Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

3 HDP'li Başaran serbest bırakıldıBir dava ile ilgili ifade vermediği için hakkında yakalama kararı verilen HDP'li Başaran, gözaltına alındıktan sonra Batman Adliyesi'ne getirildi.

DHA YURT BÜLTENİ-3

HDP'li Başaran serbest bırakıldı

Bir dava ile ilgili ifade vermediği için hakkında yakalama kararı verilen HDP'li Başaran, gözaltına alındıktan sonra Batman Adliyesi'ne getirildi. Burada 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan HDP'li Başaran, verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Haber: BATMAN

============================================

Erzincan'da biri sivil 22 FETÖ'cü yargılanmaya başlandı

ERZİNCAN'da  FETÖ'nün darbe girişimine katıldıkları ve aralarında örgütün sözde sıkıyönetim komutanın da bulunduğu  eski 3'üncü Ordu Herakat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Emrem Çağlar ile birlikte 22 sanığın yargılanmasına başlandı.

FETÖ Terör Örgütünün 15 Temmuz gecesi başarısız darbe girişimine katıldıkları, örgüt üyesi oldukları öne sürülen ve aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' olan dönemin 3. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı eski Tuğgeneral Ekrem Çağlar ile birlikte tutuklu 9 sanık sanık, bugün sıkı güvenlik önlemleri altında Erzincan Adliye Sarayına getirildi. Örgütün sözde 3'üncü Ordu Komutanlığına bağlı komutanlardan sorumlu 'mahrem imamı' Veli Karagöz ile dönemin İl Jandarma Komutanı eski Albay Murat Orhan Tonğ'un da yer aldığı 22 sanığın yargılanması 4 Ağustos gününe kadar sürecek.  Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek dava öncesinde Adliye Sarayı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Trafiğe kapanan yolda çevik kuvvet polisleri hazır bekledi. Yargılanacak olan 22 sanıktan Erzincan Cezaevi'ndeki 9'u araçla adliye girişine getirildi. Sanıklar, buradan askerlerin arasında adliyeye girdiler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Adliye ve çevresinden görüntü

Sanıkların getirilişi

Haber Kamera: Coşkun MENEK/ Erzincan/ DHA)

==============================================

(ÖZEL) Beyin kanaması geçiren bebek için bakıcıya suç duyurusu (2) (Geniş Haber)

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde oturan Hatice Duman, sabah bakıcya teslim ettikleri 8 aylık erkek bebekleri Nefes'i, öğleden sonra beyin kanaması geçirmiş halde geri aldı. Minik Nefes, geçirdiği iki ameliyatın ardından hayata tutunurken, aile bakıcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Finike'de oturan 31 yaşındaki Hatice Duman, ilk bebekleri 8 aylık Nefes'e bakması için, çalışan anneye bakıcı parası uygulamasından yararlanarak 4 çocuk annesi D.A. ile anlaştı. 24 Nisan sabahı bebeğini bakıcısının evine bırakan Hatice Duman, saat 16.45 sıralarında kendisini telefonla arayan bakıcının söyledikleri karşında şoke oldu. "Bebek ölüyor yetişin" sözleri üzerine taksiyle bakıcının evine giden Hatice Duman, yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Telefonda duyduklarım karşısında çok kötü olmuştum. Beni bakıcının evine götüren taksi şoförüyle birlikte çocuğumu almak için yukarı çıkarken, bakıcı kucağında çocuğumla indi. Bebeğimin ellerini, ayaklarını elledim nabız yoktu, ölmüş gibiydi. 'Bebeğime ne oldu?' diye sorduğumda bakıcı 'Yaşıyor gibiydi, sanırım ölmüş' dedi. Bizimle birlikte hastaneye geldi ve oradaki doktorlara bebeğimin soğuk havale geçirdiğini söyledi. Finike Devlet Hastanesi'nden bebeğimi ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler."

YÜZDE 20 YAŞAMA ŞANSIYLA AMELİYATA ALINDI

Burada Nefes'in hemen yoğun bakıma alındığını belirten Hatice Duman, çekilen beyin tomografisinde travmaya bağlı beyin kanaması geçirdiğinin belirlendiğini söyledi. Birkaç gün yoğun bakımda kalan Nefes'in yüzde 20 yaşama şansıyla ameliyata alındığını belirten Duman, ameliyatın ardından bebeğinin uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alındığını anlattı. Ameliyattan sonra 1 ay hastanede kaldıklarını anlatan Hatice Duman, sözlerine şöyle devam etti: "Bir ay hastanede kaldıktan sonra, bebek kendini toparlasın diye bizi eve gönderdiler. Geçen hafta tekrar hastaneye çağırdılar. İlk ameliyatından sonra başında ödem vardı. Beyin kanamasının olduğu sağ taraftaki kemiği kafatasının üzerine almışlardı, ödem geçtikten sonra 24 Temmuz'da yapılan ikinci ameliyatta o kemik tekrar yerine alındı. Şu anda bebeğimin sol el ve ayağı tutmuyor. Doktorlar bebeğimin kendini biraz toparladıktan sonra fizik tedaviye başlanacağını söyledi."

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Eşi 35 yaşındaki Cem Duman ile yaşadıkları olay karşısında yıkıldıklarını, bebeğine ne olduğunu bilmediğini söyleyen anne, o zor süreçte sadece bebeğini düşündüğünü, bebeği ameliyattan çıktıktan sonra da bakıcı hakkında jandarmaya suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Olayın savcılığa intikal ettiğini söyleyen Hatice Duman peşini bırakmayacaklarını, mahkeme gününü beklediklerini sözlerine ekledi.

HASTANEDEN BEBEKLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Minik Nefes'in ameliyat edildiği Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ise şu bilgi verildi: "Bebek bize getirildiğinde beyninde travmaya bağlı kanama vardı. Bu tür vakalarda travma, bir yere çarpma, bir yerden düşme gibi kafanın herhangi bir sebeple darbe alması sonucu meydana gelir. Bebek önce müşahade altında tutuldu, ancak durumu ağırlaşınca uzmanlarımız tarafından ameliyat edilmesine karar verildi. Ameliyattan sonra bebekte iyileşme gözlendi. Beyin kanamasına bağlı olarak bebeğin sol tarafında hareket kaybı vardı ancak ameliyattaki başarıyla beraber şu anda sol tarafındaki hareket kaybı da büyük oranda düzeldi. Zaman içerisinde daha iyi olacağını umuyoruz. Bebeğin ikinci ameliyatı ise kafatası kemiğiyle ilgiliydi. Genel durumu şu anda iyi. Beyin cerrahi servisinde gözetim altında. En kısa zamanda taburcu etmeyi planlıyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bebeğin yakın plan görüntüsü

Anne ile röp

Bebekten detay görüntü

Anne ile röp devam

Bebeği annenin hastane içerisinde gezdirmesi

Detay görüntüler

HABER: Selma KUNAR- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=====================================================

(ÖZEL) 36 saatte 10 böbrek nakli (2) (Geniş Haber)

TÜRKİYE'nin 6 transplantasyon cerrahından biri olan Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi, 36 saat içinde 10 böbrek nakli ameliyatı yaparak yeni bir rekora imza attı.

MedicalPark Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, ekibiyle birlikte 36 saat içinde 8'i canlı verici, 2'si kadavra olmak üzere 10 böbrek nakli ameliyatı yaptıklarını söyledi. Yaklaşık 36 saat içinde gerçekleştirdikleri bu ameliyatların kendileri için yoğun tempolu bir çalışma olduğunu aktaran Prof. Dr. Demirbaş şöyle dedi:

"Biz ekip olarak yıllardır canlı vericiden böbrek naklinde hastaları çok fazla bekletmek istemiyoruz. Böbrek hastaları ve canlı vericilerin testlerini en fazla bir gün içinde tamamlayarak, eğer uygunsa ertesi gün ameliyat yapmayı tercih ediyoruz. Çünkü hastaların bir gün daha diyalize girmelerini istemiyoruz."

9 YILDA 4 BİN 250 BÖBREK NAKLİ

Yaklaşık 3.5 saatte bir gerçekleştirdikleri 10 böbrek nakli ameliyatının ardından hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Demirbaş, "Canlı vericilerin de durumları gayet iyi. Vericilerin bir kısmını 36 saat sonra taburcu ettik" diye konuştu. Böyle kısa sürede bu kadar ameliyatı yapabilmenin tecrübe gerektirdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Demirbaş, şu bilgileri paylaştı: "Biz merkezimizde 2008 yılı Aralık ayından bu yana 4 bin 250 civarında böbrek nakli gerçekleştirdik. Daha önce çalıştığımız merkezi de alırsak, bütün olarak böbrek nakli deneyimlerimiz çok yüksek bir sayıya denk geliyor. 2000'li yılların başından bu yana neredeyse 5 bin 500 hastaya böbrek nakli yaptık. Bu çok yüksek bir deneyim. Benim için de ekip için de. Onun için bu kadar hızlı çalışabiliyoruz. Son 8 yıldır olduğu gibi bu yıl da ABD ve AB ülkelerindeki tüm böbrek nakli merkezlerinden hem sayı hem başarı oranı olarak daha fazla böbrek nakli yapmayı planlıyoruz. Böbrek nakli mucizevi bir durum. Buraya tekerlekli sandalye ile gelip, böbrek nakli olduktan sonra yürüyerek çıkan yüzlerce insan gördükten sonra, giderek daha çok bizim emeğimizi helal etmemizi sağlıyor ve daha çok içine çekiyor bu iş. Ellerimiz tuttukça bütün ekip olarak bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz."

ABLADAN DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibinin yaptığı böbrek nakli ameliyatıyla sağlığına kavuşan 31 yaşındaki Çiğdem Özaytan, 2004 yılında annesinin verdiği böbrekle yaşama tutunduğunu, bir süre sonra vücudun böbreği attığını söyledi. İkinci ameliyatında ablası Ayşe Güloğlu'nun böbreğiyle yeni bir hayata başladığını belirten Özaytan, "Annemden ve ablamdan iki parça bende. Önce annem vermişti, şimdiyse ablam bana doğum günü hediyesi verdi. Hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.

KADAVRADAN BÖBREK NAKLİYLE YAŞAMA YENİDEN MERHABA

Böbrek nakli ekibinden Doç. Dr. Sabri Tekin, İzmir'de beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleyen 77 yaşındaki M.Ö.'nün böbreğiyle hayata tutunan 53 yaşındaki Tülay Kazanan'ın 7 yıldır diyalize girdiğini belirterek, "Kadavradan yapılan böbrek nakliyle hastamızın sağlığı yavaş yavaş düzeliyor. Birkaç gün sonra taburcu edeceğiz" dedi. Yeni bir yaşama başlamanın mutluluğu içindeki Tülay Kazanan da, "Hocalarımdan Allah razı olsun. Çok güzel bir ameliyat geçirdiğime inanıyorum. Çok rahatım şu anda. Korktuğum kadar olmadı" diye konuştu.

ALLAH BÖBREĞİ BAĞIŞLANAN KİŞİDEN RAZI OLSUN

61 yaşındaki Nuray Comlu'nun daha önce böbrek nakli olduğunu ancak bir süre sonra yeniden diyaliz tedavisine girmek zorunda kaldığına dikkat çeken Doç. Dr. Tekin, İzmir'de beyin ölümü gerçekleşen M.Ö.'den bağışlanan böbrekle nakil ameliyatını gerçekleştirdiklerini, şu an böbrek fonksiyonlarının iyi olduğunu söyledi. Nuray Comlu ise "Böbrek aldığım kişiye Allah rahmet etsin. Doktorlarımdan da Allah razı olsun" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

RÖP: Prof. Dr. Alper Demirbaş

Prof.Dr. Alper Demirbaş detay görüntüler

Hasta Çiğdem Özaytan ile Doç. Dr. Sabri Tekin görüntüsü ve röportajı

Hasta Tülay Kazanan ile Doç. Dr. Sabri Tekin'in görüntüsü ve röportajı

Hasta Nuray Comlu'nun Doç. Dr. Sabri Tekin ile görüntüsü ve röportajı

HABER: Selma KUNAR- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

==============================================

Doğuda hububatta yüzde 75'e varan verim düşüklüğü (2) (Geniş Haber)

DOĞU Anadolu'nun bazı illerinde kuraklık hububatta verimin yüzde 75'lere kadar düşmesine neden oldu. Kars Ziraat Odası Bakanı Adem Ertaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2017 kredi borçlarını ertelemesini istedi.

Ziraat Odası Bakanı Adem Ertaş, üreticinin hasat dönemine hayal kırıklığı ile başladığını belirtti. Kars'ta yüzde 70- 75 oranında verim düşüklüğü görüldüğünü anlatan Başkan Ertaş, ekili alanlarda incelemelerde bulundu, çiftçilerle görüştü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan 2017 yılına ait kredi borçlarını ertelemesini isteyen Ertaş, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin alım yapması çağrısında bulundu. Kuraklığın çiftçinin belini büktüğüne dikkati çeken Adem Ertaş, şunları söyledi:

"Güneydoğuda hasat bitti, Doğu Anadolu'da hasat dönemi sürüyor. Hasat edilen buğdayın başaklarına ve sapına baktığımız zaman, kuraklıktan fazla büyümediğini görüyoruz. Buğdayın 10-15 santimlik bir sap boyu var. Başakların içi dolmamış ve boş durumda. Çiftçilerimiz bu yıl bayağı bir sıkıntı yaşadı. Zaten bunun ekilmesi de biçilmesi de çok maaliyetli. Mazot fiyatı 5 TL civarında, gübre pahalı. Tarım Bakanlığı'ndan isteğimiz kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili. Zaten Toprak Mahsuleri Ofisi buğday alımı yapmıyor. Bu yüzden buğdayın kilosu 70 kuruşa kadar düştü."

'MAZOT VE GÜBRE PAHALI'

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dolaylı Köyü'nde buğday hasadı yapan Nesib Oğuşlu, kuraklık nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ve emeklerinin karşılığını alamadıklarını söyledi. Bu nedenle hayvanlarının kışlık ihtiyacı olan samanı Diyarbakır'dan aldıklarını belirten Nesib Oğuşlu, "Mazot ve gübre pahalı. 15 dönüm tarladan 2 ton saman çıktı. Hayvanlar kışın aç kalmasın diye Diyarbakır'dan saman aldık" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Buğday talasında biçerdöver çalışması

-Genel ve detaylar

-Buğday başakları ve daneleri

-Tarla sahibi Nesib Oğuşlu'nun konuşması

-Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş'ın konuşması

-Çalışmalardan genel ve detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

==============================================

Asurluların 4 bin yıl önce fındık tükettiği belirlendi

ANKARA Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Kültepe'de yaptıkları arkeolojik kazılarda. Asurlu tüccarlar ile yerli halkın  4 bin yıl önce soğan, balık, buğday, arpa ve en çok  fındık  tüketildiğini söyledi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, 1 Temmuz'da Kültepe'ye gelerek kazı çalışmalarını başlattıklarını belirtti. Kulakoğlu, kazı yapacakları alanda otların büyümesi nedeniyle temizleme çalışması yaptıklarını belirterek, ot temizleme çalışmaları bittikten sonra arkeolojik kazılara başlayacaklarını ifade etti.

KÜLTEPE'DE 4 BİN YIL ÖNCE İNŞAAT ÇALIŞMALARINDA ÇAM VE ARDIÇ KULLANILMIŞ

Yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Kulakoğlu, "Bu seneki çalışmalarımız eski Tunç çağı dediğimiz günümüzden 5 bin yıl öncesine ait kalıntılar üzerinde yoğunlaşma olacaktır. Bu arada yine Asurlu tüccarların oluşturduğu Karum alanında da çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu temizlik çalışmaları sırasında tabi boş durmadık. Bu çalışmalarda daha önceki yıllarda toplanmış malzemelerin değerlendirilmesi yapıldı ve özellikle daha sonraki yıllarda geniş ölçekli yapacağımız eski antik dönemlerdeki insanların yaşadıkları yerler ve bu yerlerde kullandıkları ağaç, bitki ve yedikleri yiyeceklerle ilgili arkeobotanik dediğimiz çalışmaları yapmayı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar sırasında ilginç sonuçlarla da karşılaşıyoruz. O dönemde Kültepe ve civarında özellikle inşaatlarda kullandıkları ağaçları araştırıyoruz. Bunların arasında çam ve ardıç var. Bunların yanında o dönemdeki çevrenin bitki örtüsüyle ilgili çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar daha uzun bir süre devam edecek" diye konuştu.

4 BİN YIL ÖNCE TÜKETİLEN BİTKİLERDEN HABERİMİZ OLUYOR

Kültepe'de 20 bin civarında yazılı belge bulunduğunu kaydeden Kulakoğlu, "Bu yazılı belgelerde ticaret yapılan mallar, kullanılan malzemeler ve günlük hayatı ilgilendiren her şey yazılmış bir vaziyette bulunuyor. Bu tabletlerden öğrendiğimiz kadarıyla Kültepe'de günümüzden 4 bin sene öncesinde de tüketilen bazı bitkilerden haberimiz oluyor. Bunların arasında soğanı, balığı, buğdayı, arpayı biliyoruz. Bunların kalıntılarını da kazılarda ortaya çıkarabiliyoruz. Bunların dışında bizim hayatımızda karşılaşmadığımız bazı bitkiler de var. İşte bundan 4 bin yıl önce fındığın Kültepe'de Asurlu tüccarlar ve yerli halk  tarafından tüketildiğini biliyoruz. Bunun dışında belki daha sıcak iklime ait meyveler de mevcut. Bütün bu bilgileri bizler daha hassas ve ince analizler sonucunda öğrenebileceğiz. Bu konuda da projeler devam ediyor" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Kazı Başkanı Fikri Kulakoğlu ile röportaj

-Yapılan çalışmalardan görüntü

-Kazı alanında görüntü

-Genel detay

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

=====================================================

(ÖZEL) Sovyet dönemine ait antikalarla otelinde müze kurdu (2) (Geniş Haber)

ANTALYA Kemer'de tatil köyü sahibi 58 yaşındaki Aziz Dinçer, 6 yıl önce Sovyetler Birliği dönemine ait madalyaları toplayarak başladığı koleksiyonunu yüzlerce parçayla zenginleştirdi. Dinçer'in aralarında Çarlık dönemine ait az sayıda eserin de bulunduğu yaklaşık 1000 antikayı sergilediği tatil köyündeki müzesi, özellikle Rus ve Ukraynalı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi'nde Boran Mare Beach adlı tatil köyünün sahibi Aziz Dinçer, yaklaşık 6 yıl önce Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) dönemine ait madalyaları toplamaya başladı. Madalyalarla başladığı koleksiyonu için İstanbul ve Trabzon'dan aldığı antikaları biriktiren Dinçer, işi gereği sıklıkla gittiği Rusya ve Ukrayna'dan da satın aldığı parçalarla koleksiyonunu kısa sürede genişletti.

1000 PARÇA TOPLADI

Topladığı materyalleri tatil köyünde oluşturduğu küçük müzede sergileyen Dinçer'e, tesise tatil için gelen turistler de destek verdi. Rus ve Ukraynalı turistler Dinçer'e ataları ve dedelerine ait Sovyet döneminden kalma eşyaları bağışladı. Dinçer 6 yılda, Sovyetler döneminden kalma madalya, fotoğraf, kıyafet, askeri malzemeler, gazete kupürleri, madeni ve kağıt paralar, motosiklet, otomobil ve cipin de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 parçayı bir araya getirmeyi başardı.

GAGARİN I VE GAZETE KUPÜRÜ

Dinçer'in koleksiyonunun başında ise 12 Nisan 1961'de 'Vostok' adlı uzay aracıyla dünya yörüngesinde tur atan ve uzaya çıkan ilk insan olan Sovyetler Birliği pilotu ve kozmonotu Yuri Alekseyeviç Gagarin'in uzaya çıktığı güne ait gazete kupürüyle onun onuruna verilen davette çekilmiş Gagarin fotoğrafları yer aldı. Izvestiya adlı Rus gazetesinin 12 Nisan 1961 tarihli kupüründe uzay yolculuğunun ardından dünyaya iniş yapan Yuri Gagarin'in "Partiye, Devlet Başkanımıza ve Nikita Sergeyeviç Kruşçev'e: İnişimiz rahat oldu. Kendimizi iyi hissediyoruz" sözleri yer aldı.

'KENDİLİĞİNDEN GELİŞTİ'

Otel içerisinde müze oluşturma fikrinin kendiliğinden oluştuğunu belirten Aziz Dinçer, şunları anlattı: "Çünkü biraz Rus edebiyatına meraklıyım, çok kitap okurum. Okuduğum kitaplar arasında bir noktada gördüm ki Ruslar bize Kurtuluş Savaşı döneminde ciddi biçimde yardım etmiş. Bu konuda araştırmalarımı derinleştirdikçe olayın içerisine girdim. Girdikçe tabi işte böyle malzemeler, madalyalar vesaireler biriktirmeye başladım. Sonra biraz da kendiliğinden gelişti ve gerçekten keyif almaya başladım."

Aziz Dinçer, koleksiyonunun en eski parçasının 1800'lü yıllardan kalma Çar dönemine ait küçük paralar olduğunu, bunun yanında 1896 yılında yine Çar dönemine ait bir derginin koleksiyonun da yer aldığını kaydetti.

'BENİ ÇOCUKLUĞUMA, GENÇLİĞİME GÖTÜRDÜ'

Ukrayna'nın Dinipro kentinden ikinci kez tatile gelen ve yanında madalyalar ile tarihi belgeler getiren 45 yaşındaki Dimitri Rudnikov da şöyle dedi: "Türkiye'ye ilk kez gelmiyorum. Daha önce de tatil yaptım burada. Ama bu oteli çok beğendik, aile oteli. Bu otelde Sovyet dönemine ait, benim çocukluğuma ve gençliğime ait çok çeşitli şey var. Bunlar beni çocukluğuma, gençliğime götürdü. Bazı eşyalar evet benden çok önceye ait, o dönemleri görmedim ama burada gördüğüm için çok sevindim. Benim babam, dedemin Sovyet dönemimdeki savaşlarından kalan eşyalarının bir kısmını otel yönetimine hediye olarak getirdim ve bundan çok gurur duyuyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Araçlar ve motosikletten genel detay

Eski para detay

İçeriden detay

Aziz Dinçer'e Ukraynalı Dimitri Rudnikov'un evrak ve madalyaları vermesi

Eski para detay

Aziz Dinçer röportaj

Eski kitap detay

Aziz Dinçer röportaj

Bere detay

Aziz Dinçer eserlerin başında anlatımı (Gagarin)

Gararin'in çıktığı gazete detay

Aziz Dinçer röportaj

Eski paralar detay

Aziz Dinçer eserlerin başında anlatımı (Subay elbisesi)

Aziz Dinçer'e verilen teşekkür plaketi detay

Ukraynalı Dimitri Rudnikov röportaj

Lobi genel detay

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

==============================================

Pamukova'da 2 kilo bonzasi 1 kilo esrar ele geçirildi

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde Jandarma ve polisin ortak yaptıkları operasyonda 2 kilo sentetik uyuşturucu bonzai ve 1 kilo esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerendiren jandarma ekipleri E.E yönetimindeki 34 TP 9437 plakalı otomobili takibe aldı. Jandarma ekipleri, otomobilin Karapınar Mahallesi Paşaderesi mevkiinde ormanlık alana girdiğini daha sonra ise D-650 Kara yoluna doğru hareket ettiğini tespit ettiler. Yol kenarında bir tesiste durdurulan otomobilde yapılan aramada, otomobilin arka koltuğuna zulalanmış 2 kilo sentetik uyuşturucu bonzai ve 1 kilo esrar ele geçirildi. Otomobil içersinde bulunan E.E (25), T.T (27), Y.D ( 28) ve T.C (22) jandarma ekiplerince gözaltına alındılar. Jandarma'da ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Zanlıların görüntüsü

-Ele geçirilen uyuşturucular

Haber-Kamera: İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya)-

==================================================

Üniversiteliler Berçelen Yaylası'ndaki kış hazırlığına yardım etti

HAKKARİ'deki 3 bin 400 rakımlı Berçelan Yaylası, yaz aylarında hayvan sahiplerinin akınına uğruyor. Şırnak'ın Cizre İlçesi ve Hakkari merkeze bağlı köylerden  gelip yaylaya yerleşen besiciler, 3 ay boyunca, yaylada kalıp kışlık hazırlığı yaptıklarını söyledi.

Hakkari'ye 25 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 400 rakımlı Berçelan Yaylası yaz aylarında yaylacılarla dolup taşışor. Cizre ilçesi ve Hakkari Merkeze bağlı köylerden gelen yaklaşık 20 aile, yaylada 3 ay boyunca çadır kurup, burada hayvanların bakımını, süt sağımı yapmanın yanı sıra kışlık peynirlerini hazırlıyor. Türkiye'nin batısında oturan gençlerin, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerini yakından tanıması ve yöre halkıyla bütünleşmesini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan 'Damla Projesi'  kapmasında yaylaya çıkan 20'ye yakın üniversiteli öğrenci de yaylacıların konakladıkları çadırları ziyaret edip, çocuklarıyla birlikte hatıra fotoğraf çektirdi. Üniversiteli öğrenciler, koyun sağan kadınlara yardımcı olup çocuklarıyla zaman geçirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yaylada kurulan çadırlar

-Çadırların önünde oturan kü çük yaştaki çocuklar

-Çadırların önünde yakılan ateşin üzerinde süt karavanı

--Karavanadiki sütü karıştıran kadına yardım eden Üniversite öğrencileri

-Bir kadın ile Kürtçe röportaj

-Yakın plan görüntü

-Çadırlarda oturan küçük çocuklarla bir araya gelip kendilerini tanıtan Üniversite öğrencileri

-Çadırların önündeki süt leğenlerini yıkayan kadın

-Çoçuklarla bir araya gelen Üniversite öğrencileri ile röportajlar

-Çocuklara kep ve balon hediye edilirken

-Balonlarını alan çocukların sevinci

-Bir kadına sarılıp konuşan Ünivesite öğrencisi

-Yaylada kurulan çadırlar

-Koyun sağan kadınlar

-Kadınlarla birlikte koyun sağmaya çalıyan Duygu Ünal isimli Üniversite öğrnecisi

-Koyun sağan kadınlardan genel ve yakın plan

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

====================================================

İslahiye'de parklarda mobil polis

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mobil Park Polisi' uygulaması kapsamında 2 polis ve 1 zabıtadan oluşan ekip, parklarda görev yapıyor.

İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş'ın talimatıyla havaların ısınmasıyla birlikte ilçede bulunan 3 parkta, 'Mobil Park Polisi' uygulaması başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, projenin hayata geçirilmesiyle birçok suça karışmış şahıslar ile vatandaşları rahatsız eden kimi şahısların park ve bahçeleri tercih ettiği belirtilerek, parklarda yaşanan olumsuz olaylara da en hızlı şekilde müdahale etme fırsatı oluşturmasıyla olumsuzlukların son bulduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-  Opet Parkı

-  Polis ve zabıta park içerisinde dolaşırken

-  Zabıta İbrahim Çelik ile röp.

-  Parkta oturan vatandaş ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

================================================

15 yaşındaki çocuk, babasının av tüfeğiyle komşularına ateş açtı

KONYA'da tartıştığı komşularına babasının av tüfeğiyle ateş eden 15 yaşındaki M.C.Ç., kavgayı ayırmak isteyen 17 yaşındaki Ali Osman K.'yi sol bacağından vurdu.

Olay, saat 00.15 sıralarında merkez Meram İlçesi Kozağaç Mahallesi Ilıcak Sokak'ta meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle komşularıyla tartışan M.C.Ç., evlerinde bulunan babasına ait av tüfeğini alarak 3 el ateş etti. M.C.Ç.,'nin açtığı ateş sonucu kavgayı ayırmaya çalışan Ali Osman K., sol bacağına isabet eden saçmalarla yaralandı. Yaralı Ali Osman K., ambulansla Konya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen polise teslim olan M.C.Ç., çocuk polisine teslim edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Olay yerinden detay

M.C.Ç'nin gözaltına alınması

-Tüfekten detay

-Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA

=====================================

Nizip eski Belediye Başkanı vefat etti

GAZİANTEP'in Nizip eski belediye başkanlarından Ahmet Öğüt, 91 yaşında hayatını kaybetti.

1965-1968 yılları arasında Nizip Belediye Başkanlığı'nı yapan Ahmet Öğüt, yaşlılığa bağlı hayatını kaybetti. Öğüt'ün için Hazreti Ali Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Yakınları, sevenleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Öğüt'ün cenazesi, kıldırılan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------------

Cenaze töreni

Törene katılanlar

Namazın kılınması

Tabutun götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP-

==========================================

Adilcevaz'da 12 genç çiftçiye 72 büyükbaş hayvan dağıtıldı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında, Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'ndeki 12 genç çiftçiye 72 büyükbaş hayvan hibe edildi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un da katıldığı dağıtım programıyla, başvuruları kabul gören genç çiftçiler, hayvanlarını teslim aldı. Proje kapsamında 8'i kadın olmak üzere 12 genç çiftçiye toplam 72 büyükbaş hayvan verildi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, dağıtımı yapılan hayvanların üretime önemli katkı sağlayacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından ilçemizdeki 12 genç çiftçimize 6'şar adetten olmak üzere toplamda 72 büyükbaş hayvan verildi. Bu konuda proje hazırlayan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, Veteriner Hekim Feyyaz Beşkardeş'e ve emeği geçen bütün ekibe teşekkür ediyorum. Bu proje Adilcevaz için çok büyük bir katkıdır. Bu hayvanları alan hemşerilerimiz de inşallah bakımlarını en iyi şekilde yaparak üretime ve üretkenliğe katkıda bulunacaklardır. Bu gibi şeyler bizler için çok önemlidir. Çünkü memleketimize bir iştir, bir aştır. Bu gibi projelerin giderek artmasını diliyorum. Allah hayırlı, uğurlu etsin.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Dağıtımı yapılan hayvanlardan görüntüler

Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un açıklaması

Haber Salih BEŞKARDEŞ/ ADİLCEVAZ(Bitlis), -

================================================

Demet Akalın, Bodrum'u salladı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Deluxe Medya tarafından düzenlenen gecede sahne alan ünlü şarkıcı Demet Akalın, performansıyla göz doldurdu.

Gümbet Barlar Sokağı'ndaki Posh Club'ta sahneye çıkan Demet Akalın'ı yaklaşık bin 500 kişi izledi. 'Emanet' isimli parçası ile sevenlerinin karşısına çıkan ve daha sonra 'Evli Mutlu Çocuklu', 'Türkan' gibi sevilen şarkıları ile konserine devam eden Akalın'a dansçılar da eşlik etti. Sahneye oldukça renkli bir kıyafet ile çıkan Akalın, yaptığı danslar ile de beğeni topladı. Zaman zaman hayranları ile sohbet eden Demet Akalın sevenlerinden yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan Akalın, izleyicilerine keyifli anlar yaşattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sanatçının sahne performansından görüntü.

Haber: Hülya ELTEŞ - Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Alper Demirbaş Demet Akalın Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title