Haberler

Des Genel Başkanı Avcı: Torpil ve Kadrolaşma Devam Ediyor

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, torpil ve iltimasla iş başına gelen yöneticilerin, liyakatli ve vasıflı kişileri çevrelerinde barındırmaktan kaçındığını belirterek, "Bugün her kurum ve devlet dairesinde torpil dönmektedir.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, torpil ve iltimasla iş başına gelen yöneticilerin, liyakatli ve vasıflı kişileri çevrelerinde barındırmaktan kaçındığını belirterek, "Bugün her kurum ve devlet dairesinde torpil dönmektedir. Torpil ve kadrolaşma nedeniyle birikimli, donanımlı, liyakatli ve ehil insanların iş başına gelmeleri engellenmiş ve devletimiz bu nedenle her anlamda zayıflamıştır" dedi.

DES Genel Başkanı Avcı yaptığı açıklamada, Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarında liyakat ve donanıma bakılmadan torpil, iltimas, adam kayırma ve kadrolaşmaların devam ettiğine üzülerek tanık olduğunu belirterek, "Bugün her kurum ve devlet dairesinde torpil dönmektedir. Torpil ve iltimasla iş başına gelen yöneticiler, liyakatli ve vasıflı kişileri çevrelerinde barındırmaktan kaçınmaktadır. Torpil ve kadrolaşma nedeniyle birikimli, donanımlı, liyakatli ve ehil insanların iş başına gelmeleri engellenmiş ve devletimiz bu nedenle her anlamda zayıflamıştır" ifadelerine yer verdi.

Son olarak okullara yönetici atama sürecindeki mülakatlarda yaşanan torpil ve iltimasların öğretmenler arasında büyük rahatsızlık, yılgınlık ve infial oluşturduğunu vurgulayan Avcı, "Devlet kurumlardaki işe alma, atama, görevde yükselme ve terfilerde Anayasa'daki eşitlik ilkesi doğrultusunda ve tali yasal mevzuatlar dâhilinde liyakat ve ehliyet sistemi esas alınması gerekirken bugün torpil, iltimas, adam kayırma ve kadrolaşma tam gaz devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

-"TOPLUMSAL HUZURSUZLUĞUN ARTMASININ NEDENLERİNDEN BİRİ DE TORPİL"-

Avcı, toplumsal huzursuzluk ve hoşgörüsüzlüğün artmasının ana nedenlerinden birisinin de torpil ve iltimas vakaları olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

"Genel anlamda Başbakan Erdoğan'ı ve şahsında tüm Bakan ve Ak Partili yöneticileri net, keskin bir şekilde ikaz ediyoruz. Bugünden tezi yok, hak ve hukuka aykırı iş ve işlemler derhal iptal edilmeli, sorumlular derhal cezalandırılmalıdır. Osmanlı devletini yıkan, Türkiye Cumhuriyetinin gelişip, güçlenmesini engelleyen 150 yıllık toplumsal hastalığımız ivedilikle rehabilite edilmelidir. Torpil ve iltimas bataklığını kurutma iddiasıyla yola çıktığı halde bu sefil, kayırmacı düzenin gelişip yaygınlaşmasına sebep olan 11 yıllık Ak Parti iktidarının vebal ve sorumluluğu çok daha büyüktür. Bugün her kurum ve devlet dairesinde torpil dönmektedir. Torpil ve iltimasla iş başına gelen yöneticiler, liyakatli ve vasıflı kişileri çevrelerinde barındırmaktan kaçınmaktadır. Torpil ve kadrolaşma nedeniyle birikimli, donanımlı, liyakatli ve ehil insanların iş başına gelmeleri engellenmiş ve devletimiz bu nedenle her anlamda zayıflamıştır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Gürkan Avcı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title