Haberler

Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan Veda Etti

Almanya'da Görev Süresi Dolan Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan İçin Köln'de Yemekli Bir Veda Toplantısı Düzenlendi. Toplantıya Çok Sayıda Türk ve Alman Politikacı, Bürokratlar ve 400 Civarında Davetli Katıldı.

Almanya'da görev süresi dolan Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan için Köln'de yemekli bir veda toplantısı düzenlendi. Toplantıya çok sayıda Türk ve Alman politikacı, bürokratlar ve 400 civarında davetli katıldı.

Almanya'da görev süresi dolan Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan için yemekli bir veda toplantısı düzenlendi. Köln'de düzenlenen toplantıya çok sayıda Türk ve Alman politikacı, bürokratlar ve 400 civarında davetli katıldı. Kuran-ı Kerim okunarak başlayan toplantıda söz alan konuşmacılar Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan'ın yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsettiler. Sadi Arslan'ın halefi Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Ali Dere şunları söyledi:

?Sayın Sadi bey hocamız bir çok önemli projeye imza atmıştır. Sadece bir görev süresini iyi geçirmeyi sağlayan değil, ileriyi inşa etmeye yönelik temellerin atıldığı bir dönem oldu. Bu dönemdeki çalışmaların ortaya koyucusu olarak sayın hocamıza teşekkür ediyorum. Hocamdan hem tecrübe hem tutum açısından epeyi ders aldığımı söyleyebilirim. Sürekli geleceğe olumlu bakan bir yapısı, sorunların üzerine giden ve aşılabileceğine inanan karakteriyle gerçekten burada bir kısmı zikredilen çalışmaların başlatılmasına hocamız cesaretiyle örnek olmuştur.?

YAPTIKLARINI VE YAPAMADIKLARINI ANLATTI

19 Aralık 2006'da başladığı görev süresini dolduran Müşavir Sadi Arslan ise yaptığı ve yapamadığı işleri şöyle anlattı:

?Dört yıllık görev sürem içinde hep birlikte güzel işler başardık. 10 Nisan 2007 tarihinde deklare ettiğimiz Müslümanlar Merkez Konseyi'nin (KRM) kurulmuş olması bir başarıydı. Müslümanlar artık bu ülkede beraber hareket edecekler, önemli konularda tek ses olacaklardır. Bu önemli bir aşamaydı. Elbette zaman zaman sıkıntılar, fikir ayrılıkları olur. Ama bütün Müslümanların insanlığı ilgilendiren konularda ortak ses olma imkanının bu dönemde sağlanmış olmasının unutulmaması lazım. Yine bu dönemde DİTİB bünyesinde eyaletler birliklerinin kurulmuş olması önemli bir aşamaydı. Yapılanmayı sizler sayesinde gerçekleştirdik. 2007 ve 2008 yıllarını ise Merkez Cami tartışmalarıyla geçirdik. Ama belediye başkanları Fritz Schramma ve Josef Wirges bizi yalnız bırakmadılar. 2008'de belediye meclisinde merkez caminin onayı çıktı. 7 Kasım 2009 tarihinde temelini attık. İnşaat şu anda hızlı şekilde devam ediyor. Bundan sonra, yapamadıklarımızı gerçekleştirmek için yeni müşavirimize yardımcı olmanızı hepinizden rica ediyorum. Önümüzde hala çok önemli gündem maddeleri var. Bu ülkede hala İslam tanınmıyor, hala Müslümanlar dini cemaat statüsüne alınmadılar. Maalesef hala okullarda İslam din dersleri yok. Bundan sonraki dönemde bunların gerçekleşeceğini ümit ediyorum.?

Toplantının sonunda Sadi Arslan'a çok sayıda plaket ve hediye verildi. Ayrıca DİTİB'e bağlı cami derneklerinde 20 yıldır görev yapan dernek başkanlarına da plaket sunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title