Haberler

Adıyaman'da Develer Güreşti, Sahipleri Kavga Etti

Güncelleme:

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 8. si düzenlenen Geleneksel Deve Güreşlerinde bazı hayvan sahipleri arasında kavga çıktı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen "Geleneksel Deve Güreşleri"nde bazı hayvan sahipleri arasında kavga çıktı. Tarafları, polis ekipleri ve görevliler sakinleştirdi.

Kumluca Karatepe Stadı'nda düzenlenen güreşlere, Aydın, İzmir, Denizli, Muğla, Demre ve Kumluca'dan yaklaşık 100 deve katıldı. Güreşler, çekişmeli anlara sahne oldu. Görevliler, zaman zaman develeri ayırmakta zorlandı.

Kimi develerin güreş sırasında kaçtığı görüldü. Bazı deve sahipleri arasında güreşte kurallar ihlal edildiği gerekçesiyle kavga çıktı. Sahaya giren polis ekipleri ve görevliler, tarafları sakinleştirdi.

Kumluca Deveciler Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, güreşlere ilgisinden dolayı hayvan sahiplerine ve vatandaşlara teşekkür etti.

Kaymakamlık Kupası için Aydın Çine'den "Tuncer" ve Aydın Bozdoğan'dan "Sefa Bey-1", Belediye Başkanlığı Kupası için Kumluca'dan "Coşkun Boncuk" ve Bodrum'dan "Goca Bodrumlu", Deveciler Derneği Kupası için Bodrum'dan "2. Gelidonya" ve Kumluca'dan "Büyük Fatih" adlı develer güreşti. Deve sahiplerine, güreşler sonunda Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve dernek başkanı Karakuş tarafından kupaları verildi.

Güreşleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, MHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik, bazı siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar izledi.

Güreş ağalığı seçimi yapılmayan etkinlikten elde edilen gelirin, Çıraklık Eğitim Merkezi binasının yapımında kullanılacağı belirtildi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Kumluca Antalya Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title