Haberler

Datça, Sinema Festivali İçin Gün Sayıyor

Muğla'nın Datça İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen, 'Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nin yedincisi bu yıl 4-6 Eylül arasında yapılacak.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen, 'Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nin yedincisi bu yıl 4-6 Eylül arasında yapılacak. Festivalin onur konukları, ünlü oyuncu Filiz Akın ve yönetmen Tunç Başaran olacak. Türk sinemasının unutulmaz ismi Sadri Alışık için ise anma gecesi düzenlenecek. Festival kapsamında, Emel Sayın, Can Bonomo ve Soner Olgun, konser verecek.

Datça Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenecek olan etkinliklerin ilki, 4 Eylül Salı günü Türk sinemasının ünlü sanatçısı Filiz Akın gecesi ile başlayacak. Aynı gece, Umur Bugay'a emek ödülü verilecek, gecenin sonunda Türk sanat müziğinin ünlü sesi Emel Sayın sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak. Festivalin ikinci günü, 'Turist Ömer' karakteriyle gönüllerde taht kuran Sadri Alışık anılacak. Alışık'ın filmlerinden kesitlerin sunulacağı gecede, Meral Çetinkaya'ya emek ödülü verilecek, aynı gece Türkiye'yi Eurovizyon'da temsil eden Can Bonomo hayranlarıyla buluşacak.

Etkinliğin son günü olan 6 Eylül'de ise Türk sinemasında önemli yapıtlara imza atan yönetmen Tunç Başaran'a ayrıldı. Başaran'a onur ödülünün verileceği gecede, Türk halk müziği sanatçısı Soner Olgun sahneye çıkacak. Ayrıca festival kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen, belgesel film yarışmasında dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verilecek. - Muğla / Datça

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Eylül Datça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title