Haberler

Başkan Güler, '11 Yaşında Evlilik' İddialarını Yanıtladı

Güncelleme:

Niğde'de, kız çocuklarının ilkokul çağında nişanlandırılıp, 11-13 yaşları arası evlendirildiği iddialarını yanıtladı.

Niğde'nin Dündarlı Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Güler, kız çocuklarının ilkokul çağında nişanlandırılıp, 11-13 yaşları arası evlendirildiği iddialarını yanıtladı.

Merkeze bağlı 3 bin 600 nüfuslu Dündarlı Beldesi'nde küçük yaştaki kızların evlendirildiğiyle ilgili iddialar üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Güler, "9 yıldır başkanlık görevini yürütüyorum. Dönemin idarecileriyle birlikte bu sorunun üzerine yıllar önce eğildik ve şu anda 13 yaşında evlilik söz konusu değil. Beldemizde, mahkeme kararıyla 16-17 yaşlarında evlilikler oluyor" dedi.

Vali, Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürleriyle yaptıkları çalışmalar sonucu, kapı kapı gezerek kız çocuklarını okullara kaydettirdiklerini belirten Başkan Güler, "Çocuk sahipleriyle görüştük. Okumaları için teşvikte bulunduk. Okusunlar diye yardımlarda bulunduk. Daha önceki zamanlarda, geçim sıkıntıları nedeniyle erken evlilikler yapılmış. Ama şimdi zorunlu eğitim 4 yıl olunca, herkes çocuğunu okutuyor. Bu iddiaların aslı yok. Gelsinler, kanıtlasınlar, ben buradayım. Sayın Valimiz beni aradı. Dündarlı'da bir düğünden bahsediliyor. Düğün sahibiyle görüştüm, çocuğun nüfus cüzdanını getirttim. Çocuk 16 yaşının üzerinde." diye konuştu.

Dündarlı Beldesi sakinlerinden Mustafa Ayaz ise "Çocuklarımız 15-17 yaşlarında nişanlanıyor, bir yıl sonra da düğün yapıyorlar. Bu da kaynanası ile yaşayan genç kızlarımızın sorun yaşamasına neden oluyor. Habere konu olan gibi 11 yaşında evlendirme diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Ali Yıldırım da zorla evlilik olmadığını, anne ve baba rızasıyla evliliklerin gerçekleştiğini belirterek, Kızların okul önlerinde erkekler tarafından beğenildiğini ve kızların istekleri doğrultusunda evliliklerin olduğunu söyledi. Yıldırım, 15 yaşından küçük çocukların evlendirilmesi haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

VALİLİK'TE TOPLANTI

Dündarlı Beldesi'yle ilgili iddianın ardından Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında kurum müdürleri ile toplantı yapıldı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, kız çocuklarının ilkokulda nişanlandırılıp, 11- 13 yaşlarında evlendirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı. 2012'de, 5 bin 684 doğumun 23'ünün 15 yaş altı olduğu belirtilen açıklamada, bu doğumlarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Güler Ak Parti Dündarlı Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title