Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

Adana Valiliği'ne bombalı araçla saldırı 2 ölü, 33 yaralıDÜZENEK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİSürücüsü öldürülen bomba yüklü olduğu ileri sürülen hafif ticari araçtaki bomba düzeneği uzmanlar tarafından etkisiz hale getirdi.

Adana Valiliği'ne bombalı araçla saldırı 2 ölü, 33 yaralı

DÜZENEK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Sürücüsü öldürülen bomba yüklü olduğu ileri sürülen hafif ticari araçtaki bomba düzeneği uzmanlar tarafından etkisiz hale getirdi. Ardından henüz kimliği açıklanmayan şoförün cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü, araç da Emniyet Müdürlüğü'ne çekildi.

VALİLİK BİNASINA TÜRK BAYRAĞI

Öte yandan bombalı saldırıda hasar gören Valilik binasına Türk bayrakları asıldı. Bayraklar, binaların patlama olan cephelerini büyük bir bölümü kapattı.

BAKAN ÇELİK, HAMİLE POLİSİ ZİYARET ETTİ

AB Bakanı Ömer Çelik, bombalı saldırıda yaralanan hamile polis memuru Meryem Yıldırım'ı tedavi gördüğü Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Devlet Büyüklerini Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli 25 haftalık hamile olan Meryem Yıldırım'a geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Çelik, "Bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenlerin yanına kar kalmayacak. Hastaneyi ziyaret ettim. Polis kardeşim 25 haftalık hamile, kız bekliyor. Bu saldırıyı gerçekleştirenler bu kadar alçak ve caniler" dedi.

Polis memuru ve bebeğinin sağlık durumunun da iyi olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-ikinci bombalı aracın görüntüsü

-Polis ekipleri

//////////

Ziyaretten görüntü

Haber-Kamera: ADANA;

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk jetleri El Bab'da DEAŞ hedeflerini vurdu

Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk jetleri, El Bab'da bulunan terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik hava harekatı düzenledi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, belirlenen DEAŞ hedefleri savaş uçakları tarafından imha edildi. Harekatın ardından uçaklar üslerine döndü.

Bu arada, rejim güçlerinin Türk askerlerine yönelik yeni bir hava saldırısı düzenlendiği yönündeki bilgilerin ise asılsız olduğu ifade edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: KİLİS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 1 asker daha şehit oldu

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda akşam saatlerinde 1 asker daha yaralandı. Yaralı asker, Kilis'ten helikopterle Gaziantep'e sevk edildi. Buradan ambulansla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alınan yaralı asker, doktorların tüm çabasına karın kurtarılamayarak şehit oldu.

Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu 3 asker şehit oldu, 10 asker de yaralandı. DEAŞ'ın akşam saatlerinde Zırhlı Personel Taşıyıcı'ya havan topu atması sonucu ise 7 asker yaralandı. Son şehit ile birlikte bugün şehit olan asker sayısı 4'e yükselirken, yaralanan 17 askerin hastanelerdeki tedavileri devam ediyor. 24 Ağustos'tan bu yana yürütülen harekatta şehit olan askerlerin sayısı ise son şehit ile birlikte 17'ye yükseldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Hastane

Ambulansın gelişi

Acil servis

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER, Ahmet SOYDOĞAN-KİLİS-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 7 asker yaralandı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede akşam saatlerinde yaralanan 7 askerin, terör örgütü DEAŞ tarafından atılan havan mermisinin, Zırhlı Personel Taşıyıcı'nın (ZPT) yanına düşmesi sonucu yaralandığını açıklandı. Yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Akşam saatlerinde Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ tarafından atılan bir havan mermisinin askerlerimizin bulunduğu bir ZPT'nin yanına düşmesi sonucu 7 personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Süratle hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Acil servis

Ambulansların gelişi

Yaralı askerler

Askerlerin acil servise alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Gaziantep'te, Suriye sınırına 4 zırhlı araç sevkiyatı yapıldı

Gaziantep'te konuşlu 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda çekicilere yüklenen 4 zırhlı askeri araç, akşam saatlerinde General Hayri Ataman Kışlası'nda yola çıktı. Güvenlik önlemleri arasında kışlada ayrılan araçların, Suriye sınırında görev yapacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Tankların geçişi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER - Kamera: Ahmet ÖZER / GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan 3 asker memleketlerine gönderildi

Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında şehit olan Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Piyade Üsteğmen Zafer Er, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan için 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın General Hayri Ataman Kışlası'nda tören düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve askerler katıldı. Şehitlerin özgeçmişi okunduktan sonra İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edildi ve Türk bayraklarıyla örtülü tabutlar, cenaze araçlarına taşındı. Gaziantep Havalimanı'na getirilen şehit cenazeleri, askeri uçakla memleketlerine gönderildi. Şehitlerden Erdal Bolat'ın cenazesinin Samsun'un Alaçam İlçesi'nde, Melih Özcan'ın cenazesinin Eskişehir'de ve Zafer Er'in cenazesinin ise Ankara'nın Sincan İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------------

Gaziantep Havalimanı

Cenaze araçlarının gelişi

Tabutların uçaklara taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER, Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerin cenazesi Samsun'a getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın 93'üncü gününde şehit olan Samsunlu 25 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Şehidi burada Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehit babası Durmuş Bolat ve şehit kardeşi Sadık Emre Bolat, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile askeri erkan karşıladı. Şehidin babası ve kardeşi karşılama sırasında gözyaşı döktü. Askeri uçaktan indirilen Şehit Bolat'ın cenazesi bir süre omuzda taşındıktan sonra cenaze aracına konularak karayolu ile Alaçam İlçesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şehidin yakınlarından detay

-Şehidi taşıyan askeri uçağın gelişi

-Şehidin cenazesinin uçaktan indirilip taşınması

-Cenaze aracına konulması

-Şehidin babası ve kardeşinden detay

-Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN / SAMSUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Şırnak'ta şehit olan asker için uğurlama töreni

ŞIRNAK'ın Cudi Dağı bölgesinde PKK'lılar tarafından el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu şehit olan uzman çavuş Tuncay Arslan için Şırnak'ta uğurlama töreni düzenlendi.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törene, Vali yardımcısı Ali Arıkan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, korucular ve şehidin silah arkadaşları ile polisler katıldı. Şehit uzman çavuş Tuncay Arslan'n özeçmişinin okunmasından sonra törende dini vecibeler yerine getirildi. Törenden sonra şehit Tuncay Arslan'ın cenazesi Helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanına gönderildi. Şehit cenazesi oradan da Uzman Çavuş Tuncay Arslan'ın cenazesi Antalya'ya gönderildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Şehit cenazesinin getirilmesi

-Dualar ile şehit cenazesinin Ambulans bindirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

========================================

Şırnak ve Lice kırsalına hava harekatı düzenlendi : 9 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Bingöl'de PKK'ya ait 6 sığınak bulundu

ŞIRNAK KIRSALINDA PKK'YA HAVA HAREKATI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 12.48-13.00 saatleri arasında Şırnak kırsalına, Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen iki korugan ateş altına alınarak imha edilmiş; bu arada 2 BTÖ mensubu da ateş etkisiz hale getirilmiştir.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" denildi.

LİCE KIRSALINDAKİ HAVA HAREKATINDA 7 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 07.11-08.22 saatleri arasında Diyarbakır/Lice kırsalına, Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen silah mevzileri ve barınaklar imha edilmiş ve altı BTÖ mensubu terörist de etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Müteakiben kara unsurları tarafından aynı bölgede arama tarama faaliyeti icra edilmiş, faaliyet esnada çıkan çatışmada bir terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen BTÖ mensubuna ait bir adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği ve bir adet tabancaya ek olarak bölgede depolanmış halde üç adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, üç adet el bombası, 16720 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve 65 adet RPG-7 roket atar sevk fişeği ele geçirilmiştir."

BİNGÖL'DE PKK'YA AİT 6 SIĞINAK BULUNDU

Bingöl'ün Yayladere İlçesi'nde,terör örgütü PKK'ya ait 6 sığınak içerisinde çok sayıda yaşam malzemeleri ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yayladere İlçesi Alınyazı, Gökçeal ve Kırköy bölgelerinde PKK'lılara ait 6 adet sığınağın bulunduğu belirtilerek, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine karşı yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, 24 Kasım 2016 tarihinde Bingöl İli Yayladere İlçesi Alınyazı, Gökçeal ve Kırköy bölgelerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 6 adet sığınak bulunmuştur. Bulunan sığınaklarda çok sayıda yaşam malzemesi ve bol miktarda gıda maddesi ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-BİNGÖL

-Operasyondan görüntüler

-detaylar

ARŞİV

-Hava harekatından görüntü

Haber: ŞIRNAK - DİYARBAKIR - BİNGÖL - ANKARA

========================================

Gaziantep'te, 300 polisle düzenlenen PKK operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı

Gaziantep Valiliği, terör örgütü PKK'ya yönelik çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Drone de kullanılan operasyonda; 6 tabanca, 1 tüfek, 2 pala, çok sayıda mermi ve örgütsel dökümanın da ele geçirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: ?

"Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nce PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunan 19 şüphelinin yakalanmasına yönelik drone aracı ile havadan görüntü almak suretiyle, TOMA, Ural, Shortland gibi zırhlı ekip araçları ve Terörle Mücadele, Özel Hareket, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü görevlilerinin bulunduğu toplam 250 personelin katılımı ile eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon kapsamında; sosyal paylaşım siteleri, PKK/KCK terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten basın-yayın organları vasıtasıyla, iş yerlerinin kepenk kapatarak halkın sokağa dökülmesi ve başkaldırı tarzı kanunsuz gösteriler düzenlenmesi yönündeki sözde örgüt yöneticileri talimatları doğrultusunda Gaziantep ilinde kepenk kapatmak suretiyle eylem ve faaliyette bulunduğu tespit edilen 16 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda ise 5 tabanca ve çok sayıda mermi, 1 kuru sıkı tabanca, 1 av tüfeği, 2 pala tabir edilen bıçak, çok sayıda PKK/KCK terör örgütü içerikli kitap, dergi, fotoğraf, bez parçaları ve örgütsel dokümanlar ile elektronik cihazlar elde edilmiştir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Araçların emniyetten çıkışı

Operasyon bölgesindeki güvenlik önlemleri

Operasyonda ele geçirilen silah ve dokümanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=========================================

Krom madeninde göçük: 1 işçi mahsur

DENİZLİ'nin Acıpayam İlçesi'nde, krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük sonrası içeride mahsur kalan ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen 40 yaşındaki işçi Sadi Serin'i kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Acıpayam İlçesi Karaismailler Mahallesi'ne yaklaşık 7 kilometre mesafedeki Yırtıcılar mevkisindeki Krom madeninde dün saat 15.00 sıralarında göçük meydana geldi. Evli 3 çocuk babası Sadi Serin, mesai bitiminden sonra madenin yaklaşık 700 metre içinde girişe doğru gelirken, yaklaşık 400'üncü metrede aniden göçük meydana geldi. Maden işçisi Sadi Serin, göçük altında kalmaktan son anda kurtuldu ancak madenin içinde mahsur kaldı. Göçük olduğunu fark eden diğer işçiler göçüğü kaldırıp Serin'i kurtarmaya çalıştı ancak, başarılı olamayınca itfaiyeye haber verildi. Olay yerine Jandarma ekipleri ile, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma Ekibi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerinin (UMKE) arama kurtarma ekipleri geldi.

Madene giren arama kurtarma ekipleri, yaptıkları incelemede işçi Sadi Serin'in maden içinde göçüğün arkasında olduğunu ve sesli konuşarak sağlık durumunun iyi olduğunu tespit etti. Arama kurtarma ekipleri, göçük yaşanan yaklaşık 6 metrelik kısımdaki yıkıntıyı temizlemeye başladı. Bu arada tekrar göçük yaşanması ihtimaline karşı ekiplerin, tahkimat yaparak ilerlediği bilirtildi.

İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, madende mahsur kalan işçinin kurtarılması için titizlikle çalıştıklarını belirterek, "Bize ihbar saat 21.00 sıralarında geldi. Bizde hemen harekete geçerek madene arama kurtarma ekiplerimizi gönderdik. Göçüğün yaşandığı bölgenin arkasında kalan ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildiğimiz işçiyi kurtarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tekrar göçük yaşanması ihtimaline karşı diğer madencilerle birlikte titizlikle güvenlik önlemlerini alarak ilerliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Madenin içindeki göçükten ve kurtarma çalışmasından

Madenin dışından

Bir işçinin konuşması

İşçilerden ve arama kurtarma ekiplerinden görüntüler

İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı'nın konuşması

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Şirvan'daki heyelan faciası

Başbakan Yardımcısı Kaynak, arama çalışmalarını inceledi

Dün geldiği Siirt'te geceyi geçiren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bugün akşam saatlerinde yeniden arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Vali Mustafa Tutulmaz ve Kızıl Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile birlikte göçük alanına gelen Başbakan Yardımcısı Kaynak, toprak altında kalan işçilerin yakınları ile birlikte arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı alana gitti. Burada yetkililerden bilgi alan Başbakan Yardımcısı Kaynak, yakınları toprak altında olan vatandaşlara teselli verdi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acılı ailelerin her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, "Şirvan'daki madenimizde yaşanan gerçekten de çok acı bir kaza nedeniyle buradaki arama ve kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla geldik. Çalışmalar AFAD koordinasyonunda sürüyor. Kızılay da bekleyen ailelerin insanı ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Acı büyük bir acı. Her geçen gün ümitler azalıyor, acı artıyor. Olayın olduğu geceden bu yana afet ekiplerimiz sahada, en azından yükleri hafifletmeye gayret ediyoruz. Keşke olmasaydı böyle kazalar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kaynak, göçük bölgesinde inceleme yaparken

Kaynak'ın işçi yakınlarına bilgi vermesi

Kızılay Başkanı Kerem Kırık'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Demir iskele çöktü: 3 işçi yaralı

Samsun'da bir inşaatta ikinci katın zeminine beton dökme işlemi sırasında demir istekelenin çökmesi sonucu 3 işçi yaralandı.

lkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre bir inşaatın ikinci kat zeminine beton dökme işlemi sırasında işçilerin üzerinde bulunduğu

demir iskele çöktü. Yaklaşık 2 metreden düşen işçiler Ahmet Mısırcı, Mustafa Akbulut ve Hakkı Bilen yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri yaralılara yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulans ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. İnşaatın çevresinde güvenlik önlemi alınırken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-İnşaattan detaylar

-Hastanede tedavi gören işçilerden detaylar

-Vatandaşlardan detaylar

-Diğer detaylar

Haber-kamera: Hakan ÇELİKBAŞ-SAMSUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

TEM Otoyolu'nda TIR dehşeti: 5 yaralı

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde, TEM Otoyolu'nda önce otomobile ardından da bariyerlere çarparak devrilen TIR'a arkadan gelen 3 araç çarptı. Zincirleme kazada yaralanan 5 kişi tedavi altına alınırken, TEM Otoyolu Ankara istikameti uzun süre ulaşıma kapandı.

Kaza dün gece saat 23.00 sıralarında, TEM Otoyolu Kartepe Tepetarla mevkiinde meydana geldi. Ankara istikametine giden Salih Yılmaz idaresindeki 25 ET 659 plakalı TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce 67 LJ 225 plakalı otomobile ardından bariyerlere çarparak karayolunda devrildi. Yan yatan TIR'a arkadan gelen 54 E 1742, 67 DY 568 ve 34 KD 6551 plakalı araçlar çarptı. Zincirleme kazada, TIR sürücüsü Salih Yılmaz ile diğer araçlarda bulunan Elif Özkan, Mehmet Özkan, Nuri Yıldırım ve Mehmet Cemal Ertaş yaralandı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Yolda yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluştu. TEM Otoyolu'nda ilerlemeye çalışan Kızılay'a ait kan taşıma aracı kaza yerinde polis ekiplerinin yardımı ile güçlükle gidebildi. Kaza nedeniyle araçlar, TEM Otoyolu Uzunçiftlik gişelerinden D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Yolun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor. Kaza nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------

-Ambulanslarda tedaviye alınan yaralılar

-Kaza yapan araçlar

-İtfaiyecilerin müdahalesi

-Kaza bölgesinden görüntüler

-Röportaj

-Genel ve detaylar

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK / KARTEPE-KOCAELİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Mavi Balina Tatbikatı sürüyor

Türk Deniz Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen, dünyanın en prestijli tatbikatlarından biri olarak nitelendirilen 'Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı', devam etti.

NATO, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Pakistan ve Romanya Deniz Kuvvetlerinin katılımıyla 19-28 Kasım arasında gerçekleştirilen Mavi Balina 2016 Davet Tatbikatı, bugün, liman eğitimlerinin ardından 'Photex' adlı fotoğraf çekimi eğitimleriyle sürdü. Tatbikata katılan gemiler, hassas bir düzenle belirlenen hizada mevki aldı. Verilen komutla birlikte aynı anda harekete geçen gemiler, istenilen yönlere doğru mevkilerini terk etti. İcra edilen Photex eğitiminde, Deniz Kuvvetlerinde bir ilk yaşandı. İlk defa Photex eğitimine basın mensupları da davet edildi. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan helikopterle alınan basın mensupları, yaklaşık 4 saat süreyle havadan tatbikatı izledi. 28 Kasım'da eğitimlerin tamamlanmasının ardından tatbikatın sona ereceği belirtildi. Tatbikatın ardından gemiler, normal seyir ve faaliyetlerinin icrasına geri dönecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Gemiler ve helikopterlerin deniz üzerinde seyir esnasında görüntü

Belirli bir nizamnda giden gemilerin havadan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Doğuş Esat BERME / MARMARİS (Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Şanlıurfa'da elektrik kesintisi yüzünden mahalleli yolu kapattı

Şanlıurfa'da, 3 gündür süren elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlar yol kapatarak eylem yaptı.

Yenice Mahallesi'nde oturan 200 kişilik grup, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sık sık elektriklerin kesilmesine tepki gösterdiler. 3 gündür karanlıkta kaldıklarını ve ısınma sorunu yaşadıklarını öne süren aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, Şanlıurfa- Akçakale çevreyolunü taşlarla yaptıkları barikatla trafiğe kapattı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda sürücülerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Olay yerine gelen Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam'ın görüştüğü DEDAŞ görevlilerinin mahalleye elektrik verilmesini sağlamasıyla birlikte vatandaşlar eyleme son verip evlerine döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Karayolunun trafiğe kapatan vatandaşlar

Polis ekiplerinin vatandaşları ikna etmesi

Yolara atılan taşların toplanması

Polisin önlem alması

Toplanan gurubun evlerine dönmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Kılıçdaroğlu, işadamlarının sorularını yanıtladı

SARAY'DA İMAM HATİP CEVABI

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) 16'ncı olağan toplantısının konuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, ANSİAD Bakanı Abdullah Erdoğan'ın moderatörlüğünde işadamlarının sorularını yanıtladı.

Bir ülkenin geleceğini belirleyen en temel unsurun eğitim olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğu, Türkiye'deki eğitim sisteminin tamamıyla değiştirilmesi gerektiğini anlattı. 15 Temmuz darbesi sonrasında Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bahçeli'nin bulunduğu ortamda eğitim sistemini nasıl bozduklarını söylediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bizim fizikçiye, kimyacıya, matematikçiye ihtiyacımız var. Bunların olmadığı bir ülkenin büyüme şansı yok' dedim. Bana verdikleri cevap, 'İmam hatip okullarında da bunlar okutuluyor.' Biz imam hatiplere karşı değiliz, kurulabilir, ilahiyat fakültelerine de karşı değiliz, aydın din adamları yetişmeli, toplumun ahlaki düzeyi yükseltilmeli. Bütün bunların hepsi olabilir ama matematiğe kimya fiziğe bizim ihtiyacımız" dedi.

ATILAN AKADEMİSYENLERLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Toplantı öncesinde Akdeniz Üniversitesi'nden son KHK ile atılan iki akademisyenle görüştüğünü dile getiren CHP Genel Başkanı, "Hangi gerekçeyle üniversiteden atıldığını bilmiyorlar. OHAL kararnamesiyle 8 öğretim üyesinin üniversiteyle ilişiği kesilmiş. 'FETÖ'yle, hiçbir terör örgütüyle ilgimiz yok' diyorlar. 'Sadece bir sendika üyesiyiz, SES sendikasının ve bizim işimize son verdiler.' Çok güzel bir söz vardır, 'Alimin ölümü alemin ölümü gibidir.' Bir düşünce adamının ölümü, dünyanın ölümüdür" dedi.

'YOLSUZLUK YAPANLARIN YÜKSELDİĞİ BİR TÜRKİYE'

George Washington Üniversitesi'nde iki bilginin bir araştırmasını anlatan Kılıçdaroğlu, "İslamiyet'in doğuş kurallarına bakıp 'En Müslüman ülkeler hangileridir' diye bakıyorlar. 160 ülkede bunları değerlendiriyorlar. İlk 33 ülkede bir tek Müslüman ülke dahi yok. Finlandiya, Norveç, İsveç gibi sıralanıyor. Hıristiyan ülkeler ama ahlaki ve İslamiyet'in öngördüğü değerlerde. 33'üncü sırada Malezya, 103'üncü sırada Türkiye var. Hangi ahlaki değerden söz ediyoruz. Yolsuzluk yapanların yükseldiği bir Türkiye" dedi.

'OSMANLI, EĞİTİM SİTEMİ BOZUK OLDUĞU İÇİN BATTI'

Osmanlı İmparataorluğu'nun eğitim sisteminin bozuk olduğu için battığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Osmanlı niye battı, eğitim sistemi bozuk olduğu için battı. Örnek mi istiyorsunuz rahmetli İsmail Cem'in kitabında. Fatih Sultan Mehmet İstanbul surlarını dövecek top yapacak, ustayı dışarıdan getirirler. Çünkü Osmanlı'da usta yok ama kimsenin aklına şu gelmemiş; bari bizden de 3 kişiyi yetiştirsin, olmamış, yapmamış. Dumlupınar'a gittim ve elde edilen silahlarla müze yapmışlar. Duvarda asılı tüfekler Alman, Rus, Amerikan tüfeği Osmanlı tüfeği yok. Devasa Osmanlı'yı düşünebiliyor musunuz, eğitimsizlikten nereye geldiğini" diye konuştu.

OSMANLI ASLINDA BİR AVRUPA DEVLETİDİR

Avrupa Parlamentosu'nun kararını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, AP'nin kararının Türkiye için ağır bir karar ve düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Avrupa'nın Türkiye'den, Türkiye'nin Avrupa'dan vazgeçemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Osmanlı aslında bir Avrupa devletidir, batı uygarlığının bir parçasıdır. O yüzden biz batı uygarlığının bir parçasıyız. Ama şu anlama gelmemeli, sırtımızı İran'a, Ortadoğu'ya dönelim, hiç görmeyelim gibi değil. Her tarafla dost, iyi ilişkiler kuracağız" dedi.

HUKUK FAKÜLTELERİ NE ZAMAN KONUŞACAK

Ülkemizde hukuksuzluk olduğu ve önüne hep birlikte geçileceğini de dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Barolara büyük görev düşüyor. Çünkü hukuk fakültelerinden hiç ses çıkmıyor. Hukuk fakülteleri şimdi konuşmayacaksa ne zaman konuşacak. Demek ki ortada üniversite yok" diye eleştirdi.

'DAVUTOĞLU'NUN GÖREVDEN ALINMASI DA DARBEDİR'

15 Temmuz darbesinden söz edildiğini, ama ondan önce de darbe olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'nun seçimle geldiği ama görevden alındığını ve bunun da bir darbe olduğunu belirterek, "Bunun adı demokrasi mi hayır. İtiraz eden, Sayın Davutoğlu'nun hakkını savunan oldu mu, hayır. Benim dışımda savunan olmadı. 'Sayın Davutoğlu seçimle geldi, seçimle gitmelidir, bu görevden alınması darbedir' dedim" diye konuştu.

'BAŞKANLIK, TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİNE YOL AÇAR'

Başkanlık sisteminin Türkiye'nin bölünmesine, parçalanmasına yol açacağını dile getiren CHP Genel Başkanı, "Gayet açık ve net. Başkanlık sistemini savunan içeride de bir kişi var. Abdullah Öcalan, arzu eden İmralı Notları kitabını açar okur. Türkiye'nin bekası konusunda hepimizin çok dikkatli olmamız lazım ve geleceğini bir kişiye teslim ederseniz, örnek mi Almanlar Hitler'e teslim etti, tüm dünya kana bulandı. ya ertesi gün savaş ilan ederse ne olacak. Onun çocukları mı askere gidecek, onun çocukları mı ölecek hayır" dedi.

'ADİL ÖKSÜZ'ÜN YAKALANACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'

FETÖ örgütüyle ilgili de daha çok şey konuşulacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, aranan listesindeki Adil Öksüz'le ilgili gözaltına alınma sürecindeki uygulamalardan bahsederek, "Yakalanma şansının hemen hemen olmadığını düşünüyorum ki; yakalanırsa pek çok soru açığa kavuşur. Şu soruyu sorduk, 15 Temmuz darbe girişiminden hükümetin önce haberi var mıydı? Hiçbir hükümet yetkilisi buna cevap vermiş değil. Darbeyle ilgili kafamızda çok sayıda kuşku ve soru işareti var" dedi.

18 adanın Yunan işgali altında olduğu yönündeki soruları da yanıtlayan CHP Genel Başkanı, "Milliyetçiyiz falan diyorlar, ama bunlarınki başka bir milliyetçilik. 18 adada şu anda Yunan bayrağı çekiliyor, şu anda egemenlik hakkı Yunanistan'a devredilmiş ve işgal altında" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve oturanların görüntüsü

-Salondan görüntü

-Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlere çiçek vermesi

-Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: Mehmet ÇINAR / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Burdur eski milletvekili FETÖ'den tutuklandı

17- 25 Aralık sürecinde Ak Parti'den istifa eden Burdur eski Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandı.

Burdur'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan eski Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, bu akşam Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim oldu. Başsavcı Sadi Doğan tarafından ifadesi alınan Yıldırım, tutuklanma istemiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliğince FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı. Eski vekil Yıldırım, işlemlerinin ardından polis aracıyla Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Ak Parti'den 2011 yılında Burdur milletvekili seçilen Hasan Hami Yıldırım, 17- 25 Aralık'ın ardından ilk istifa eden milletvekilleri arasında yer alarak, 31 Aralık 2013'te Ak Parti'den istifa etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Cezaevi dışından detay

Polis aracının gelişi

Cezaevi kapısından giriş

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/ BURDUR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili: 100 bin başvuruyu değerlendirmek zor

ANAYASA Mahkemesi Başkan Vekili Prof.Dr. Engin Yıldırım, 15 Temmuz'dan sonra Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru sayının 45 bine ulaştığını, yeni işten çıkarmalarla birlikte bunun yılsonuna kadar 100 bini bulacağını söyledi. Yıldırım, "100 bin başvuruyu değerlendirmek gerçekten çok zor bir iş. Biz kara kara düşünüyoruz" dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde, 'Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru temel hak ve özgürlüklerin anayasal çerçevede korunması' konulu konferans düzenlendi. Vali Ali Kaban ile diğer protokol üyelerinin dinleyiciler arasında yer aldığı konferansta konuşan Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Prof.Dr. Engin Yıldırım, Anayasa Mahkemeasi'nin 1980'li yıllarda bir takım özelleştirme konularında verdiği kararlar,.1990'lı yıllarda siyasi partilerler için verdiği kapatma kararları, başörtüsü ve 367 kararlarının çok tartışıldığını söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin sokaktaki vatandaşla tanışmasının bireysel başvuru sisteminin kabul edilmesiyle gerçekleştiğine işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu aslında Türkiye için çok önemli bir büyük adım. Eylül 2012'den itibaren bireysel başvurular alınmaya başladı. Bireysel başvurular yılda ortalama 20 bin civarında geliyordu. Biz bunların yüzde 75'ini bir yıl içinde sonuçlandırmaya başlamış idik. Ta ki, 15 Temmuz'a kadar. 15 Temmuz'a kadar gayet iyi işleyen, gelen başvuruların yıllarca beklemeden en geç 1-1.5 yıl içinde karara bağlandığı bir sistem kurulmuştu. Fakat yıllık 20 bin olan başvuru sayısı şuan 75 bini buldu. Bunun yaklaşık 45 bini, 15 Temmuz'dan sonraki olan olaylarla ilgili. Tutuklamalar, mülkiyete el koymalar, kamudan işten çıkarmalarla ilgili bireysel başvurular. Muhtemelen yıl sonuna kadar bu rakam 100 bini bulur. Çünkü bizim yıllık 20 bin başvurumuz vardı, bu 15 Temmuz olaylarından sonra 45-50 bin. Yeni Kanun Hükmünde Kararnemeler geliyor, işten çıkarmalar oluyor o başvuruları da düşünürseniz 100 bine gelecek. 100 bin başvuruyu değerlendirmek gerçekten çok zor bir iş. Biz kara kara düşünüyoruz. Çünkü günde ortalama belli bir sayıda dosyanın sisteme girmesi lazım. Bunda bile sıkıntı yaşanıyor."

15 Temmuz'dan önce 2014 dosyalarını bitirmeye çalıştıklarını belirten Yıldırım, "100 bin başvuru gerçekten büyük sorun. Almanya Anayasa Mahkemesi'ne yıllık başvuru sayısı 7 bin civarında. İspanya Anayasa Mahkemesi'ne yıllık başvuru sayısı 10 bin civarında. Türkiye'de ise neredeyse 10 katı. O ülkelerde bile rakamlar çok yüksek gözüküyor" dedi.

'ANAYASA MAHKEMESİ TEMYİZ İNCELEMESİ YAPMIYOR'

Prof.Dr. Yıldırım, Türkiye'de bireysel başvurunun ilk başlarda biraz yanlış anlaşıldığını, vatandaşın her türlü derdini çözüm yolu olarak Anayasa Mahkemesi'ni düşündüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

"Fakat Anayasa Mahkemesi her türlü derdin çözüleceği bir yer değil. En büyük yanılgı da şundan kaynaklandı; Yargıtay'ın veya Danıştay'ın verdiği kararlara veya bazı konularda mahkemelerin kararları kesildi, kesinleşmiş kararlara karşı Anayasa Mahkemesi'ne 'bu karar adil değildir' diye başvurular geliyor. O temyiz incelemesi. Anayasa Mahkemesi temyiz incelemesi yapmıyor. Burada çok katı kabul edilebilir kriterler geliştirildi. Almanya ve İspanya'da başvuruların yüzde 98'i kabul edilemez bulunmaktadır. Türkiye'de bu oran aşağı yukarı aynı. Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvuruların yüzde 97-98'lik gibi oranı kabul edilemez bulunuyor."

'SURİYELİ, IRAKLI BAŞVURURSA NE OLACAK?'

23 Eylül 2012'den önce kamu gücünden kaynaklanan hak ihlallerine bakmadıklarını da vurgulayan Yıldırım, "Bir olay 22 Eylül 2012 saat 23.59'da sonuçlanmışsa Anayasa Mahkemesi ona bakamaz" dedi. Şuana kadar 'yer' bakımından bir yetkisizlik verilmediğine de dikkat çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu şu demek; Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik alanı dahilindeki bir olayla ilgili davalara biz bakabiliriz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta veya Suriye'deki bir operasyonundan dolayı Suriyeli veya Iraklı biri bir hak ihlaline uğradığını iddia ederse ve bize başvurursa ne yapılacak? Buralar Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik alanı dahilinde değil. Ama belli bölgelerde Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuken değil de fiilen egemenlik sahibi olduğu görülüyor. Önümüze henüz böyle bir konu gelmedi. Gelirse nasıl bir karar çıkar bilemiyorum. Ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu konudaki kararlarına baktığımızda özellikle Kıbrıs konusunda Türkiye'yi mahkum etmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uluslararası hukukta Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik alanına dahil değil. Dünya tanımıyor ama bize göre ayrı bir devlet. Fakat AİHM, orada ki bir takım Kıbrıslı Rumların kaybolan Rumlar ve bir takım mal mülkle ilgili başvuruları da Türkiye aleyhine karar vermiştir. Ana şey şu; KKTC 'nın egemenlik alanı içinde değil ama oradan fiilen Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kontrolü var. Oradaki halk ihlallerinden de Türkiye Cumhuriyeti sorumludur."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Engin Yıldırım'ın protokol üyeleriyle salona girmesi

-İzleyiciler

-Engin Yıldırım'ın konuşması

-Vali Ali Kaban'ın plaket vermesi

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

İntihar etmek isteyen adamı öğretmen kurtardı

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde, 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni esnasında Birtan Yılmaz (33) üst geçide çıkarak intihar teşebbüsünde bulundu. Yılmaz'ı o sırada çelenk töreninde bulunan öğretmen Aziz Bingöl töreni bırakarak genci intihar etmekten kurtardı.

Olay, dün saat 13.30 sıralarında Aydın-İzmir Karayolu İncirliova Şehit Asteğmen Süleyman Çamlıca Bulvarı'ndaki üst geçitte meydana geldi. Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan ve uzun süredir ailevi problemleri bulunduğu ileri sürülen Birtan Yılmaz, yanına 9 yaşındaki kızı H.Y.'yi de alarak intihar etmek amacıyla üst geçide çıktı. Yılmaz, Karayolu'ndan araçların geçtiği sırada üst geçitteki yön tabelasının üzerine çıkarak kendini atmak istedi. Yılmaz, "Savcı Bey gelecek. Uzun süredir sakin davranmaya çalıştım. Hakkım aranmıyor benim. Ben vurayım, gelsin şikayetçi olsun, atın cezaevine. Adalet mi bu? Ben bu Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuğuyum" dedi. Bu sırada Cumhuriyet Meydanı'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğrencileri ile çelenk sunma programında olan İncirliova Spor Lisesi öğretmenlerinden Aziz Bingöl, olayı görünce üst geçidin diğer ayağından hızlıca çıkarak, polislerle konuşan Yılmaz'ı tutarak kendisine doğru çekti. Gözaltına alınan Yılmaz, polis merkezine götürüldü. Olayı şaşkınlıkla izleyen öğrencileri ise öğretmenlerini duyarlı davranışından dolayı uzunu süre alkışladı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

İntihar eden Birtan Yılmaz'ın intihar girişiminden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / İNCİRLİOVA (Aydın),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=================================================

Öğretmenler gününde şehit Kaymakamı unutmadılar

Mardin'in Derik İlçesi'nde düzenlenen öğğretmenler günü programında 10 Kasım'da makamında bombalı saldırı ile şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk unutulmadı. Protokoldeki koltuğuna fotoğrafı bırakılırken, şehit edildiği makamına ise karanfiller bırakıldı.

Derik'te, Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen törene, Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Şahinkaya, Garnizon Komutanı Binbaşı Serdar Üstündağ ile Emniyet amiri Mustafa Hakan Kutluay ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. 10 Kasım'da makamında uğradığı bombalı saldırıda şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün protokdeki koltuğuna ise fotoğrafı konuldu. Törenden sonra başta protokol ve öğretmenler olmak üzere Kaymakam Safitürk'ün şehit edildiği makamına gidilerek karanfiller bırakıldı. Karanfil bırakma sırasında bazı ğrenci ve öğğretmenlerin ağladıkları görüldü.

Makamına bırakılan kırmızı karanfillerin ardından Aydın Ayaydın Öğretmenevinde ise şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün yaşamı ve yapılan çalışmaları, projelerini konu alan sinevizyon görüntüleriyle salondakileri duygulandırdı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Hükümet Konağında Atatürk Büstüne çelenk konulması

-Şehit Kaymakam saldırı yapılan Makam odasına karanfil bırakılması

-Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün yaşamını ve yaptıkları projeleri konu alan sinevizyon gösterimi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ / DERİK (Mardin),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================

Otobüs şoforü seferi bırakıp, rahatsızlanan kadını hastaneye götürdü

Denizli'de belediye otobüs şoförü Ahmet Tetik, baygınlık geçiren yolcusu Dudu Kule'yi hastaneye yetiştirdi. Kule'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay, önceki gün saat 12.00 sıralarında, Garaj-Başkarcı seferini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'ye ait belediye otobüsünde yaşandı. Ahmet Tetik'in kullandığı 20 BLD 83 plakalı belediye otobüsü, Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarındaki durakta bekleyenleri aldıktan sonra hareket etti. Otobüsün hareket etmesinden kısa süre sonra duraktan binen 39 yaşındaki Dudu Kule, fenalaşarak bayıldı. Kadın yolcunun bayıldığını gören Tetik, normal güzergahından çıktı. Otobüsün dörtlülerini yakıp, korna çalarak Denizli Devlet Hastanesi'ne yöneldi. Kısa süre içerisinde hastaneye oldukça yaklaşan otobüs ile 112 ambulansı yolda karşılaştı. Sağlık ekipleri Kule'ye ilk müdahaleyi yaptı. Kule ardından amublansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavisi yapılan Kule'nin durumunun iyi olduğu belirlenerek, taburcu edildi.

Belediye otobüsü şoförünün örnek davranışı otobüsün güvenlik kamerası kayıtlarına da yansıdı. Olaya tanık olan vatandaşların takdirini toplayan Ahmet Tetik, "Otogar durağından hareket ettiğim an, bir yolcu daha olduğunu söylediler. Yolcuyu aldım. Rahatsız olduğunu söyledi. Bunun üzerine 112'yi aramayı teklif ettim. Bu arada yoluma devam ettim. 2-3 dakika kadar bir zaman geçtikten sonra yolcunun rahatsızlığının ciddi olduğunu sezdim. Diğer yolcularımızdan kadına bakmalarını rica ettim. Yolcular kadının bayıldığını söyleyince 112'yi arayarak sağlık ekiplerini haberdar ettim. Bu sırada dörtlüleri yaktım. Korna çalarak durakları geçtim ve hastane önüne park ettim. Sağlık ekiplerimiz olaya hemen müdahale ettiler" dedi.

Yaptığı davranışı her otobüs şoförünün yapacağını söyleyen Tetik, "Bu gibi acil durumlara karşı hazırlıklıyız. Trafik eğitimi, sağlık ve halkımızla iletişim konularında sürekli bilgilendiriliyoruz" diye konuştu.

Görüntü dökümü:

------------------------

Şoförden detay,

Şoför olayı anlatırken,

Şoför otobüse binerken,

Otobüsün güvenlik kamerasından

Haber- Kamera: Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

KONYA'da geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 3 çocuk annesi 40 yaşındaki A.C., organlarıyla 5 kişiye hayat verecek.

Merkez Selçuklu İlçesi'nde yaşayan A.C., iki gün önce kalp krizi geçirince ailesi tarafından özel Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan A.C.'nin, önceki gün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. A.C.'nin organları ailesinin isteği üzerine bağışlandı. Yapılan operasyonla A.C.'nin karaciğeri, iki böbreği ve korneaları alındı. A.C.'nin karaciğeri Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, böbreklerinden biri Samsun 19 Mayıs Üniversite Hastanesi'ne, diğer böbreği Gaziantep'te bulunan özel bir hastaneye, korneaları ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakledilmek üzere gönderildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Erikoğlu, "Kalp krizi geçirmesi üzerine hastaneye gelen 40 yaşındaki kadın hastamızın maalesef beyin ölümü gerçekleşti. Hastamızın organları ailesinin isteği üzerine bağışlandı. Onlar için üzücü ancak bu organlar 5 hastaya can verecek" dedi.

Görüntü dökümü:

---------

Mehmet Erikoğlu açıklama

Organların ambulansa alınması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Kazada devrilen direk yangın çıkardı, otomobil kül oldu

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde kaza yapan otomobilin devirdiği aydınlatma direği yangına neden oldu. Yol kenarındaki çalıların tutuşmasıyla başlayan yangının sıçradığı otomobil tamamen kül oldu.

Kemer'e bağlı Çalıştepesi'nden Kiriş Mahallesi istikametine giden 22 yaşındaki Bayram Acar'ın kullandığı 07 K 5354 plakalı otomobil saat 19.00 sıralarında ormanlık alandan rampa aşağı inerken sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Yol kenarındaki aydınlatma direğine çarparak durabilen otomobildeki sürücü ve arkadaşı yara almadan çıktı. Otomobilin çarptığı aydınlatma direği ise ormanlık alanın içine devrildi.

Bir süre sonra direkten sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle yol kenarındaki çalılar tutuştu. Bir anda büyüyen alevler otomobili de sardı. Kısa sürede tüm aracı kaplayan alevlere olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. İtfaiyenin uzun uğraşları sonucu yol kenarındaki ve otomobildeki yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Yangın sonrası otomobil tamamen kullanılamaz hale geldi.

Olay sırasında bölgenin elektriği kesilirken, yol ise müdahaleler nedeniyle yaklaşık 1.5 saat ulaşıma kapalı kaldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Aracın yanma anı ve patlamalar

-Olay yerine gelen itfaiye ekipleri

-Söndürme çalışmalarından detay

-Sönen araçtan ve devrilen direkten detay

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/ KEMER (Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Çatıdan at düştü

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde çocukların korkuttuğu at, kot farkı nedeniyle aşağıda kalan bir barakanın çatısını kırıp içine düştü. Belediye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılan atın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Edremit'teki Abidin Pakmaya Anadolu Lisesi'nin alt tarafında bulunan dar sokakta başıboş şekilde dolaşan at, çocuklar tarafından kovalandı. Korkan at, kot farkı bulunan Soğanyemez Mahallesi eski PTT caddesinden, aşağıdaki, balıkçıların kullandığı barakaların üstüne düştü. Eternit çatının bir bölümünü ağırlığıyla kıran at, barakanın içine düştü. Atın burada mahsur kalması üzerine vatandaşlar belediye ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen veteriner ve zabıta ekipleri, barakanın kapısından geçemeyen hayvanı düştüğü çatıdan çıkarmak için çalışma başlattı. Önce eternit biraz daha genişletildi. Daha sonra kepçe yardımıyla halatla sabitlenen at, düştüğü yerden aynı şekilde dışarı çıkarıldı. İlk deneme başarısız olurken, 2'inci denemede at kurtarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen at, olay yerine gelen sahibine teslim edildi. Kazada barakanın içerisinde kimsenin bulunmaması olası bir yaralanmanın önüne geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kulübe içerisinde bulunan attan detaylar

Ekiplerin çalışmalar

Atın kepçeye bağlanan halattan kurtulması

Kulübeden çıkarılan atın sakinleştirilmesi

Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Bigadiç'te süt çeşmesi

BALIKESİR'in Bigadiç ilçesinde Belediye ve Süt Birliği işbirliğinde parkın içine kurulan çeşmeden haftada bir gün ücretsiz süt akıyor.

Bigadiç Parkı içine kurulan mobil çeşmeden her hafta perşembe günü sıcak süt akıyor. 460 sokak çeşmesinin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 461'inci çeşme, süt çeşmesi oldu. Bigadiç Belediyesi ve Bigadiç Süt Birliği işbirliğinde halkın süt tüketimini arttırmak amacıyla başlatılan uygulama vatandaşların da memnuniyetini kazandı.

Bigadiç Süt Birliği'nin üreticilerden temin ettiği sütü, Bigadiç Belediyesi'nin park içine yaptırdığı mobil süt çeşmesine getirmesiyle, genç yaşlı çok sayıda vatandaş sağlıklı süt tüketebildiklerini söyledi. Yoğun ilgi gören çeşmeden bugüne kadar bir tona yakın süt tüketildiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Parkın içindeki çeşmeden görüntü,

-Süt içenlerden görüntü,

-Süt içenlerle kısa röpler.

Haber - Kamera: Hüseyin EMCAN / BİGADİÇ (Balıkesir)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi Adana Valiliği Engin Yıldırım Politika Güncel Haberler

title