Haberler

Derede Balık Ölümlerinde Kimyasal Şüphesi

Yalova kent merkezinden geçen Safran Deresi'nde yüzlerce balık öldü.

Yalova kent merkezinden geçen Safran Deresi'nde yüzlerce balık öldü. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri derede inceleme başlattı.

Yalova şehir merkezinden geçen Safran Deresi'nin Fatih ile Şehit Ömer Faydalı Caddeleri arasındaki bölümünde yüzlerce balık ölüsü suyun yüzeyini kapladı. Yalova Merkez İlçe Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, geçen yıl da 8 Ağustos tarihinde aynı şekilde balık ölümlerinin görüldüğünü belirterek, dereye kimyasal atık bırakılmasından şüphelendiklerini söyledi. Tokalak şöyle dedi:

"Birileri dereye kimyasal atık bırakıyor. Bunu bulmak için geçen yıl da uğraştık ama bir sonuç alamadık. Çevrede yaşayan bir kişinin ifadesine göre dereye birden siyah su gelmeye başlıyor, ardından da tüm balıklar ölüyor. Derede balıkların sadece Fatih ile Şehit Ömer Faydalı caddeleri arasında öldüğü görülüyor. Biz bu dereye zehri döken kişi ya da kişilerin bir an önce tespit edilmesini istiyoruz. Her yıl dereye bu şekilde zehir dökerek doğal yaşamı katlediyorlar. Bunun önüne geçilmeli."

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise bölgede incelemelerin sürdüğünü belirterek, halen derede canlılığın devam ettiğini, evsel ya da kimyasal atıktan dolayı balık ölümlerinin yaşanabileceğini söyledi. - Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalova Merkez Politika Güncel Haberler

title