Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'den Büyükelçilere: Arkanızda Güçlü Bir Türkiye Var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünyanın Güç Merkezlerinin Sürekli Değiştiğini, Türk Diplomasisinin de Artık Dünyanın Her Tarafında Olduğunu, Türkiye'nin Daha Fazla Tanındığını, Takdir Edildiğini Belirterek, "Arkanızda Güçlü Bir Türkiye Var" Diye Konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünyanın güç merkezlerinin sürekli değiştiğini, Türk diplomasisinin de artık dünyanın her tarafında olduğunu, Türkiye'nin daha fazla tanındığını, takdir edildiğini belirterek, "Arkanızda güçlü bir Türkiye var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesine göre, Cumhurbaşkanı Gül, İkinci Büyükelçiler Konferansı'na katılan büyükelçilere Çankaya Köşkü'nde verdiği öğle yemeğinde konuşma yaptı. Basına kapalı gerçekleşen yemekte konuşan Gül, Dışişleri mensuplarının, büyükelçilerin çok büyük fedakarlıklar göstererek gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemi hatırlatarak konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Gül, bunu en iyi bilenlerden birisinin de kendisi olduğunun altını çizdi. Büyükelçilerin sadece kendilerinin değil, ailelerinin de aynı sorumluluk içinde çalıştığını kaydeden Gül, büyükelçilere çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin her bakımdan giderek geliştiğini, güçlendiğini ve Türkiye'yi temsil etmenin her zaman bir onur olduğunu belirterek, "İşleri iyi giden, ekonomisi iyi giden, kendi içerisinde övüneceği şeyleri çoğalan bir Türkiye'yi dışarıda temsil etmek de daha kolaydır. Düşünün ki büyük krizler içinde kıvranan, büyük çalkantılar yaşayan, çok büyük demokratik, hukuki sorunlar yaşayan bir ülkeyi de temsil ediyor olabilir büyükelçiler" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı'nın diğer bakanlıklarla ortak çalışmalar yapmasından duyduğu memnuniyeti de anlatan Cumhurbaşkanı Gül, klasik diplomasinin anlamının değiştiğini, büyükelçilerin yeri geldiğinde, ekonomi müşaviri ya da özel sektör temsilcisi gibi hareket ettiklerini de belirtti.

Dünyanın güç merkezlerinin sürekli değiştiğini, Türk diplomasisinin de artık dünyanın her tarafında olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin daha fazla tanındığını, takdir edildiğini ve Türkiye'nin yalnız olmadığının uluslararası kurumlarda yapılan seçimlerdeki örnekleriyle görüldüğünü anlattı.

Gül, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne gelen ve Atatürk'ün ortaya koyduğu "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" fikrinin Türk dış politikası için büyük bir değer olduğunu, bu fikrin öneminin bugün dünyada daha fazla bilindiğini söyledi. Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Arkanızda güçlü bir Türkiye var. Temsil ettiğiniz ülkenin tarihi olarak çok büyük derinliği var, coğrafi olarak çok önemli. Bugün ekonomimiz övünebileceğimiz kadar büyük, G-20'nin içine giren, dünyanın 15. ekonomisi haline gelmiş bir ekonomi. Ülkemiz, herkesin takdir ettiği, hayranlık duyduğu, güçlü silahlı kuvvetleri olan, bunun yanında da demokrasisini, hukuk standartlarını giderek güçlendiren ve buna çok önem veren bir ülke. Bunun kıymetini, en sade vatandaştan, en üstteki makama kadar hepimizin bilmesi lazım.

Böyle bir ülkeyi temsil edenlerin, şüphesiz ki, çok daha fazla sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerekiyor, ki bundan hiç kuşkum yok. Sizler çok büyük fedakarlıklar yaparak, çok büyük zorlukları aşarak vazifenizi en iyi şekilde yapıyorsunuz. Hepinize başarılar diliyorum."

Cumhurbaşkanı Gül'ün İkinci Büyükelçiler Konferansı'na katılan büyükelçilere verdiği yemeğe ayrıca, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de katıldı.(ANKA)

(ÖÜ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title