Haberler

Davranış Bilimleri Fikir Festivali

İstanbul'daki liseleri kapsayan "yapay zeka" konulu Davranış Bilimleri Fikir Festivali'nde onlarca proje yarıştı Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Tarhan: "Öğrenme, disiplinli ve eğlenceli olursa daha çok akılda kalıyor.

İstanbul'daki liseleri kapsayan "yapay zeka" konulu Davranış Bilimleri Fikir Festivali'nde onlarca proje yarıştı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenen festivale öğrenciler, sağlık, gıda, mühendislik, çevre gibi konulardaki projelerle katıldı.

Üniversitenin Altunizade'deki kampüsündeki programda, öğrenci kulüplerinin engelsizlik, psikodrama ve kısa film gibi atölyeleri de yer aldı.

Ödülleri hak edecek projelerin de belirleneceği festivalde söyleşi, konser ve serbest kürsü etkinlikleri gün boyu sürecek.

"Benim de bir fikrim var" başlığı altında düzenlenen "yapay zeka" proje yarışmasında dereceye giren öğrenci, okul ve rehber öğretmenler para ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler ile velilerin de katıldığı programda öğrencilerin projeleri de sergilendi.

"Bilim, gençlere sevdirilmeli"

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, programın açılışındaki konuşmasında, gençlere bilimi sevdirmeyi amaçladıklarını, bu bağlamda içerisinde fikir, bilgi ve proje olan bir festival düzenlediklerini belirtti.

Bu çağda bilgiyi doğru, etik ve estetik değerleri birleştirerek yönetmenin önemli olduğunu anlatan Tarhan, bilgiye bilgelik katmak ve bilim toplumları oluşturmak gerektiğini kaydetti.

Beceri ve yetenek odaklı eğitim sisteminde bilimin sevdirilebileceğini belirten Tarhan, üniversite olarak bilim ile eğlenceyi birleştirerek bunun başarılabileceğine inandıklarını söyledi.

Tarhan, "Öğrenme, disiplinli ve eğlenceli olursa daha çok akılda kalıyor. Disiplin ve eğlencenin bir arada olduğu eğitim anlayışı aslında beyin temelli eğitimdir" diye konuştu.

Bilimin tabana yayılmasına, öğrencilerin proje kültürünü geliştirmeye çalıştıklarını dile getiren Tarhan, festivalde yer alan projelerin hepsinin dereceye girecek nitelikte olduklarını kaydetti.

Fikir ve bilim konulu etkinliklerin daha da yaygınlaşması temennisinde bulunan Tarhan, "İçinde bilgi olan disiplin, içinde sevgi olan disiplin, içinde eğlence olan disiplin, içinde proje olan eğlence, içinde bilgi olan eğlence bizleri bilgiden bilgeliğe götürecektir" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Tarhan, Türkiye'nin çağı yakalamasının da ötesinde çağı geçmesi gerektiğini belirterek, içinde bulunulan asrın bilgiden bilgeliğe geçiş asrı olacağını bildirdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da başarılı projelerin yer aldığı festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

Başarının temelinde ekip çalışması olduğuna değinen Yıldız, işbirliğiyle sinerji ve ürün ortaya çıktığını kaydetti.

Yıldız, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin önemini vurgulayarak, projenin diğer illere de örnek olacağına inandığını söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Muammer Yıldız İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title