Haberler

Disk Başkanı Çelebi: "Olumsuzlukların Sebebi Engellemelerdi"

"taksim'i Bütün Bu Sürece Katkı Verenlerle Kazandık, Köstek Olanlarla Değil, Destek Verenler, Omuzlayanlar, Orada Gaz Bombaları, Cop, Tazyikli Su Yiyenler, Baskı Gören, Şiddet Gören Herkesin Mücadelesi Sonucu Taksim'e Çıkılmıştır"

"Taksim'i bütün bu sürece katkı verenlerle kazandık, köstek olanlarla değil, destek verenler, omuzlayanlar, orada gaz bombaları, cop, tazyikli su yiyenler, baskı gören, şiddet gören herkesin mücadelesi sonucu Taksim'e çıkılmıştır"

"İnandık, direndik ve başardık. Diğerlerinin hepsi teferruattır. Teferruatla da uğraşacak halimiz yok. İşçi sınıfının önünde sorunlar var, onun mücadelesini vereceğiz"

"Yalnız bu 1 Mayıs öncesi değil, daha önceki 1 Mayıslarda da Sayın Başbakan'a engelleme olmazsa hiçbir kişinin sorun yaratmayacağını çok net ifade etmiştik. Buna rağmen bir devlet zıtlaşmasını sonuna kadar sürdürdüler"

"Tabiki farklı görüşlerde olduğumuz gruplar var. Ama bütün bu sürece uymuşlardır ve tek bir olay yoktur. Geçen yıllarda yaşanan olumsuzlukların temelinde engellemeler vardır"

?

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve sendika üyeleri, hayatını kaybeden DİSK başkanlarının mezarlarını ziyaret etti. İlk ziyareti DİSK'in suikaste kurban giden Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler'in Topkapı'daki mezarında gerçekleştiren Çelebi ve DİSK üyeleri, daha sonra da DİSK'in ikinci başkanı Abdullah Baştürk ile üçüncü başkan Kemal Nebioğlu'nun Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabirlerini ziyaret etti. Başkanların kabirlerine çelenk koyarak kırmızı karanfil bırakan Çelebi ve beraberindekiler saygı duruşunda da bulundu.

TEFERRUATLA UĞRAŞACAK HALİMİZ YOK

Süleyman Çelebi, başkanlara 1 Mayıs'taki 500 binlerin selamını getirdiklerini belirterek, "Benim için Abdullah Baştürk'ün en önemli yaklaşımlarından bir tanesi şuydu; kurulduğu günden beri DİSK'in yaptığı bütün eylemlerin sorumluluğunu almasıydı. Bir kez daha buradan şu müjdeyi veriyorum ki, bütün baskılara rağmen, bütün şiddete rağmen özgürce 78 yılında elimizden alınan kürsüye bir daha kavuştuk. Onun müjdesini, coşkusunu seninle paylaşmaya geldik" dedi. 1 Mayıs'ın, bir mozaik gibi, her kesimden insanla beraber yaşandığını anlatarak, "Demek ki, barış içinde kolkola yürünebiliyor, barış için de coşkuyla 1 Mayıs kutlanabiliyor. Taksim'i bütün bu sürece katkı verenlerle kazandık, köstek olanlarla değil, destek verenler, omuzlayanlar, orada gaz bombaları, cop, tazyikli su yiyenler, baskı gören, şiddet gören herkesin mücadelesi sonucu Taksim'e çıkılmıştır. Zafer onlarla beraber, o mücadeleye inananlarındır. İnandık, direndik ve başardık. Diğerlerinin hepsi teferruattır. Teferruatla da uğraşacak halimiz yok. İşçi sınıfının önünde sorunlar var, onun mücadelesini vereceğiz" diye konuştu. Bayramın güzel bir şekilde kutlanmasının gerçekleştiğini belirten Çelebi, ancak 1977 katliamının faillerinin ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu ve hedeflerinin faillerin ortaya çıkarılması doğrultusunda gerçekleşeceğini söyledi. Kemal Nebioğlu'nun mezarı başında ise, Çelebi ve DİSK heyetine eşlik eden Kemal Türkler'in torunu Ece Soydan gözyaşlarını tutamadı, annesi Nilgün Türkler Soydan kızını teselli etti. Anmada Kemala Nebioğlu'nun oğlu Mehmet Ali Nebioğlu da hazır bulundu.

GEÇEN 1 MAYISLARDAKİ OLUMSUZLUKLARIN NEDENİ "ENGELLEMELERDİR"

Çelebi, 1 Mayıs öncesi yetkililerin "marjinal grupların alana alınmayacağına" ilişkin açıklamaları hatırlatılınca, "İfade edilen bütün gruplar orada vardı. Yalnız bu 1 Mayıs öncesi değil, daha önceki 1 Mayıslarda da Sayın Başbakan'a engelleme olmazsa hiçbir kişinin sorun yaratmayacağını çok net ifade etmiştik. Buna rağmen bir devlet zıtlaşmasını sonuna kadar sürdürdüler. Tabiki farklı görüşlerde olduğumuz gruplar var. Ama bütün bu sürece uymuşlardır ve tek bir olay yoktur. Geçen yıllarda yaşanan olumsuzlukların temelinde engellemeler vardır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title