Haberler

Dha Yurt Bülteni - 21

Konya merkezli 6 ilde FETÖ operasyonunda 14 astsubaya gözaltı KONYA merkezli 6 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 14 astsubay gözaltına alındı.

Konya merkezli 6 ilde FETÖ operasyonunda 14 astsubaya gözaltı

KONYA merkezli 6 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 14 astsubay gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Konya merkezli Ankara, Manisa, Elazığ, Yalova ve Erzurum'da görevli bazı askerlere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 6'sı 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli, 14 astsubay gözaltına alındı. Askerlerin muhabere, istihbarat, harekat, hava istihbarat ve maliye birimlerinde görevli olduğu belirtilirken, operasyonun devam ettiği bildirildi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemleri için İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Şüphelilerin sağlık kontrolünden çıkarılması

Genel ve detaylar

Haber: Tolga YANIK Kamera: Hasan DÖNMEZ / KONYA

=======================================

Ata'nın siluetini İzmir Marşı ile karşıladılar

ARDAHAN'ın Damal İlçesi'ndeki Ata Mahallesi'nde, güneşin Karadağ sırtlarına yansımasıyla ortaya çıkan Ulu Önder Atatürk'ün siluetini, vatandaşlar İzmir Marşı ile izledi.

Bu yıl 21'incisi düzenlenen 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' kapsamında ilk olarak, Damal ormanlığındaki festival alanında etkinlik düzenlendi. Şenliğe, Vali Mehmet Emin Bilmez, Damal Kaymakamı Vedat Yılmaz, Damal Belediye Başkanı CHP'li Ergin Önal ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Festival alanındaki programın ardından Atatürk'ün siluetini izlemek için ilçeye bağlı Ata Mahallesi'ndeki seyir alanına geçildi. Karadağlar'ın eteklerinde saat 18.00'de yansıyan silueti yüzlerce yerli ve yabancı turist izledi. Seyir alanını dolduran vatandaşlar Atatürk'ün Karadağ sırtlarına yansıyan siluetini cep telefonlarına kaydetti, özçekim yaptı. Bazı vatandaşlar, silüetin ortaya çıktığı sırada İzmir Marşı'nı söyledi.

Atatürk siluetini ilk kez fotoğraflayan Erdoğan Kumru, İstanbul'da ikamet ettiğini, ancak her yıl Atatürk'ün siluetini izlemeye geldiğini belirterek, "1975 yılında Almanya'da yaşayan bir arkadaşım, çocuğunun fotoğrafını çekerek kendisine göndermemi istedi. Fotoğrafları çektiğimde bu gölgenin olduğunu fark ettim. Tekrar geldim ve siluetin yine çıktığını gördüm. Çektiğim fotoları o zamanın Genelkurmay Başkanı Semih Sancar'a gönderdim. Bu fotoğraflarla çeşitli ödüller kazandım. O zaman bu resimleri Süleyman Demirel'e, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a ve birçok kurum ve kuruluşlara gönderdimö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------

Silueti izlemeye gelen kalabalıktan görüntü

Vatandaşlarla röp

Gazeteci Erdoğan Kumru ile röp.

Adalet yazılı şapka ve tişört giyen vatandaşlardan görüntü

Atatürk Siluetini izleyen vatandaşlardan ve siluettin görüntüsü

İzmir Marşının söyleyen gurubun görüntüsü

Detay görüntüler.

Haber-Kamera –Deniz BAŞLI / ARDAHAN

=========================================

Sakarya Köprüsü üzerinde ölüm dansı başladı

SAKARYA Nehri'nde gelişim süreçlerini tamamlayıp uçuşmaya başlayan 'Birgün' sineklerinin ölüm dansı başladı. Sinekler çiftleşme uçuşu yaptıktan sonra yere düşerek öldü.

Adapazarı'nda halk arasında 'Birgün' sinekleri olarak bilinen sucul sinekler, bu yıl da ışıkların etrafında uçmaya başladı. Beyaz renkli sucul sinekler, nehirdeki gelişim süreçlerini tamamladıktan sonra ilçedeki Eski Sakarya Köprüsü'nde toplandı. Milyonlarca sinek, aydınlık alanlarda çiftleşme uçuşu yaptıktan sonra yere düşerek öldü. Nehir üzerinde uçuşan sinekler farklı bir görüntü oluşturdu. Ölüm uçuşu vatandaşların da ilgi odağı oldu. Ölü sinekler, yolları da beyaza bürüdü.

Her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan bu anlara tanık olmak isteyen vatandaşlar köprüye koştu. Vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Belediye ekipleri uçuş başladıktan sonra köprü ışıklarını kapattığı için, sineklerin sayısı bu yıl daha az oldu. Üniversitelerde araştırma konusu olan ölüm uçuşunun birkaç gün daha devam etmesi bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Uçuşan sinekler

Yerde biriken sinekler

Köprüden araçlar geçerken uçuşan sinekler

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER / ADAPAZARI (Sakarya),

==========================================

Otomobil dere yatağına yuvarlandı: 2 yaralı

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde otomobilin dere yatağına yuvarlanması sonucu 2 kişi yaralandı.

Kaza gece saatlerinde, Sapanca Yukarı Mahmudiye mevkiinde meydana geldi. 32 yaşındaki Erdem Akyol idaresindeki 34 VD 4299 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki ağaca çarptıktan sonra dere yatağına yuvarlandı. Kazada, Erdem Akyol ile 30 yaşındaki Çiğdem Helvacı yaralandı. Olay yerine gelen vatandaşlar yaralıları sıkıştıkları araçtan çıkardı. Sağlık ekibi tel örgünün her iki tarafına merdiven koyularak oluşturulan köprü ile olay yerine ulaştı. Vatandaşlar cep telefonunun ışıklarını yakarak sağlık ekibinin müdahalesine ve yaralıların taşınmasına yardımcı oldu. Sapanca İlçe Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Olay yerinden görüntüler

Yaralılara müdahale edilmesi

Yaralıların taşınması ve detaylar

Haber-Kamera: İsa ÇİÇEK / SAPANCA (Sakarya),

=========================================

İzmir'de otomobil şarampole yuvarlandı: 4 yaralı

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde virajı alamarak şarampole yuvarlanan otomobildeki 4 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Altındağ semtindeki Fevzipaşa Caddesi'nde meydana geldi. Altındağ yönünden düğün için Gültepe mevkiine giden  İbrahim Şahin (62) idaresindeki 10 Y 0686 plakalı otomobil, sürücüsünün virajlı yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak 10 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Kazada otomobilde bulunan Rasim Bağırgan, Nevin Bağırgan, Şule Bağırgan ve Ezgi Naz Bağırgan yaralandı. Olayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaralıları Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Uçuruma düşen otomobilden görüntü

Otomobilin çekici tarafından çekilmesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN / İZMİR,

========================================

Kafelere uyuşturucu operasyonu

KONYA'da uyuşturucu satışı yapıldığı ve kullanımına imkan sağlandığı belirlenen 6 kafeteye uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki 6 kafede uyuşturucu satışı yapıldığı ve kullanımına imkan sağlandığı bilgisine ulaştı. Yapılan fiziki takibin ardından kafelere 50 polisin katıldığı eş zamanlı operasyon düzenlendi. İşyerlerinde özel eğitimli  'Ares' adlı narkotik köpekle yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Yaklaşık 100 kişinin GBT sorgusu yapıldı. İncelemeler sonrası uyuşturucu bulunan işyerlerinin mühürleneceği öğrenildi.

Görüntü dökümü:

-----------------------------

Kafelere yapılan baskın

Kafelerde yapılan aramalar

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ-Tolga YANIK / KONYA

=======================================

Adıyaman'da silahlı ve bıçaklı kavga: 1 ölü

ADIYAMAN'da, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada tüfek saçmaları ile yaralanıp aynı zamanda bıçaklanan 38 yaşındaki Selçuk Sönmez yaşamını yitirdi. Olayla ilgili cinayet şüphelisi M.A. polise teslim oldu.

Olay, gece saatlerinde Yunus Emre Mahallesi'nde meydana geldi. Dört kişilik iki grup arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma kısa sürede büyüyüp silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Selçuk Sönmez, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tüfekten çıkan saçmalar ve bıçak darbeleriyle yaralandı. Kavga edenler kaçarken, Sönmez ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen Sönmez, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Polis, olay yerinde bulunan Selçuk Sönmez'e ait 02 LD 368 plakalı otomobil ve çevresinde inceleme yaptı. Olay sonrası cinayet şüphelisi M.A., polis merkezine gidip teslim oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Polislerin önlem alması

Olay yeri inceleme

Otomobilde inceleme

Delil aranması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN / ADIYAMAN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Sapanca İzmir Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title