Haberler

Diyarbakır'da Dur İhtarına Uymayan 1 Terörist Öldürüldü

Diyarbakır'da Dur ihtarına uymayan 1 terörist öldürüldüDİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne bağlı Esenli Köyü yakınlarındaki uygulama noktasında güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayarak minibüsle kaçmaya çalışan 1 terörist, öldürüldü.

Diyarbakır'da Dur ihtarına uymayan 1 terörist öldürüldü

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne bağlı Esenli Köyü yakınlarındaki uygulama noktasında güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayarak minibüsle kaçmaya çalışan 1 terörist, öldürüldü. Etkisiz hale getirilen teröristin 3 ayrı terör örgütü üyeliği suçundan arama kaydı olduğu öğrenilirken, teröristle birlikte 1 adet el bombası, erzak, örgütsem malzeme ve mühimmat ele geçirildi.

Lice, Kul ve Silvan ilçeleri kırsal alanında dün başlatılan operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır ili Lice, Kulp ve Silvan ilçeleri mülki sınırları içerisinde, 09 Kasım 2017 Perşembe günü saat 19.00'dan itibaren icrasına başlanılan Bayrak - 67 Şehit Jandarma Er Kadir Görgülü Operasyonu kapsamında, aynı gün saat 22.09 sıralarında Lice İlçesi Esenli Köyü mülki sınırları içerisindeki yol kontrol ve aramasıyla görevli güvenlik güçlerinin 'Dur' ihtarına uymaksızın operasyon bölgesinden minibüsle kaçmakta olan ve 3 ayrı terör örgütü üyeliği suçundan arama kaydı bulunan Berxwedan Şoreş (K) Veysel Demiral (Ömer ve Fatma oğlu, 08.05.1990 Van İli Özalp İlçesi doğumlu, Van İli Saray ilçesi Kargalı köyü nüfusuna kayıtlı) isimli terörist, 1 adet el bombası, 5 adet AK-47 Kaleşnikof P. Tf. Şarjörü, 150 adet AK-47 Kaleşnikof P. Tf. fişeği, 25 çuval erzak maddesi ve örgütsel dokümanlarla birlikte bahse konu minibüs içerisinde ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silvan Esenli Lice Politika Güncel Haberler

title