Haberler

Çinli Sözcü ABD'nin Taiwan ile İlgili Yasa Tasarısını Sert Şekilde Eleştirdi

Güncelleme:

BEİJİNG, 16 Eylül (Xinhua) -- Çin Devlet Konseyi'nin Taiwan İşleri Ofisi Sözcüsü Zhu Fenglian Perşembe günü, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından onaylanan sözde "2022 Taiwan Politikası Yasası"na sert şekilde tepki gösterdi.

BEİJİNG, 16 Eylül (Xinhua) -- Çin Devlet Konseyi'nin Taiwan İşleri Ofisi Sözcüsü Zhu Fenglian Perşembe günü, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından onaylanan sözde "2022 Taiwan Politikası Yasası"na sert şekilde tepki gösterdi. Sözcü Zhu, bazı ABD senatörlerin yasa tasarısını savunarak tek-Çin ilkesini ve üç Çin-ABD ortak bildirisindeki taahhütleri ciddi şekilde ihlal ettiğini söyledi. Zhu, bu hareketin ABD tarafının verdiği resmi taahhüdünü ihlal ettiğini ve Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı açık bir provokasyon olduğunu da sözlerine ekledi.

Sözcü Zhu, yanlış bilgilendirme ve provokasyonla dolu bu tasarıyla, Çin'i Taiwan ile kontrol altına almaya, Taiwan sorununda köklü yıkıcı bir etki yaratmaya, Çin-ABD ilişkilerinin siyasi temelini yıkmaya ve Çin'in yeniden birleşmesini ve ulusal yeniden canlanmasını engellemeye çalışıldığını belirtti. Tasarının apaçık kötü niyetli bir yasa olduğunu söyleyen Zhu, bazı ABD senatörlerini Taiwan sorunuyla ilgili yanlış sözleri ve eylemleri durdurmaya, tek-Çin ilkesine ve üç Çin-ABD ortak bildirisinin hükümlerine uymaya ve ABD hükümetinin "Taiwan bağımsızlığını" desteklememe konusundaki resmi taahhüdünü yerine getirmeye çağırdı. Zhu ayrıca, Taiwan'ın Demokratik İlerleme Partisi yetkililerini, ABD desteğini ve diğer dış güçlerin desteğini isteyerek "Taiwan bağımsızlığı" peşinde koşma hayalinden vazgeçmeleri konusunda uyardı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Eylül Sözcü Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title