Haberler

DİSKİ'den Kobanêliler İçin Mama Yardımı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Daire Başkanlığı'nda çalışan hizmet alımı işçiler tarafından toplanan 1500 kutu çocuk mamaları Suruç'a gönderildi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) bünyesinde çalışan hizmet alımı işçiler, Suruç'a Rojava halklarının yaralarını sarmak için 1500 kutu çocuk maması gönderdi. Aralarında topladıkları paralarla 10 bin liralık çocuk maması alan işçiler yardımlarını Suruc'a göndermek için Rojava'yla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne verildi.

Çalışma ile ilgili bilgi veren DİSKİ hizmet alımı işçisi Metin Tarlak, insanlık için Kobanê'li ailelere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Ne ihtiyaçları var diye bu ailelerimizi ziyaret etmek için Suruç'a gittik. En çok çocuk mamasına ihtiyaçlarının olduğunu gözlemledik. Biz de Diski olarak bir kampanya başlattık" dedi.

Hizmet alımı işçilerinin tamamının kampanyaya gönüllü dâhil olduklarını sözlerine ekleyen Tarlak, "Kişi başına her ne kadar az da olsa 25 lira topladık. Toplamda 10 bin lirayla 1500 adet çocuk maması aldık" dedi.

'Kobanê'nin İnşası İçin Gönüllü 12 Bin İşçimiz Çalışmaya Hazır'

Bu çağrının bütün kesimlere örnek olunmasını dileyen Tarlak, "Bütün emekçi arkadaşlarımızın bu kampanyaya katılmalarını istiyoruz. Amed başta olmak üzere Kürdistan topraklarında böylesi kampanyaların çoğalması gerekir, bu bir insani duyarlılıktır. Bu tür kampanyalarımız devam edecektir. Bütün arkadaşlarımıza bu kampanyaya katıldıkları için teşekkür ederiz" diye konuştu. Kobanê'nin İnşa sürecinde de yer almak istediklerini ifade eden Tarlak, Diski'nin ikinci Şubesi'nde çalışan yaklaşık 12 bin çalışanın inşa sürecine gönüllü katılmak için hazır olduklarını söyledi. Tarlak, DİSKİ çalışanları olarak Kobanê'nin inşa süreci için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

'Bu Tür Yardımların Devam Edilmesini Bekliyoruz'

Hizmet alımı işçilerin duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Rojava'yla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yöneticisi Mümin Ağcakaya, büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, "200 bine yakın insanımız yerinden yurdundan edildi. Onların yaşamsal ihtiyaçları emekçi ve duyarlı halkımızın yardımlarıyla karşılanıyor. Bu tür yardımların devam edilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Rojava Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title