Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

DİYARBAKIR YOLUNDA PKK'DAN BOMBALI TUZAK; 2 ŞEHİT (3)ŞEHİT ASKERLER TÖRENLE UĞURLANDIMardin-Diyarbakır karayolunun Mazıdağı Üçyol Mevkii'nde PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı ile Uzman Jandarma...

MARDİN- DİYARBAKIR YOLUNDA PKK'DAN BOMBALI TUZAK; 2 ŞEHİT (3)

ŞEHİT ASKERLER TÖRENLE UĞURLANDI

Mardin- Diyarbakır karayolunun Mazıdağı Üçyol Mevkii'nde PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı ile Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım ve Kızıltepe İlçesi'nde görev yaparken kaldığı lojmanın 4'üncü katındaki evin balkonundan düşerek hayatını kaybeden Uzman Çavuş Abdullah Özçelik'in naaşları, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı ile Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım ve lojmanındaki balkondan düşerek yaşamını yitiren Uzman Çavuş Abdullah Özçelik için Mardin Havaalanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Vali Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Komutanı Altan Er, şehitlerin yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bazı vatandaşların katıldığı uğurlama töreni, şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesinin katafalka konulmasıyla başladı. Şehitlerin özgeçmişleri okunmasıyla devam eden tören, Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek'in yaptığı duadan sonra, şehitler için silah arkadaşları ve halktan helallik istenmesiyle sona erdi. Tören sonrası şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı'nın naaşı Kahramanmaraş'a, şehit Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım'ın naaşı Kayseri'ye ve Uzman Çavuş Abdullah Özçelik'in naaşı da Nevşehir'e uğurlandı.

"BİR ÖLÜR, BİN DOĞAR"

Törende, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın eşi Esra Yıldırım, eşinin tabutuna sarılarak, "1 yaşındaki çocuğun bana emanet. Bir ölür bin doğar" diyerek, gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-Törenden görüntü

-Törene katılanlar

-Şehitlerin yakınları

-Cenazelerin getirilişi

-Duaların okunması

-Şehit yakınlarının fenalık geçirmeleri

-Esra Yıldırım'ın eşinin tabutuna sarılması ve ağlaması

-Cenazenin uğurlanması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,

===============================================

BAKAN SOYLU: MEDENİYETİMİZİ KISITLAMAK İSTİYORLAR (4)

OF'TA HALKA HİTAP ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, parti otobüsüyle geldiği memleketi Of ilçesinde Anayasa değişikliği, referandum süreci ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı, bu sistemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'sız aşamayacaklarını söyledi.

"AVRUPA'DAN EN BÜYÜK ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ GENÇ NÜFUSUMUZ"

Değişmesi ön görülen yeni Anayasayla milletvekili seçilme yaşının 18'e indirileceğini hatırlatan ve buna karşı çıkanlara tepki gösteren Soylu şunları söyledi:

"Gençler milletvekili olmasın diyorlar. Çanakkale'de şehit olsunlar, kurtuluş mücadelesinde şehit olsunlar değil mi? 15 Temmuz'da, 'Ana ben dışarı çıkmak istiyorum, ülke istila edildi' deyince annesi, 'Ne olursun çıkma, devlet bu işi çözer' dediğinde, 'Anne sen ne diyorsun. Reis bizi meydanlara çağırdı. Arkadaşlarım ay yıldızlı bayraklarla yola çıktı gidiyorlar. Bende onlarla birlikte şehadete yürüyeceğim' diyerek şehit olan evlatlarımız 18, 19, 20 ve 21 yaşlarındaydı. Şehit olmaya var ama öbürüne yok. Avrupa milletvekilliği 18-21 yaş arası yapıyor? Derdi ne? Çünkü yaşlanıyor. Avrupa bunu yapacak biz yapmayacağız öyle mi? Bizim Avrupa'dan en büyük üstünlüğümüz genç nüfusumuz.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Soylu'nun konuşması

-Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA: OSMAN ŞİŞKO/ TRABZON (DHA )

=========================================

UŞAK'TA TORBACI OPERASYONA 6 TUTUKLAMA

Uşak'ta polisin, 'torbacı' olarak bilinen, sokakta uyuşturucu satanlara yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 43 kişiden 6'sı tutuklandı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, dün (salı) torbacı olarak bilinen, sokakta uyuşturucu madde satan kişilere yönelik 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 11 ve kullanan 32 olmak üzere toplam 43 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve üzerlerindeki aramalarda 312 gram esrar, 82 uyuşturucu hap, 1 gram Bonzai, ruhsatsız 3 av tüfeği, 1 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 2 bin 315 TL uyuşturucu satışından elde edilen para ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.E, S.Y, A.I, A.Ü, İ.U. ve G.K. tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyetten yapılan açıklamada, "Uyuşturucu, uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden, bu suçları işleyerek terörizme finans sağlayan, ekonomik ve haksız kazanç elde eden, uyuşturucu kullanımını özendirmek, pazarlamaya çalışmak suretiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi, zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri, örgüt üyeleri, sokak satıcıları, maddeleri temin eden ve nakleden veya bu suça her ne sebep olur ise iştirak eden şüphelilerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Operasyondan ve ele geçirilen uyuşturucudan görüntü

Haber: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

====================================

SAHTE JANDARMAYA GÖZALTI

Manisa'da, kendini 'jandarma uzman çavuş' olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen M.Y., gözaltına alındı.

Şehzadeler İlçesi Aşağıçobanisa Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda, geçen 7 Mart'ta, kendisini 'jandarma uzman çavuş' olarak tanıttığı belirtilen M.Y.'nin ücretsiz akaryakıt aldığı yönünde şikayet üzerine, çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri, şüphelinin kimliğini belirleyip evine operasyon yaptı. Geçen pazartesi günü M.Y. gözaltına alınırken, evindeki aramada 1 el telsizi, 1 el telsiz mikrofonu, 1 isim, rütbe ve görev bilgisi yazılı masa isimliği, 1 tabanca şarjörü, 1 jandarma amblemi ve üniformalı fotoğraflı kupa bardak, asayiş olayları notları alınmış ajanda, jandarma amblemli cüzdan, rütbe ile 300 adet üniforma ile çekim yapılmış fotoğraf bulundu. M.Y., bugün işlemleri tamamlanınca adliyeye sevk edildi.

Haber: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,

=====================================

OYUNCU ENGİN ÖZTÜRK, AVUKAT ABLASININ CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Televizyon dizi oyuncusu tiyatrocu Engin Öztürk'ün avukat olan 43 yaşındaki ablası Berrin Öztürk geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etti. Engin Öztürk, ablasının Eskişehir'deki cenaze törenine katıldı.

Alınan bilgilere göre bekar olan avukat Berin Öztürk dün Antalya Adliyesi'ndeki bir duruşmada rahatsızlandı. Kalp krizi geçiren Öztürk hastaneye götürülürken yolda kurtarılamadı. Dizi film oyuncusu Engin Öztürk'ün de ablası olan avukat Berrin Öztürk'ün cenazesi memleketi Eskişehir'e getirildi. Vişnelik Mahallesi'ndeki Sami Ramazanoğlu Camii'nde ikindide düzenlenen cenaze törenine Berrin Öztürk'ü babası Erdoğan Öztürk, annesi Nermin Öztürk, kardeşi Engin Öztürk, yakınları, Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztürk, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, sanatçılar Aras Bulut İynemli ve İdil Fırat, Eskişehirspor'un takım kaptanı Erkan Zengin, Berrin Öztürk'ün avukat arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı. İkindi namazı sonrasında avukat Berrin Öztürk ile vefat eden emekli öğretmen Mehmet Salih Sönmezışık'ın cenaze namazları ayrı kılındı. Berrin Öztürk götürüldüğü Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Engin Öztürk'ün cami avlusunda ablasının tabutunu yanıda taziyeri kabul etmesi,

-Engin Öztürk'ün cenaze namazındaki görüntüsü,

-Cenaze namazına katılanların,

-Tabutun cenaze aracına taşınması,

-Ölen avukat Berrin Öztürk'ün sağlık fotoğrafı bulunuyor.

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Mazıdağı Üçyol PKK Politika Güncel Haberler

title