Haberler

Deride Genç Tasarımcılara Rekor Destek

Güncelleme:

İDMİB ve DTG önderliğinde gerçekleştirilen "2012 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması"nda, genç tasarımcı adaylarının ürünleri yarıştı.

Deri ve moda dünyasıyla magazinden isimleri bir araya getiren yarışmada, Özge Ulusoy, Didem Soydan ve Sema Şimsek gibi tanınmış mankenlerimiz de podyumdaydı. Yarışma sonucunda finalistler, toplamda 400.000 TL'lik rekor bir ödülle çeşitli eğitim fırsatları kazandılar.

Yurtiçi ve yurtdışında Türk derisinin marka algısını güçlendirmek için faaliyetlerini sürdüren İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Deri Tanıtım Grubu (DTG), genç tasarımcıları desteklemeye devam ediyor. Bu adımlardan en büyüğü, 2012 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması oldu.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Deri Tanıtım Grubu'nun (DTG) desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmada, sektöre yeni tasarım ve tasarımcılar kazandırılması hedeflendi.

GÖRSEL ŞOV YAŞANDI

Sevilen isim Jülide Ateş tarafından sunumu yapılan ve Türk deri sektörünün yaratıcı gücünün yükselmesi, özgün tasarımlarını yaratma ve satma isteklerinin güçlendirilmesi, bu kurumlardaki öğrencilerin sektöre hızla kazandırılması, yetenekli gençlerin özgün tasarımlarının teşvik edilmesi amacıyla ayakkabı, saraciye ve deri konfeksiyon olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenen DETAY, hem moda hem de perakende sektörünün büyük ilgisini topladı.

114 tasarımcının arasından seçilen 18 yarışmacının tasarladıkları ürünlerin yarıştığı podyumda, izleyicilere adeta görsel bir şov yaşatıldı. Amatör bir ruhla tasarlanan bu profesyonel ürünler podyumda tanınmış mankenlerimiz; Özge Ulusoy, Didem Soydan, Sema Şimsek, Tuğba Karaca, Nur Gümüşdoğrayan, Bilge Kara, Beril Kayar, Sinem Sülün, Ebru Güzel, Ecehan Epcim, Merve Özkaran, Alona Kral ve Serkan Tan tarafından Uğurkan Erez'in koreografisiyle başarıyla taşındı.

SEKTÖRÜN EN ÇOK ÖDÜLLÜ YARIŞMASI OLDU

DETAY, yenilikçilik, sürdürülebilirlik, yaratıcılık ve ileri teknoloji gibi kavramları öne çıkaran konseptiyle bugünü olduğu kadar geleceği de belirleyecek bir yarışma olmayı başardı. Akademisyenler, sektörün duayenleri ve moda dünyasından tanınmış isimlerden oluşan bir jüri heyeti tarafından titizlikle değerlendirilen yarışma, aynı zamanda finalistlere sunduğu rekor düzeyindeki ödülüyle de alkış topladı.

DETAY'DA her bir kategoride birinci olan yarışmacılar, 10.000 TL para ödülünün yanı sıra yurtdışında moda ve tasarım eğitimi, yurt içinde dil eğitimi ödülünün sahibi oldu. ikincilere 5.000 TL ve üçüncülere de 3.000 TL para ödülü verilirken, dereceye giren yarışmacılar uluslararası fuarlara katılım hakkı gibi çok özel ödüllerin de sahibi oldu. Ayrıca birinciliği elde edenlerin haricindeki tüm finalistler, İMA'da açılacak "Deri Giyim, Ayakkabı ve Aksesuar Tasarımı" eğitimine de katılabilecekler. Finale kalan tasarımlar, 2013 yılının Ocak ayında gerçekleştirilecek İstanbul Deri Fuarı (IDF)'de de sergilenecek.

2012 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması Sonuç Listesi:

Ayakkabı Kategorisi birincisi: Safa Şahin

Ayakkabı kategorisi ikincisi: N. Begüm Yıldırım

Ayakkabı kategorisi üçüncüsü: Gökhan Yavaş

Saraciye kategorisi birincisi: İpek Çetinkaya

Saraciye kategorisi ikincisi: Ece Akhravi Matin

Saraciye kategorisi üçüncüsü: Hazal Karaşah

Deri konfeksiyon kategorisi birincisi: Özlem Koca

Deri konfeksiyon kategorisi ikincisi: Ayça Pelvanlar

Deri konfeksiyon kategorisi üçüncüsü: Figen Öner

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekonomi Bakanlığı Didem Soydan Özge Ulusoy Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title