Haberler

Davutoğlu: İki Kriter Var, Onun Dışında Her Türlü Adımı Atabiliriz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında Suriye'ye uygulanacak yaptırımlar konusunda açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında Suriye'ye uygulanacak yaptırımlar konusunda açıklamada bulundu. Davutoğlu, "İki kriter var, onun dışında her türlü adımı atabiliriz. Birincisi su gündemde hiçbir zaman olmayacak, su konusunda hiçbir kısıtlayıcı tedbir düşünmüyoruz. İkincisi ise Suriye'deki kardeşlerimizin günlük hayatını etkileyecek, sıradan vatandaşların günlük hayatını etkileyecek tedbirler alınmayacak."dedi.

"HİÇBİR ZAMAN TAMPON BÖLGE İFADESİNİ KULLANMADIM"

Suriye'de tampon bölge oluşturulması ihtimali ile ilgili olarak Davutoğlu, "Bundan sonraki her adım uluslararası meşruiyet içinde, uluslararası toplumla düşünülür, tampon bölge ifadesini kullanmadım hiçbir zaman. Tampon bölgenin şu anda gündemde olan bir konu değil. Bizim için önemli olan Arap Ligi insiyatifi ile geliştirdiğimiz politikalardır. Bu konuda zaten önemli adımlar atıyoruz. Suriye yönetimi komşusu olan ülkelerden, kardeşi olan Türkiye'den ve diğer Arap ülkelerinden gelen tavsiyeleri dinleyip bugün bu tablo ile karşı karşıya kalmasaydı. Ama maalasef tarihi akışı doğru yorumlayamayan ve bu tavsiyeleri dikkate almayan Suriye yönetimi kendi halkı ile halen çatışma yöntemini tercih etmektedir. Bunun yol açtığı bir tablo ile karşı karşıyayız. Öncelikli hedefimiz Suriye'yi bir bütün olarak barışcıl dönüşümü sağlayacak şekilde bir politika içinde olmaktır. Ama insani sorumluluk gereği zaten bize sığınan mülteciler olduğu gibi insani gerekçelere söz konusu olduğunda uluslararası toplum ile birlikte gerekli adımlar atıldı."dedi

"KİMSEYE BİZİMLE İSTİŞARE EDİN DEMEYİZ"

"İKİ KRİTER VAR, ONUN DIŞINDA HER TÜRLÜ ADIMI ATABİLİRİZ"

Suriye'ye yapılacak olan yaptırımlar konusunda Davutoğlu, ilgili bakanlarla bir toplantı yapıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bilgilendirdiklerini söyledi. Davutoğlu, "Aslında belli konular. İki kriter var, onun dışında her türlü adımı atabiliriz. Birincisi su gündemde hiçbir zaman olmayacak, su konusunda hiçbir kısıtlayıcı tedbir düşünmüyoruz. İkincisi ise Suriye'deki kardeşlerimizin günlük hayatını etkileyecek, sıradan vatandaşların günlük hayatını etkileyecek tedbirler alınmayacak" dedi.

(MV/AK) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

'Etek boyu' sorusu ile gündeme gelen avukat, adliyenin önünde elindeki bekaret raporuyla isyan etti

"Etek boyu" sorusu ile gündeme gelen avukat, adliyenin önünde elindeki bekaret raporuyla isyan etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title