilen çok nadir Başkan bu ülkeyi yönetmiştir, burada en etkili yöenetici ABD gizli servici NSA dırsadece onun düdüğü öter, Başkan sadece kuklalık görevini yapar.

yanıt0
yanıt0
AKIL:

NEDEN ACABA ?NE YAPTILARSA ONU İNDİREMEDİLER.MENDERES GİBİ ASAMADILAR.ÖZAL GİBİ ZEHİRLEYEMEDİLER.ONUN ARKASINDA ONA İNANAN EZİLMİŞ İNSANLARIN DUASI VAR.SEN TEBRİK ETME NE OLUR.

22
12
yanıtYanıtla
cem baran:

Muhattabi degilde ondan. Obama asil adam....

15
16
yanıtYanıtla
Ya ararsameltemsosyolog@mynet.com:

Ararsa senden ucuz adam yok diyelim ozaman

yanıt0
yanıt0
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title