Haberler

Çin'in Xinjiang Bölgesindeki Dağ Rezervinde Koruma Çabalarının Artmasıyla Doğal Yaşam Gelişiyor

Güncelleme:

Altun Dağı Ulusal Doğa Koruma Alanı'ndan çeşitli görüntülerÇin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde, kendine özgü bir plato çölü ekosistemine sahip olan Altun Dağı Ulusal Doğa Koruma Alanı, Çin'in ekolojik koruma çabalarına tanıklık ediyor.

Altun Dağı Ulusal Doğa Koruma Alanı'ndan çeşitli görüntüler

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde, kendine özgü bir plato çölü ekosistemine sahip olan Altun Dağı Ulusal Doğa Koruma Alanı, Çin'in ekolojik koruma çabalarına tanıklık ediyor.

Doğu Kunlun Dağları'nın derinliklerinde yer alan doğa koruma alanı, ortalama 4.500 metre rakımıyla toplam 45.000 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor.

Yaygın olarak bir "plato gen bankası" olarak tanınan rezerv, 300'den fazla yaban hayatına ve 380'den fazla bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

Buradaki Tibet antilopları, yaban Tibet öküzleri ve Tibet yaban eşeklerinin toplam nüfusu 20 yılda yüzde 63,2 artarak 127.000'i aştı.

Rezerv içindeki su alanı da sürekli genişliyor. Rezervdeki en büyük tuzlu göl olan Ayakumu Gölü'nün su alanı son 30 yılda yüzde 60'tan fazla artarak 500 kilometrekareden fazla genişledi.

Çin'in dünyanın en büyük milli park sistemini kurma çabaları çerçevesinde Kunlun Dağları bölgesinde bir milli park oluşturulması için de çalışmalar devam ediyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Çin'in Urumqi kentinden bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Uygur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title