Haberler

Cumhurbaşkanı Gül Stk Temsilcileriyle Görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 17 Sivil Toplum ve Meslek Örgütü ile Huber Köşkü'nde Görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 17 sivil toplum ve meslek örgütü ile Huber Köşkü'nde görüştü

Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda ortaya çıkan görüşbirliği iki başlık altında toplantı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bu iki başlığı, "Terör ve şiddetin biran önce durması, şiddetin şiddetle çözülemeyeceği vurgusu ve Türkiye'nin demokratikleşme yönünde atacağı adımlardan vazgeçilmemesi" olarak açıkladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 17 sivil toplum kuruluşu (STK) ve meslek örgütü temsilcilerini Tarabya'daki Huber Köşkü'nde kabul etti. Terör başlıklı toplantı saat 10.30 sıralarında başlayıp yaklaşık 2.5 saat sürdü.

Toplantıya katılan 17 STK ve meslek örgütü adına açıklamayı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Cumhurbaşkanı Gül'ün açılış konuşmasında terör ve son gelişmeler hakkında bilgi verdiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Burada ortak iki noktayı tespit etmiş olduğumuzu belirteyim, birincisi terör ve şiddete hepimizin karşı olduğunu, terörün memleketin hiçbir meselesinin, hiçbir kurum ve kuruluşun sorununu çözemeyeceği noktasında. Şiddetin şiddetle çözülemeyeceği noktasında hemfikir olduğumuz ortaya çıktı. İkinci hemfikir olduğumuz nokta, 17 sivil toplum, meslek örgütü olarak Türkiye'nin demokratikleşme yönünde atacağı adımlardan kesinlikle vazgeçmemesi, insan hak ve hürriyetleri konusunda geride kalmaması noktasında mutabık kaldık. 17 sivil meslek örgütünün ortak söyleminde bu vardı. Bir, 'Terörü şiddetle kınıyoruz. Terörü kabul edebilmemiz mümkün değil. Şiddeti kınıyoruz', ikincisi de Türkiye'nin demokratikleşme yönünde atacağı adımlardan terörden dolayı geri durmaması gerektiği konusunda mutabıkız" diye konuştu.

ÇELEBİ : DEMOKRATİKLEŞMENİN HIZ KESMEDEN DEVAM ETMELİ

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de ortaya çıkan ortak iradenin kesinlikle terörün şiddetin ortadan kaldırılması ve demokratikleşmenin hız kesmeden devam etmesi olduğunu söyledi. "Silahların konuştuğu bir ortamda, barış olmaz. Silahlar bırakılmalı" görüşünü dile getirdiklerini belirten Çelebi, Cumhurbaşkanı Gül'ün bugüne kadar ifade ettiği düşüncelerden farklı yeni bir yaklaşımı olmadığını ifade etti.

PALANDÖKEN : ÜLKENİN EN ÖNEMLİ SORUNU TERÖR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de "Ülkenin en önemli sorunu terör" dedi.

Palandöken, toplantıda bu konuda bir devlet politikası izlenmesi gerektiğinin mutlaka şart olduğunu, terörle mücadele ülkemizin birliğini dirliğini bozmamasını, istihbaratın tek elde toplanmasını, göçün durdurulması gerektiğini söyledikleri ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün MGK toplantısıyla ve siyasi partilerle yaptığı görüşmelerle ilgili bilgilendirme yaptığı açıklayan Palandöken, sorulara rağmen ayrıntıya girmedi.

KESK : TERÖR SORUNU DEĞİL KÜRT SORUNU

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) adına toplantıya katılan Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Gölpınar ise, bu ülkenin temel sorununun terör sorunu değil Kürt sorunu olduğunu ifade ettiğini söyleyerek, "Bu soruna hangi ismi koyarsanız koyun, bu sorunun çözümü için popülist yaklaşımlardan, klişe sözlerden vazgeçilmesi gerektiğini, ifade ettik. Burada aklı selim bir değerlendirilmenin yapılması gerektiğini söyledik. Çözüm önerileri üzerine bir yoğunlaşma olmadı. Biz KESK olarak, 'bu ülkede güzel şeyler olacak' diyen sayın Cumhurbaşkanın sözlerini hatırlattık. Bugünkü toplantı bizce amacına ulaşmamıştır" şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN : TERÖRLE MÜCADELE DEVLETİN İŞİ

Memur- Sen adına konuşan Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, "Terör azdı mı ? Azdırıldı mı ? Biz bilinçli olarak azdırıldığını düşünüyoruz.Bunun referandum süreciyle ilgili olabileceğini BM'de Türkiye'nin İran'la ilgili verdiği kararla, ETÖ sanıkları davasıyla ilgili olduğunu düşünüyoruz. Ne zaman, bu ülke ileriye adımlar atmak isterse, birileri bunu karışıyorlar. O zaman teröriste karşı ne yapmak lazım, bu devletin işi bizim işimiz değil" diye konuştu.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

Toplantıya, TÜRK-İŞ Başkanı Mustafa Kumlu, KAMU-SEN Başkanı Bircan Akyıldız, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, MEMUR-SEN Başkanı Ahmet Gündoğdu, HAK-İŞ Başkanı Salim Uslu, TİSK Başkan Vekili Hakkı Matraş, KESK Başkan Vekili Adnan Gölpınar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TÜGİK Genel Başkanı Hazım Sesli, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Nuri Sorman, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Soğancı ve Barolar Birliği Başkan Vekili Talay Şenol katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title