Haberler

Diyarbakır'da Diski'ye Ait Tesislerin Elektriğinin Kesilmesi - Dedaş Genel Müdürü Karagüzel

Diyarbakır'da DİSKİ'ye ait tesislerin elektriğinin kesilmesi- DEDAŞ Genel Müdürü Karagüzel: "DİSKİ'ye ait 45 abonenin elektriğini borcundan dolayı kestik ancak kesinti yapılan yerlerin çoğunda usulsüz şekilde elektrik bağlandı"- "Dört hizmet binamızın suları kesildi, işletmelerimiz mühürlendi" Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait atık su arıtma tesisinin elektriğinin kesilmesini ilişkin, "DİSKİ'ye ait 45 abonenin elektriğini borcundan dolayı kestik ancak kesinti yapılan yerlerin çoğunda usulsüz şekilde elektrik bağlandı" dedi.

Diyarbakır'da DİSKİ'ye ait tesislerin elektriğinin kesilmesi- DEDAŞ Genel Müdürü Karagüzel: "DİSKİ'ye ait 45 abonenin elektriğini borcundan dolayı kestik ancak kesinti yapılan yerlerin çoğunda usulsüz şekilde elektrik bağlandı"- "Dört hizmet binamızın suları kesildi, işletmelerimiz mühürlendi" Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait atık su arıtma tesisinin elektriğinin kesilmesini ilişkin, "DİSKİ'ye ait 45 abonenin elektriğini borcundan dolayı kestik ancak kesinti yapılan yerlerin çoğunda usulsüz şekilde elektrik bağlandı" dedi.Karagüzel, düzenlediği basın toplantısında, borç tahsilatında son çare olarak kesinti yaptıklarını belirterek, 6 ilde borcunu ödemeyen belediyelere ait çok sayıda tesisin elektriğini kestiklerini kaydetti.Batman Belediyesinin borcunu ödemek için İller Bankasından kredi talebinde bulunduğunu, bu girişimi nedeniyle bu belediyenin elektriğinin kesilmediğini ifade eden Karagüzel, diğer belediyelerin de aynı uygulamayı yapabileceğini bildirdi.DİSKİ'nin kendilerine yaklaşık 90 milyon lira borcu bulunduğunu vurgulayan Karagüzel, "Arıtma tesislerinin borcu olmadığı iddia ediliyor. Arıtma tesislerine ait iki aboneleri var. 28016 nolu abonenin sadece 49 milyon lira borcu bulunuyor" dedi.- "Suyumuz kesildi"DİSKİ'nin kesinti yapılan tesislerde usulsüz bağlantı yapıldığını belirten Karagüzel, şöyle devam etti: "DİSKİ'ye ait 45 abonenin elektriğini borcundan dolayı kestik ancak kesinti yapılan yerlerin çoğunda usulsüz şekilde elektrik bağlandı. Dört hizmet binamızın suları kesildi, işletmelerimiz mühürlendi. 'Sayaç kontrolü yapıyoruz' diyerek sayaçlarımızı alıp götürdüler. Oysa biz de sayaç işi yapıyoruz. Bu durumda joker sayaç takıp suyu kesmemeleri gerekiyordu. 1 kuruş borcumuz olmadığı halde suyumuz kesildi ama borcu olanların ise elektrikleri var."- "Borcu olmayan tesisin elektriğini kesmiyoruz"Karagüzel, para kazanmak için elektriği kesmediklerini, ticari faaliyetlerinin devamı ve vatandaşın hizmet alabilmesi için kesinti yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Borcu olmayan tesisin elektriğini kesmiyoruz. Öyle olsa DİSKİ ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde başkanın ve genel müdür makamının elektriklerini keserdik" şeklinde konuştu.Belediyelerin 6 ilde 260 milyon lira elektrik borcu bulunduğunu ifade eden Karagüzel, "Diyarbakır'daki tesislerde kesme işlemi yapacağımızı daha önce valiliğe bildirmiştik. Zamanlama konusunda bir kasıt yok" dedi. -Diyarbakır'da DİSKİ'ye ait tesislerin elektriğinin kesilmesi

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Murat Karagüzel Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title